PS3 Tam 1130$'dan Satışa Çıktı

13.08.2010 06:12 Ersin Kılıç


 
     Şahsen kendimde olduğu gibi bir çok oyunseverin de ülkemizdeki konsol ve oyun satış fiyatlarından şikayet ettiğini biliyorum. Şimdi yer vereceğimiz haber bunun için tam manası ile bir örnek teşkil etmiyor olsa da gene de "halimize şükretmek gerekir" ifadesine de tam uyuyor.
 
     Sony'nin yeni nesil konsolu PS3 sonunda Brezilya'da çıkışını yapıyor. 2006 yılında dünya genelinde satışa çıkan PS3, Brezilya raflarına ise tam 1130$'dan giriş yapacak. Aslında Brezilyalı oyunseverlerin buna bile bir "OH" çekmesi gerekiyor çünkü konsolun bu fiyatı asıl planlanan fiyattan 278$ daha ucuzmuş.
 
     Konu ile ilgili bir açklama yapan Sony Playstation Brezilya yönetiminden Anderson Gracias, PS3'ün ülkedeki satış fiyatının ilk etapta 2.499 Reais yani 1.408$ olacağını belirtti. Fakat daha sonra 278$'lık bir indirim yapıldığını sözlerine eklemiş.
 
     Brezilyalıların PSN'e ulaşması için ise biraz zaman gerekecek. Brezilya'ya özel içeriklerinde yayınlanacağı PSN'in Portekizce olarak 2011 yılında açılması bekleniyor. Ülkemizde hala Türkçe PSN olmadığını düşünecek olur isek bu yönden gene karşı tarafın biraz daha şanslı olduğunu söyleyebilirim. Zira Türkçe PSN için hala net bir tarih veya açıklama yapılmış değil.
 
     Brezilya video oyunları ve konsolların en pahalı olduğu ülkelerin başında geliyor. Bu sektörün vergilerinin oldukça yüksek olması ise bu yüksek fiyatlarında en büyük sebelerinden birisi olarak gösteriliyor. Geçtiğimiz yıl sonunda onuncu yılını kutlayan Sony'nin efsane konsolu PS2'de 2009 yılı Kasım ayında ülkede satışa çıkmıştı. Neredeyse on yıl sonra ülkede çıkışını yapan PS2'nin satış fiyatı ise 461$ olarak belirlenmişti. Evet PS2, PS3'ün dünya genelindeki satış fiyatından çok daha fazla bir rakam ile satışa çıkmıştı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 16 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Space Marine 2 İçin İlk Güncelleme Performansı Arttırıyor 13 Eylül Fallout 4 İçin Zombi Temalı Fan Yapımı Genişleme Yayınlandı 13 Eylül Until Dawn Remake'in PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 13 Eylül Star Wars Jedi: Survivor İçin Yeni Güncelleme: Denuvo Kaldırıldı 13 Eylül Bir Dönemin En Çok Oynanan Oyunu Flappy Bird Geri Dönüyor 13 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler