Korku Oyunu "The Forest" Nelerden Etkilendi?

Gündüzleri büyük bir zevkle gezdiğimiz ormanda, geceleri köşe bucak kaçmak zorunda kalabiliriz
29.01.2014 11:02 Alkan Adakaner


    Bağımsız geliştirici EndNight tarafından hazırlanan korku oyunu The Forest'a ilgi oldukça yüksek. Oyunda uçak kazasından canlı çıkan bir karakterin gündüzleri cennetten bir parça gibi görünen bir adada geceleri nasıl cehennemi yaşadığına şahit olacağız.
 
    Açık dünya oynanış öğelerine sahip The Forest'ın geliştiricileri oyunlarının esin kaynaklarını açıkladı. Öncelikle gündüz vaktinde geçen kısımda bol bol Disney etkileri varmış. Ağaçların yapraklarından süzülen ışık demetleri, rengarenk kelebekler ve genel olarak şirin görünen çevre tasarımları Disney'in eserlerinden etkilenmiş.
 
    Gece olunca ete aç mutantların peşimize düşmesiyle av pozisyonuna düştüğümüz oyunun gece kısımlarında ise 70'lerin korku filmleri, 80'lerin İtalyan filmleri ve I am Legend'in kitabının büyük etkisi varmış. Geliştiriciler Resident Evil ve Silent Hill gibi serileri de oynamışlar, ama bu oyunların The Forest'a herhangi bir etkisi yokmuş.
 
   Oyunun geçtiği çevrenin açık bir şekilde The Hills Have Eyes (Tepenin Gözleri) filminin hissini verdiğini belirten yetkililer oyunculara karşılaştığı durumlara uygun gördükleri takdirde etki etme özgürlüğü sunmuşlar.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Forest Platformlar: PC Geliştirici: EndNight Dağıtıcısı: EndNight Tür: Adventure Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Steam Kullanıcıları Oynamadıkları Oyunlar İçin 19 Milyar Dolar Harcamış 38 Dk önce Concord'un Açık Beta Tarihleri Belli Oldu 1 Saat önce Oynaması Ücretsiz Bleach: Brave Souls Switch Konsoluna Geliyor 2 Saat önce Enotria: The Last Song Fiziksel Sürümleri Duyuruldu 3 Saat önce MARS 2120'nin Tam Sürüm Çıkış Tarihi Açıklandı 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler