Microsoft'un Gelirleri Xbox 360 ve Kinect'le Arttı

Microsoft oyun dünyasında başarılı oldu, ama yine de rakiplerinin de çok güçlü olduğunu unutmamak gerek
22.07.2011 08:23 Alkan Adakaner


      Microsoft'un konsol dünyasına girmesi ile birlikte çok şey değişti. Bu firma sayesinde rekabet kızıştığı gibi teknolojik konuda da bir rekabet oluştu. Belki de Microsoft olmasa (nintendo'nun da katkısı büyük) Kinect gibi bir cihazla daha uzun bir dönem karşılaşmayacaktık.
 
      Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden birisi olan Microsoft bu nesilde oyun dünyasına attığı adımların da karşılığını alıyor. Oldukça iyi giden Xbox 360 ve oyun satışları bir yana Kinect adlı harekete duyarlı kontrol cihazı da büyük ilgi görüyor. Bu yoğun ilgi Microsoft'un gelirlerini de arttırıyor.
 
      Microsoft'un 2011 mali yılının 4. çeyreğindeki mali durumu açıklandı. Buna göre firmanın 4. çeyrekteki toplam geliri 17.37 milyar dolar oldu ve bunun 5.87 milyar doları net kâr. Böylece geçen yıla göre %8 artış sağlandı. Yıllık gelir ise 69.94 milyar dolar oldu ve yıllık bazda %12 artış oldu.
 
      Entertainment & Devices bölümünün %45'lik gelir artışı yaşaması Microsoft'un gelir artışındaki en büyük etken. Xbox 360 ve Kinect satışları gayet iyi gidiyor. 2011 sonunda Kinect için çıkacak önemli oyunların yanı sıra Forza Motorsport 4 ve Gears of War 3 gibi oyunlar yine Microsoft'un gelirlerine büyük katkı yapacaktır.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Switch 2'ye Ait Olduğu Bildirilen Görseller Sızdırıldı! 1 Saat önce Eternal Fire, ESL Pro Lig Sezon 20'de Çeyrek Finale Yükseldi! 3 Saat önce Rivals of Aether II 23 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor 4 Saat önce Empire of the Ants Oyunundan 1 Saatlik Oynanış Videosu Yayınlandı 4 Saat önce Söylentilerin Ardından Take Two, GTA 6'nın 2025'te Çıkacağını Doğruladı 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler