Firmalar, PC Oyunlarından Geçen Sene 24 Milyar Dolarlık Gelir Elde Etti

13.04.2014 01:38 Samet Konuksal


    Bağımsız yapımcıların yükselişiyle ve dijital platformların oyunlara yaptığı katkıyla birlikte geçmiş senelere oranla daha güzel günler geçiren PC oyunculuğu için Nvidia, PAX East etkinliğinde bir rapor paylaştı. Nvidia'nın raporlarına göre PC oyunculuğu, şu sıralar altın çağını yaşamakta. 
 
    Nvidia'nın yöneticilerinden Tom Petersen'in yaptığı açıklamalara göre oyun firmaları, geçtiğimiz sene itibariyle PC oyunlarından 24 milyar dolarlık gelir etti. Nvidia'nın bu hesaplamasında kutulu satışlar, dijital satışlar, mikro ödemeler ve üyelik ücretleri dahil edilmiş. Firma yetkilisinin söylediklerine göre elde edilen bu veri, geçmiş senelerde gördüklerimizden daha yukarıda.
 
    Belirtilenlere göre değerlerin bu denli yükselmesinde en önemli rolü, dijital platformlar oynuyor. Daha rahat kullanım ve uygun oyun fiyatlarının korsanı büyük ölçüde azalttığı söyleniyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 20 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasında Eşleşmeler Belli OIdu! 1 Saat önce EA Sports FC 25'in Çıkış Tarihi ve Fiyatı Sızdırıldı! 1 Saat önce Esports World Cup 2024 LoL Turnuvası Başladı! 2 Saat önce GeForce NOW kütüphanesine 22 Yeni Oyun Dahil Oluyor: Tam Liste 2 Saat önce VCT 2024: EMEA 2. Aşama Turnuvasında 3. Hafta Tamamlandı! 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler