Redfall İçin Son Güncelleme Yolda: Tek Oyunculu ve Çevrimdışı Mod

19.05.2024 17:11 Mehmet Tandoğan

 
 
Arkane Austin ekibi tarafından biz oyun severlere sunulan vampir temalı işbirliği odaklı aksiyon nişancı oyunu Redfall için son bir güncelleme geliyor. Açıklanan detaylara göre oyunun son güncellemesi çevrimdışı modu, duraklatma destekli tek oyunculu modu, yeni yuva sistemini ve daha fazlasını oyuna dahil edecek.
 
Tek oyunculu mod internet bağlantısı gerektirmeyecek
 
 
 
Microsoft, bildiğiniz üzere yakın zamanda Redfall geliştiricisi Arkane Austin ekibini kapatma kararı aldı. Bu kararın ardından oyun için artık güncelleme gelmeyeceği tahmin edildi. Ancak geldiğimiz noktada son bir güncellemenin daha bizlere sunulacağını doğrulayabiliyoruz. Oyunun en son güncellemesi için herhangi bir çıkış tarihi açıklanmamış durumda.
 
Şubat 2023 tarihinde geliştirici ekip, oyunun tek oyunculu moda sahip olsa bile sürekli olarak internet bağlantısı gerektireceğini açıkladı. Ancak geldiğimiz noktada bu durumdan vazgeçildiği belirtiliyor. Yani önümüzdeki güncellemede yer alacak tek oyunculu mod için herhangi bir internet bağlantısının gerekli olmayacağını anlayabiliyoruz.
 
Öte yandan bu ayın başlarında Microsoft, Hi-Fi Rush yapımcısı Tango Gameworks ve diğer Bethesda stüdyoları Alpha Dog ve Roundhouse ile birlikte Arkane Austin'i kapatma planları hakkında personelini bilgilendirmişti.
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
İşbirliğine dayalı bir ortamda kendimizi bulabildiğimiz ve aynı zamanda vampir temalı içeriklerle karşılaşabildiğimiz yapımda şehrin kötü düşmanlar tarafından kuşatıldığını görebiliyor ve oyunu hem tek başımıza hem de arkadaşlarımızla beraber oynayabiliyoruz. İster tek başımıza istersek de savaşarak birlik olabileceğimiz yapımda kendimizi karanlık ortamlarda bulabiliyor ve dikkat çekici ortamlarda üst düzey bir performans elde edebiliyoruz.

Ancak geldiğimiz noktada oyun için tüm destek sona eriyor ve bu desteklerin sona ermesi ile beraber oyunun bırakılacağını aktarabiliyoruz. Son güncellemenin gelmesiyle beraber oyun artık kendi kaderine terk edilecek ve akabinde ise neler olacağına hep birlikte göreceğiz. Çünkü bildiğiniz üzere oyunun geliştiricisi Arkane Austin stüdyosu kapatılmak durumunda kaldı. Microsoft'un sahibi olduğu stüdyo kapsamında artık ekip içerisinde yer alan geliştiriciler başka ekiplere dahil edilmek isteniyor.

Geldiğimiz noktada bu oyun çıkışı ile beraber güzel bir noktaya gelemedi ve birçok kişi zaten oyunu servis tabanlı olmasından dolayı tutmayacağını söylemişti. Geldiğimiz noktada bu olayların ve yorumların doğru olduğunu gördük ve birçok servis tabanlı oyunun arka planda kaldığını ve bir yerden sonra bakımsız bırakıldığını söyleyebiliriz. Nitekim tek oyunculu ve hikaye odaklı yapımlar üzerinde usta olan geliştiriciler bu tarz servis tabanlı oyunlara yöneldiği zaman ne yazık ki bekleneni veremiyorlar. Para kazanma hırsı uğruna geliştiriciler ne yazık ki bilmedikleri bir yolda ilerlemeye çalışıyor ve tepe noktadaki yöneticilerin baskısı nedeniyle de çıkan bu yapımlar oyuncular tarafından bir hayli eleştiriliyor. Bu yapımda da aynı durum bizlere sunulmuş durumda ve güzel bir örnek teşkil ediyor diyebiliriz.
 
 

Ödüllü ekip tarafından bizlere sunulan bu yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, işbirliğine dayalı bir Birinci Şahıs Nişancı deneyimi yaşayabiliyor ve dikkat çekici dünyalara doğru geçiş yapabiliyoruz. Bunun yanı sıra yapım içerisinde istediğimiz gibi tek oyunculu veya işbirliği modunda oyunu oynayabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda işbirliği modu bulunuyorsa arkadaşlarınızla beraber oyun oynamak ve bu şekilde oyuna dahil olmak daha eğlenceli bir deneyim yaşatabiliyor. Biz de elimizden geldiğince oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve en iyi deneyimi burada elde etmek durumunda kalıyoruz.

Arkadaşlarla beraber koordineli bir şekilde ilerlemek, planlarımızı yapmak, arkamızı kollamak ve arkadaşlarımızla beraber işbirliği içerisinde sohbet etmek gerçekten de oldukça önem arz ediyor. Bu unsurlarla beraber ilerleyebildiğimiz yapımda hem daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor hem de bir yandan arkadaşlarımızla beraber sohbet ederken diğer yandan da düşmanların ortadan kaldırılmasını sağlayabiliyoruz. Bu şekilde hem sırtımızı kollayacak bir arkadaş grubumuzun olduğunu söyleyebiliyor hem de oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden geldiğimizi aktarabiliyoruz.
 
Böylece daha kolay bir oyun deneyimi yaşayabilir ve arkadaşlarınızla beraber çeşitli planlamalar kurarak ilerleyebilirsiniz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda böyle bir desteğin bulunmasıyla beraber işbirliği modu içerisinde oynamanızı tavsiye ediyoruz. Şehri istila eden düşmanları bu şekilde ortadan kaldırabilir ve yeni kaynakları ve silahları elinize alabilirsiniz. Düşmanların farklı noktalarda farklı şekillerde ortaya çıkmasıyla beraber de ortamın daha gergin ve karanlık atmosfere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca kendinizi sürekli olarak diken üstünde hissedecek ve sağınıza solunuza dikkat etmeniz lazım. Dolayısıyla oyun içerisinde sürekli olarak ilerlerken etrafınıza kuşatan düşmanları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
 Kendimizi karanlık atmosferlerde ve gerilim dolu ortamlarda bulabildiğimiz bu yapımda, özenle yaratılmış dünyalara geçiş yapabiliyor ve buralarda elimizden geldiğince hızlı ilerlemek zorunda kalıyoruz. Hızlı kombolar ve atış gücü ile beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalıştığımız bu yapımda, açık dünya içerisinde gezip tozabiliyor ve buralarda kalmış birkaç kişiyle beraber hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber hızlı bir şekilde ilerlemek zorunda kaldığımız bu yapımda, hikaye tabanlı aksiyon nişancı türünün birleştiğini söyleyebiliriz.
 
 

Ancak genel olarak burada çevrimiçi işbirliği modelinin olduğunu aktarabiliriz. Farklı türlerin birleşimi ile beraber gerçeği ortaya çıkarabileceğimizi bu yapımda, hayatta kalmış birkaç kişiyle beraber kapana kısılmışken burada hayatta kalmanın yollarını aramaya çalışıyor ve oyun boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyerek düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Burada düşmanların farklı şekillerde karşımıza çıktığını ve her ortam içerisinde farklı manzaraların, atmosferlerin, düşman çeşitliliğinin ve daha fazlasının bizlere sunulduğunu söyleyebiliriz.
Dolayısıyla oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken elbette gerçeği ortaya çıkarmak için kendi kaderimize tayin edebiliyor ve bir ada kasabası içerisinde etrafı keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Güneşi engelleyip kasabada yaşayanların dış dünya ile bağlantısını kesildiği bu yapıda, vampir lejyonu tarafından kuşatılmış bir dünyada mahsur kalıyoruz. Biz de buradan çıkmadan yollarını ararken etrafımızda bulunan düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Yapım içerisinde irili ufaklı düşmanların haricinde bir defa savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları ile beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve bunları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz. İrili ufaklı düşmanların elbette zorlu bir yapıya bünyesine barındırdığını ancak patron savaşlarının gerçekten de daha da zorlu olduğunu aktarabiliriz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız bir süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber düşmanları ortadan kaldırmak için farklı taktikler benimseyebiliyor ve bu taktikleri arkadaşlarımızla beraber de değerlendirebiliyoruz. Her bölge içerisinde kullanabileceğimiz sistemler değişkenlik gösterebiliyor ve kendi planlarımızı oyuna dahil edebiliyoruz.

Her bölgede bulunan düşmanların elbette çeşitlilik gösterdiğini ve düşmanların farklı şekillerde saldırı stillerinin olduğunu aktarabiliriz. Dolayısıyla öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenebilir ve hem yakın dövüş hem de uzak dövüş yani menzilli silahlarla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Aynı zamanda bitirici vuruşlarla beraber ilerleyebildiğimiz bu yapımda, çeşitli komboları ortaya çıkarabiliyor ve farklı şekillerde düşmanları ortadan kaldırarak en iyi deneyimi elde etmek durumunda kalıyoruz. Kendine özgü oynanış sistemleri ile beraber yer alabildiğimiz bu yapım, ilerleyen süreçte elbette kapanmayı bekleyen bir yapım olarak bizlere sunuluyor.
 
 

Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca ve oyunu daha önce satın aldıysanız deneyimlemeye devam edebilirsiniz. Ancak bundan sonraki süreçte oyunu satın almanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü oyun ilerleyen süreçte kapanabilir ve daha fazla hizmetine devam etmeyebilir. Ancak şu anda oyunu oynayabildiğiniz ve çok olumsuz etiketine sahip olduğunu aktarabiliriz. Tüm bu yorumlara dikkate alarak elbette oyunu satın alıp almamak tamamen sizin tercihinize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

İlerleyen süreçte ise bu oyun özelliğinde neler yapılacağı konusunda herhangi bir bilgi sahibi değiliz. Umarız ki stüdyolar bu tarz durumlardan ders alabilir ve ilerleyen süreçte çıkaracağı projeler içerisinde bir değişikliğe gidebilir.
 
Gerçekleri ortaya çıkarabileceğimiz ve bu gerçekliklerle beraber bir ada kasabasında yer alabileceğimiz bu yapımda, güneşi engelleyip kasabadaki tüm varlığı buraya hapsettikten sonra çeşitli düşmanların bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Bu düşmanları ortadan kaldırmak için de hem kendimize hem de arkadaşlarımıza güvenmek durumunda kalıyoruz. Çeşitli gizemleri açığa çıkarmak için etrafı keşfetmeye hazırlanıyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye başladıktan sonra elbette hikaye konusunda neler olacağını kestirebiliyoruz. Kasabayı son damlasına kadar kurutmakta olan bir tehdidi ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Tek başımıza savaşabileceğimiz veya ekip kurabileceğimiz bu yapımda, oyuncular karanlığın ortasında tamamen tek başına durabiliyor ve burada dilediği şekilde ilerlemek durumunda kalıyor. Aynı zamanda yapım içerisinde 4 kişiye kadar ekip kurarak burada hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Takım arkadaşınızla beraber farklı karakterler seçebiliyor ve oyun içerisinde farklı ekipmanlar deneyebiliyorsunuz. Vampirlerin getirdiği kıyamete bir son vermek için elinizden geleni yapmaya koyulabileceğiniz bu yapımda, özel silahlardan oluşan bir cephaneliği toplayabiliyor ve bu cephanelikle beraber kendi envanterinizi genişletebiliyorsunuz.
Bunun dışında oyunda daha yaratıcı çözümler bulmak için farklı ekipmanlar deneyebiliyor ve bu ekipmanlarla beraber özel silahlardan oluşan bir kütüphaneye erişim sağlayabiliyorsunuz. Farklı dövüşlerle beraber ilerleyebileceğiniz bu yapım içerisinde cephanelikleri etraftan toplayıp çatışmalardan gizli bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyor ve akabinde ise kendi oyun tarzınıza oyunu adapte edebiliyorsunuz.
 
 

Her karakterin burada farklı özellikleri ve kullandığı silahlar bulunuyor. Bu karakterlerin özelliklerinden ve becerilerinden yararlanarak daha farklı şekillerde stratejiler ön plana çıkarmaya hazırlanıyor ve kendi planlarınızı ortaya çıkararak burada elinizden geleni yapmaya koyulabiliyorsunuz. Her karakter tarzınıza ve oyun tarzınıza uygun eşsiz yükseltmelerin olduğu bu yapımda, kendi yeteneklerinizi burada yükseltebiliyor, yeni yetenekleri engelleri açabilir ve özelleştirme sistemleri ile beraber hızlı bir şekilde oyundaki yerinize alabiliyorsunuz.

Bununla beraber oyunda tuhaf düşmanların ve saldırı stillerinin olduğundan bahsedebilir ve etrafı daha çok karanlık ve gerilim dolu bir atmosfere sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Daha çok karanlıkta ilerleyebileceğiniz ve etrafı aydınlatabileceğiniz bu yapımda sağdan soldan çeşitli düşmanların çıktığını görebilir ve düşmanları ortadan kaldırmak ise tamamen sizin bakış açınıza göre ve stratejinize göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu stratejilerle beraber düşmanları ortadan kaldırmak için hem farklı karakterlere karşı hem de çevre unsurlarına karşı sıra dışı kahramanlarla savaşmak durumunda kalıyorsunuz. Ters giden bir bilimsel deney sonucunda tuhaf varlıkların ve yaratıkların bizlere sunulduğu bu yapımda, ruhani varlıkları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.

Açık bir dünyada yer aldığımız bu yapımda sürekli olarak ilerleyebiliyor ve zengin bir dünyada istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Vampir düşmanın bizlere sunulduğu bu yapım içerisinde bu vampirlerin başına öldürmek tamamen bizim işimiz oluyor ve temel hedefimiz bunun etrafında dönüyor. Oyun içerisinde bu vampirlerin üstesinden gelmek için her bir karakterin kendine özgü yetenekleri ve donanımları bulunuyor. Dolayısıyla bu donanımlarla ve karakterlerle beraber istediğimizi ilerletebiliyor ve oyun içerisinde 4 farklı karakterin olduğunu söyleyebiliriz.
 
 

Elbette tek başınıza oynarsanız istediğiniz şekilde bu karakterleri elinize alabilir ve böylece hızlı bir şekilde ilerleyebilir, ancak 4 kişiyle oyuna geçiş yaparsanız her bir karakteri bir kişi alabiliyor ve bununla beraber kendi takımınızı kurabiliyorsunuz. Bu şekilde oyunda kullanabileceğiniz keskin nişancılar, becerikli mühendis robotlar, telekinetik özellikler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Tüm bu özelliklerle beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyor ve düşmanları bu şekilde ortadan kaldırarak hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
Kısaca toparlayacak olursak bu yapımda vampir temalı içeriklerle dolu ve işbirliğine dayalı bir ortamda kendimizi buluyoruz. Şehrin kötü düşmanlar tarafından kuşatıldığını görerek, oyunu hem tek başımıza hem de arkadaşlarımızla oynayabiliyoruz. Tek başımıza veya işbirliği yaparak karanlık ortamlarda dikkat çekici performanslar sergileyebiliyoruz. Ancak, son güncellemenin ardından oyuna verilen tüm destek sona eriyor ve oyun kendi kaderine terk ediliyor.

Arkane Austin stüdyosunun kapatılmasıyla birlikte, Microsoft bünyesindeki geliştiriciler diğer ekiplere dağıtılmak isteniyor. Oyunun çıkışıyla beklenen başarıyı elde edememesi, birçok kişinin oyun servis tabanlı olduğu için tutmayacağını önceden belirtmesiyle örtüşüyor. Tek oyunculu ve hikaye odaklı yapılarla tanınan geliştiriciler, servis tabanlı oyunlarda bekleneni veremeyebiliyorlar. Para kazanma hedefiyle bu tür projelere yöneldiklerinde, tecrübesiz oldukları alanlarda ilerlemeye çalışıyorlar ve bu da oyuncular tarafından eleştiriliyor. Bu yapım da aynı sorunlarla karşılaşmış ve oyunculara sunulmuş durumda. Bu nedenle iyi bir örnek teşkil ediyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come Deliverance 2 Resmi Olarak Türkçe'yi Destekleyecek 10 Dk önce God of War Ragnarök'ün PC Sürümünde PSN Zorunlu Olacak 3 Saat önce Tango Gameworks Kapatılmadan Önce İki Oyun Geliştiriyordu 4 Saat önce Intel Extreme Masters Dallas 2024'te Büyük Final Bugün! 5 Saat önce VCT 2024 Masters Şanghay'da Playoff 3. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler