Steam'in Oyun Paylaşma Sistemi Yayınlandı!

28.02.2014 21:39 Samet Konuksal


    Satın aldığınız oyunları takas etmenize veya satmanıza izin vermeyen Steam, bu yönüyle eleştiriliyordu. Valve da gelen tepkileri az da olsa azaltmak için yeni bir duyuru yapmıştı. Steam'in Family Sharing sistemi gün itibariyle bütün Steam oyuncularına sunuldu.
  
    Steam'in Family Sharing sisteminde bir PC'de 10 farklı hesabı, bir hesabı da 10 farklı PC'de paylaşabilirsiniz. Ancak bir PC üzerinden kayıtlı hesapların en fazla 5 tanesinin kütüphanesine aynı anda erişim sağlayabilirsiniz.
 
Peki bu sistem nasıl işliyor?
1. Herhangi bir Steam hesabıyla bir bilgisayar üzerinden giriş yapıyorsunuz.
2. Sol üstteki menüden Steam > Settings > Family kısmına gelip 'Authorize this computer'a tıklıyorsunuz.
3. İkinci bir hesaba girip yine aynı şekilde kullanmakta olduğunuz PC'yi yetkilendiriyorsunuz.
4. Sonrasında ise ana hesabınıza giriyor ve yetkilendirdiğiniz diğer hesabın oyunlarınızı oynamaya başlayabiliyorsunuz. 
 
Sistemle ilgili daha fazla önemli bilgi şu şekilde;
- Paylaşım yapılan hesabın oyunlarını oynamak için internete bağlı olmanız gerekmekte.
- Sistemde özel oyun paylaşımı yapamıyorsunuz. Yani bir PC'yi yetkilendirdiğinizde, bütün kütüphane oyunlarınız paylaşılmış oluyor.
- Üçüncü parti DRM kullanan oyunlar, hesap tabanlı veya CD-Key'i kullanan oyunlar teknik sebeplerden ötürü paylaşılamıyor.
- Paylaşılmış bir oyunu aynı anda iki hesap üzerinden oynayamıyorsunuz.
- Oyun oynarken öncelik, oyunun sahibi hesapta. Yani bir PC'de bir oyun oynanıyorken, ana hesaptan o oyun açılmak isteniyorsa paylaşım yapılmış hesap otomatik olarak 'o' oyundan çıkmış olacak.

    Genel olarak anlayacağınız üzere 'güven', Family Sharing sisteminin en önemli parçası halinde. Zira sistemden faydalanmak için PC'ye yetki vereceğiniz her hesabın şifresini de bilmeniz gerekmekte. Yani sistem, tanımadığınız kişilerle paylaşım yapmaya pek müsait gibi görünmüyor. Ancak öğrenciyseniz veya bütçeniz her oyunu almaya müsait değilse bu sistem, tanıdıklarınızla oyun satın almak için oldukça kullanışlı olmuş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 30 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Esports World Cup 2024 LoL Turnuvası Başladı! 7 Dk önce GeForce NOW kütüphanesine 22 Yeni Oyun Dahil Oluyor: Tam Liste 9 Dk önce VCT 2024: EMEA 2. Aşama Turnuvasında 3. Hafta Tamamlandı! 1 Saat önce Assassin’s Creed Serisinin Yeni Oyunları Yolda (Video) 1 Saat önce Macera Oyunu Steam'de Bedava Oldu: Kalıcı Olarak Hesaba Ekleyin 05 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler