Shigeru Miyamoto'ya "Fellowship" Ödülü

24.02.2010 00:44 Alkan Adakaner


         
 
     19 Mart'ta düzenlenecek olan GAME British Academy Video Games Awards Nintendo'nun ve oyun dünyasının efsanesi Shigeru Miyamoto'yu "The Fellowship Award"a layık gördü.

     Legend of Zelda ve Super Mario oyunlarının yapımcısı olan Miyamoto donanımsal anlamda da bir çok çalışmaya imza attı. Miyamoto ayrıca oyunları ile bir çok yeniliği oyun dünyasına kazandırdı.
 
     Birçok otorite tarafından (hemen hemen hepsi) tüm zamanların en büyük oyun yapımcısı olarak görülen Miyamoto, oldukça alçak gönüllü davranıp ödül ile ilgili olarak Donkey Kong'tan New Super Mario Bros. Wii'ye kadar bütün projelerde bir grup yakın arkadaşı ile beraber çalıştıklarını söyledi.
 
     Hiç kuşku yok ki Nintendo eğer bugünkü durumunda ise bu neredeyse tamamen Shigeru Miyamoto'nun mükemmel başarısından kaynaklanıyor.
 
     Ayrıca Miyamoto'nun 2007 yılında Time Dergisi tarafından dünyayı etkileyen 100 kişi arasında seçildiğini de belirttelim.
 
kaynak    
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Wii Platformlar: Wii Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Aralık 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pacific Drive İçin Drive Your Way Güncellemesi Yayınlandı 16 Eylül Dead Rising Deluxe Remaster İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı 16 Eylül Starfield DLC'si Shattered Space Neler Sunuyor? İşte Yeni Video 16 Eylül Alan Wake 2 PS5 Pro Konsolunda Hangi Özelliklere Sahip Olacak? 16 Eylül Oyunlara NPC Kamera Bakış Açısı Gelmeli Mi? İşte Konsept Video 16 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler