Hideo Kojima'dan Hayranlarına Mektup

16.12.2015 13:50 Berkay Öztürk


15 Aralık itibariyle, Hideo Kojima'nın Konami'den kesin olarak ayrılıp Sony kanadına geçiş yaptığı resmiyet kazandı. Kojima Productions adı altında kurulan yeni stüdyoda, Kojima'nın Konami'de beraber çalıştığı insanları da yanında getirdiği belirtildi. 
 
Stüdyonun yeni sitesi de gün itibariyle açıldı. Siteye buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Kojima, sitede hayranlarına yazdığı bir mesajı yayınladı. 
 
"Bizler Homo Ludens'iz. (Oyuncu)
 
Bu dünyaya girdiğimiz andan itibaren, içgüdüsel olarak 'eğlenmek' için yeni yollar icat ettik ve bu yaptıklarımızı etrafımızdakilerle paylaştık. Bütün bunları yapmak için zorlanmadık ya da yaratımlarımız için sebeplere ihtiyacımız yoktu. Biz, basitçe, buyuz. 
 
Birbirimizi bulduk ve birbirimizle yarıştık. Beraber güldük ve beraber ağladık ve bütün bunları yaparken beraber oynuyorduk. Bu tecrübelerimiz hem bizi birbirimize bağladı hem de serbest bıraktı. En değerli tecrübelerimizi paylaşmak için, hikayeler yarattık, araçlar icat ettik ve oyun oynama sanatını geliştirdik. "Oynamak" eylemi, uygarlığın doğuşundan beri bizim müttefikimiz oldu. 
 
'Oynamak' sadece zaman geçirmek değil, hayal gücü ve yaratımın ilk koşulu. Gerçek olan, Homo Luden (Oyuncu) basitçe Homo Faber'dır (Yaratan İnsan). 
 
Eğer birgün herkes tek tip olur ve dünya, üzerindeki toprakları çorak bir yer haline getirmeye karar verirse, bundan sadece hayal gücümüz ve yaratım isteğimiz kurtulacak hatta kurtulmaktan da öte, birgün çiçeklerin tekrar açacağını umut etmeye devam edecektir. Oynamanın bulunuşuyla beraber, yeni evrimimiz hazır olarak bekliyor. 
 
Kojima Productions -- Bizler Homo Ludens'iz. Bizler oyuncularız.
 
Hideo Kojima"
 
An itibariyle, internet sitesinde birçok iş olanağı bulunuyor. Bu da, henüz firmanın tam kadroyu oluşturmadığını gösteriyor. Ancak kısa sürede toparlanıp, Kojima'dan efsane oyunlar bekliyoruz. Bakalım ilerleyen dönemde bu iş birliğinin meyveleri neler olacak. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Kojima Productions Dağıtıcısı: Konami Tür: Action Çıkış Tarihi: 1 Eylül 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Nvidia'dan Rekor Değer Kaybı ve PSVR2'nin Geleceği (Video) 15 Dk önce Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 2 29 Haziran Guilty Gear: Dövüş Serisinin Bütün Oyunları 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 3 29 Haziran The King of Fighters: Dövüş Oyunlarının İkonik Serisi 2 29 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler