Bloodborne ile İlgili Bilmeniz Gereken 11 Şey

12.06.2014 17:47 Alkan Adakaner


    From Software ve Sony Japan tarafından Playstation 4'e özel olarak geliştirilen Bloodborne'un detayları ortaya çıkmaya başladı. Souls serisiyle ruhani bir bağı bulunan oyunla ilgili bilmeniz gereken 11 şey şu şekilde:
 
1- Bu bir devam oyunu değil
    From Software her ne kadar Demon's Souls ve Dark Souls serisiyle tanınsa da Bloodborne'un bu oyunlarla doğrudan bir bağı yok. Oyunun yönetmeni Hidetaka Miyazaki "Benim yönettiğim diğer oyunları (Demon's Souls ve ilk Dark Souls oyunu) bazı benzerlikler göreceklerdir, ama bu bir devam oyunu değil. Bloodborne'da yepyeni bir şey bulacaksınız. Oynanış deneyiminiz daha yoğun olacak. Oynanabilirlik arttırılacak." sözleriyle aradaki farkı açıkladı.

2- Bilinmeyeni Keşfetmek 
   Oyun 19. yüzyılda karanlık bir atmosfere sahip olan Yharnham adlı kurgusal bir şehirde geçiyor. From Software oyunun hikaye detaylarını açıklamıyor, ama yönetmen Miyazaki bu konuda şunları söylüyor: "Bloodborne'un en önemli yönlerinden biri bilinmeyenin keşfedilmesi olacak. Oyuncular Yharnham şehrinde yoğun bir bölgede olacaklar ve bilinmeyeni-gizemli olanı keşfetme konusunda teşvik edileceksiniz."
 
3- Canavarca Bir Şeyler Var
Kirli geçitlerde garip bir şekilde gizlenmiş ve deforme olmuş yaratıklar hemen hemen her köşede size saldıracaklar. Bunların da üstünde şehrin bazı noktalarında bu düşmanlar kapıları vuruyorlar ve size dev bir canavarın geldiğini haber veriyorlar.
 
4- Yharnham'da Bir Şeyler Son Derece Yanlış
    Şehrin kasvetli rek paleti ve gölgelerinin yanında ters giden bir şeyler de var. "Şehir bir salgının gazabına uğramış ve hastalığa kapılanlar iğrenç canavarlara dönüşmüşler." Ayrıca "şehirdeki diğer insanlar da bu dertlerden muzdaripler"
 
 
5- Yaşamınız için Savaşın
     Miyazaki zorlu mücadelelerin olduğu eğlenceli bölümler yaratmayı biliyor ve Bloodborne'da da bu konuda bir fark yok. Yönetmen bu konuda şunu söylüyor "Oyundaki dehşeti sürekli hissedeceksiniz; çünkü karşılaştığınız her düşman, ölümle karşılaşmanız anlamıan gelecek. Her dövüş sizin sonunuz olabilir"
 
6- Her İki Elinizde de Birer Silah Olacak
     Bloodborne sizi düşman sürülerine karşı elleri boş bir şekilde yollamayacak. Oyuncular sol ellerinde yeterince bir shotgun ve sağ ellerindeyse tırpan benzeri bir silah bulunduracaklar.
 
7- Pasif Agresif
     Düşmanların arasına doğrudan dalmak hiç kuşkusuz bir ceset torbasına dönüşmenize yol açacaktır. Savaşın dışında kalmak da oyunda bir işe yaramayacak. "Düşmanlarla bir an önce yüzleşmek zorunda kalacaksınız veya üstesinden gelmeleri zor (bir araya gelirlerse) olacaktır."
 
8- Silahlarınız Kullanış Şeklinize Göre Şekil Alacak
     Miyazaki, Bloodborne'da yarı testere, yarı tırpana benzeyen bir silah gösterdi. Oyuncuların kullandığı farklı tekniklere göre silahınız da farklı bir şekil alabilecek. Bu oyuncuların kendi tekniklerini oluşturarak boss'ları altetmek için ihtiyaç duyacakları önemli yollardan birisi olacak ve karakterlerini kendilerine uygun şekilde özelleştirebilecekler. "Silahınızın her dönüşümü farklı bir oynanış şeklini birlikte getirecek"
 
 
9-  Değişken Düşmanlar
   Yharnham şehrinde düşmanlarımız da değişken hareketlerde bulunabilecekler. Örneğin gösterilen bir videoda şehrin insanları Yharnham'a hastalık yayan yaratıklardan birini odun yığınının üstünde çarmıha gerip yakıyorlardı. Bu durum da size gizlice etraflarından dolaşma imkanı veriyordu. Buna karşın bir süre sonra çan sesinin duyulmasıyla bu düşmanlar peşinize düşmeye başlıyorlar. Bu durum da oyuncuları bir hayli zorlayacak şeylerden biri olacakmış.
 
10-Yardımsever Dost
     Yharnham şehrinde savaştığınız gibi, başı belada olan diğer avcılarla da tanışacaksınız. Bu kişilere yardım edip etmeme konusunda seçim size kalacak "Bu düşmanlara daha sonra yardım etmek veya anında el uzatma gibi seçenekleriniz var. 
 
11- Yakından ve Kişisel
     Düşmanlarını kendilerine dokunamayacak mesafede veya zarar vermemeleri için uzakta tutmak isteyenler  (bildiğiniz gibi oyunda ateşli silahlar da var) Bloodborne size bu konuda çok seçenek sunmuyor. Miyazaki bu konuda şunları söylüyor "Oyun yakın dövüş konusuna odaklandı, ama yine de uzaktan düşman avlama konusunda bazı hileler var"
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Bloodborne Platformlar: PS4 Geliştirici: From Software Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 25 Mart 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 31 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EA Sports College Football 25 Çıkış Tarihi Açıklandı 9 Dk önce Epic Games'in Gizemli Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı! 26 Dk önce Tom Clancy’s The Division Heartland Resmi Olarak İptal Edildi! 6 Saat önce Saints Row'un 1.7 Milyon Sattığı Açıklandı! 6 Saat önce Back 4 Blood Oyunundan Denuvo Koruması Kaldırıldı 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler