Wii U'nun Tablet Kontrolcüsü PC'de Çalıştırıldı!

30.12.2013 01:34 Samet Konuksal


    Firmalar kendi ürünlerini konferanslarla tanıtıyor da, hackerlar boş mu duruyor sanıyordunuz?  30c3 isimli konferans etkinlikleri geçtiğimiz gün yapıldı ve Wii U da hackerların odak noktalarından birisiydi. Konferanslardan gelen haberlere göre hackerlar Wii U'nun tablet kontrolcüsünü PC'de çalıştırmayı başardı.
 
    Bu link aracılığıyla indirebileceğiniz videonun 48. dakikasında sunumu yapan hacker, Wii U'nun tablet kontrolcüsüyle The Legend of Zelda: Wind Waker'ın açılışını yapıyor. Aslında bu noktada oynanan oyun Wind Waker'ın Wii U'daki HD sürümü değil. Sunumu yapan kişi Wind Waker'ın eski sürümünü, PC üzerinden Dolphin Emulator sayesinde oynuyor ve aynı anda tablet kontrolcüye aktarım yapıyor.
 
    Belirtilenlere göre bu konuyla ilgili çalışmalar henüz bitmiş değil. Zira videoda da görebileceğiniz üzere şu anki aşamada bazı gecikme ve takılma problemleri mevcut. Ayrıca Wii U'nun tablet kontrolcüsü PC üzerinde şimdilik sadece Linux işletim sistemleriyle çalışıyormuş.
 
    Her ne kadar bu gelişme illegalliğe girse de, bir el konsolu misali kontrolcüde Dark Souls veya diğer oyunları oynamak oldukça zevkli olacaktır. Videoyu indirmeye üşenenler için, bahsi geçen sahne aşağıda;
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Electronic Arts Yeni Skate Oyunu İçin Tarih Verdi: İşte Yeni Detaylar 17 Eylül Darksiders II: Deathinitive Edition PS5 ve Xbox Series'e Geliyor 17 Eylül Xbox Game Pass'e Eylül Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 17 Eylül EA FC 25'te Yer Alacak Şarkıların Listesi Açıklandı: Türk Sanatçı da Var! 17 Eylül Batman: Arkham Knight İçin Deadpool & Wolverine Modu Yayınlandı 17 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler