"Oyun Yapımcılarının %50'si Kadın Olacak"

Beyler ve bayanlar...
02.09.2013 15:35 Gökhan Yılmaz

 
     Fable ve Black & White gibi serileriyle andığımız Lionhead'den oyun sektörünün geleceğiyle ilgili yorumlar geldi. Stüdyonun Kreatif Yönetmeni olan Gary Carr, 10 yıl içerisinde oyun yapımcılarının %50 kadınlardan oluşacağını söylüyor.
 
     "Şu an için oyuncuların %55'inin kızlardan oluştuğunu (?) biliyoruz. Nintendo DS gibi el konsolları sayesinde oyunlar artık pek çok kişi için ulaşılabilir hale geldi ve kızlar bu işlere bizim zamanımızda olduğundan daha çok ilgi duyar oldular. Şu an için almış olduğumuz iş başvurularına da bakılırsa tam olarak istediğimiz gibi eşitlikten oluşan yaratıcı bir ekip kurabiliyoruz. Sonuçta ben de tamamen saplardan oluşan bir stüdyoda oturmak istemem, düzgün dağılımı olan bir takımın parçası olmak isterim. Sadece erkeklerin erkekler için oyun yapmasını istemiyorum, kızlı erkekli ekiplerin kızlara ve erkeklere uygun oyunlar geliştirmesini istiyorum. Eğer yeterince üzerine düşerseniz bunu sonunda başarabiliyorsunuz. Sanıyorum ki bundan 5-10 sene sonra kız erkek oranı 50 - 50 olacaktır."
 
     Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bayanların da yaratıcı zekalarından yararlanarak yenilikler eklenmiş oyunlar mı istersiniz, yoksa vücudunun sadece %10'unu kaplayan zırhlara sahip kadın karakterlerin hoplayıp zıpladığı oyunlara devam mı?
 

İlgili İçerik Yorumlar 22 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PUBG Nations Cup 2024 Başlıyor 30 Dk önce Konami, AC Milan ve FC Internazionale Milano ile El Sıkıştı 2 Saat önce Titan Quest 2 İçin 40 Dakikalık Oynanış Videosu Yayınlandı 05 Eylül Unholy'nin PS5 ve Xbox Series Çıkış Tarihi Belli Oldu 05 Eylül Black Myth: Wukong'dan Büyük Rekor: Satışlar 18 Milyonu Aştı! 05 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler