"Modern Warfare 3, BF 3'ten 2 Kat Fazla Satacak"

24.10.2011 17:30 Levent Polater

 
    Analiz konusunda en popüler isimlerden olan Wedbush firmasının ünlü yüzü Michael Pachter, bu sefer de Call of Duty ve Battlefield arasındaki satış savaşlarına el atmış.
 
    Call of Duty: Modern Warfare 3'ün yıl sonuna dek 16 milyon adet satacağını ön gören Pachter, Battlefield 3'ün ise aynı süreçte 8 milyon adet satabileceğini söylemiş. Bu belirtilen rakamların küresel olduğunun da altını çizmiş.
 
    Pachter, bu 2 oyunun 3 aylık süreçte 1.4 milyar dolar'dan fazla gelir elde edeceğini söyledi ve bunun aynı süreçteki toplam oyun satışlarının %15'lik kısmını kapladığını belirtti.

    Pachter, Modern Warfare 3'ün 2012'de 8 milyon adet daha fazla satacağını Battlefield 3'ün ise 2012'de 2 milyon daha satacağını söyledi. EA'in daha önceki açıklamalarını hatırlarsak, dev firma, Battlefield 3 ile Call of Duty serisinin satışlarını bir anda düşürmeyi beklemiyor. Pay yüzdesini her yeni oyunda kendi tarafına çekmeyi hedefleyen EA, gitgide Call of Duty markasının değerini düşürmeyi planlıyor. Ancak Pachter'ın ön gördüğü bu rakamlar ile bunun pek başarılamadığını söyleyebiliriz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Call of Duty: Modern Warfare 3 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: İnfinity Ward Dağıtıcısı: Activision Tür: FPS Çıkış Tarihi: 8 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 39 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Witcher 3 İçin Dövüş Sistemini Elden Geçiren Mod Yayınlandı 27 Eylül Final Fantasy 16'nın PC Sürümü İçin İlk Güncelleme Yayınlandı 27 Eylül Hayatta Kalma Oyunu Sengoku Dynasty'nin Tam Sürüme Kavuşuyor 27 Eylül Monster Hunter Wilds İçin Başlangıç Rehberi Videosu Yayınlandı 27 Eylül Red Bull Home Ground Geri Dönüyor! 27 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler