Xbox 360 Beşinci Yılını Doldurdu

02.12.2010 11:42 Ersin Kılıç


 
     Xbox 360'ın Avrupa raflarında yer alması üzerinden bugün itibari ile tam beş yıl geçti. Microsoft'un Xbox'tan sonra büyük bir atılım gösterdiği Xbox 360 bu beş yıllık süreç içerisinde 40 milyondan fazla satarak dünya genelinde de büyük bir başarıya imza atmış oldu. 
 
     2 Aralık 2005'te Avrupa çıkışını yapan konsol, iki Rare oyunu Perfect Dark Zero ve Kamoe Elements of Power dışında Call of Duty 2, Need for Speed: Most Wanted, Project Gotham Racer 3 ve Ridge Racer 6 ile birlikte çıkışını yapmıştı. Konsolun en büyük patlamasını ise tabi ki Halo oyunları yaptı. Serinin özellikle üçüncü oyununun çıkışı, Xbox 360'ın tam anlamıyla altın dönemi olmuştu. Ayrıca Microsoft'un Xbox ile temellerini attığı Xbox Live'ın da konsolun en büyük avantajlarından biri olduğunu söylemek gerek.
 
     Geçtiğimiz ay çıkışını yapan Kinect ile daha da ileriyi gitmeyi hedefleyen Xbox 360, Amerika'da ise 23 Kasım'da çıkış yapmıştı. Halo, Call of Duty, NFS, Mass Effect ve Gears of War gibi seriler dışında daha sayamadığımız bir çok oyuna da ev sahipliği yapan ve üç kırmızı ışık hatası ile de sık sık gündeme gelen Xbox 360'a nice seneler diliyoruz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Concord'un Açık Beta Tarihleri Belli Oldu 1 Saat önce Oynaması Ücretsiz Bleach: Brave Souls Switch Konsoluna Geliyor 2 Saat önce Enotria: The Last Song Fiziksel Sürümleri Duyuruldu 3 Saat önce MARS 2120'nin Tam Sürüm Çıkış Tarihi Açıklandı 4 Saat önce Metal Gear Solid Delta: Snake Eater Dört Farklı Renk Filtresini İçerecek 30 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler