Ubisoft, XDefiant'ın Kapanmayacağını Açıkladı

16.10.2024 15:08 Mehmet Tandoğan

 
 
Ubisoft tarafından biz oyun severlere sunulan rekabetçi nişancı aksiyon oyunu XDefiant, bildiğiniz üzere ticari açıdan düşük bir performans gösterdi. Bu durum son dönemlerde daha da kötü duruma geldi. Ancak geliştirici ekip tüm bu olumsuzluklara rağmen oyunun kapatılmayacağını ve devam edeceğini açıkladı.
 
XDefiant için iyileştirmeler ve geliştirmeler yolda
 
 
 
Uzun bir gecikmenin ardından bu yılın başlarında piyasaya sürülen oynaması ücretsiz birinci şahıs nişancı oyunu başlangıçta olumlu bir çıkış yapmış gibi görünüyordu. Ancak oyunda yer alan sorunlar nedeniyle eleştirilmeye devam edildi ve oyuncular bir yerden sonra oyunu bıraktı. Bu da oyunun gidişatı ve geleceği hakkında birçok soruyu beraberinde getirdi.
 
Oyunun yapımcısı Mark Rubin çeşitli açıklamalarda bulundu ve oyuncu tarafında korkulacak bir durumun olmadığını belirtti. Son zamanlardaki bazı raporlar, XDefiant'ın Ubisoft'u etkilemeyi başaramadığını ve dördüncü sezonunun sonunda kapatılacağını iddia etti. Rubin ise bu söylentilere yer vermek için Twitter platformunda yeni bir gönderi yayınladı.
 
Burada geliştirme ekibinin şu anda oyun üzerinde daha fazla uğraş verdiğini, sorunların ortadan kaldırılacağını ve çok daha iyi bir şekilde geri döneceğini aktardı. XDefiant şu anda PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC'de mevcut durumda.
 
XDefiant bizlere neler sunuyor?
 
Tamamen oynaması ücretsiz nişancı aksiyon oyunu içerisinde farklı fraksiyonlardan oluşan bir topluluğa adım atabiliyor ve dikkat çekici ortamlarda ve haritalarda kendi yolunuza bakmaya hazırlanabiliyorsunuz. Oyunda hızlı tempolu ve çevrimiçi karşılaşmalara hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve yarıştığınız her bir ortamda kendi ustalığınızı sergileyebiliyorsunuz. Ubisoft evrenlerinin birbirleriyle çarpıştığı ve bu evrenlerde yer alan karakterlerin ve fraksiyonların bulunduğu yapım içerisinde el yapımı silahlardan oluşan farklı cephanelere doğru adım atabiliyor ve bu silahları en iyi şekilde kullanabiliyorsunuz.
 
Oyunda kullanabileceğiniz oldukça farklı silahlar bulunuyor ve bu silahlar arasında tabancalar, makine tüfekleri, keskin nişancı silahları ve çok daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla hangi silah üzerinde ustalaşmak istiyorsanız, ona göre kendi seçimlerinizi yapabiliyor ve oyuna dalabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda sezon sezon gelecek olan içeriklerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlar servis oyunu mantığı ile hazırlandığından ve geliştirildiğinden dolayı, elbette yeni sezon içerikleriyle sürekli olarak güncelleniyor ve hem yeni etkinliklerin hem de yeni içeriklerin oyuna dahil edildiğini aktarabiliyoruz.
 
Aynı zamanda yapım içerisinde tamamen oynaması ücretsiz bir yapı olduğundan dolayı, elbette geliştirici ekip para kazanma olayına oyun içi özelleştirme ve kişiselleştirme sistemlerinden, sezonluk içeriklerden ve çok daha fazlasına yönelmeye bakıyor. Durum böyle olunca, elbette gerçek para yatırma gibi bir sistemle karşı karşıya kalıyorsunuz ve dilediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Elbette bu durum tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor; yani isterseniz satın alıp yeni sezondaki içeriklere adım atabilir, isterseniz de tamamen ücretsiz bir şekilde ilerleyebilir ve bedava bir şekilde sunulan oyun içi özelleştirme ve kişiselleştirme sistemleri ile gelişiminizi gösterebilirsiniz. Hızlı tempolu nişancı aksiyon deneyimi ile ön plana çıkmayı hedeflediğimiz yapımda elbette fraksiyonların değişkenlik gösterdiğini ve aynı zamanda farklı oyun modlarının olduğundan bahsetmekte fayda var. Bu tarz yapımlarda arkadaşlarla beraber oynamak ve diğer oyuncularla anlaşmak oldukça önem arz ediyor. Durum böyle olunca yapım içerisinde hem eğlenceli hem de bir yandan dikkat kesilmesi gereken unsurlar bulunuyor.
 
 

Yapım içerisinde bildiğiniz üzere Ubisoft evreninden oldukça farklı fraksiyonların olduğundan bahsedebilir ve bu fraksiyonlar arasında seçiminizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Hızlı bir şekilde ilerlemeye çalıştığınızda doğru zamanda doğru hamle yapmaya başladığınız ve farklı silahlardan oluşan geniş bir kütüphaneye adım atmaya çalıştığınız yapım içerisinde simgeleşmiş haritaların, silahların mücadeleleri ve çok daha fazlasının yeni sezonlarla beraber oyuna dahil edildiğini ve edileceğini aktarabiliyoruz.
 
Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca oldukça farklı ortamlarda kendinizi bulabiliyor, haritalar içerisinde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyor ve bu silahları en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Oyunda bildiğiniz üzere özelleştirilebilir tesisatların olduğundan bahsedebiliyor ve bu tesisatları en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda elinize aldığınız silahı istediğiniz şekilde eklentilerle güncelleyebiliyor, farklı şekillerde tarzınıza uygun hale getirebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde ederek kendi silahını farklı şekillerde özelleştirebiliyor. Durum böyle olunca, istediğimiz gibi ilerlerken aynı zamanda nişangahımızın da elbette sağlam bir şekilde olması gerekiyor. Çünkü burada fareyi kontrol ederken veya kontrolcü ile beraber oynarken nişangahımızın düşmanın üzerinde olması, kafasında veya vücudunun herhangi bir yerinde olması gerçekten de önem arz ediyor. Kaçırdığınız her bir mermiyle beraber ne yazık ki gafil avlama oranınız artıyor.
 
Durum böyle olunca oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda nişangahınızın da oldukça dikkat çekici ve usta bir yapıya sahip olması gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde nişan antrenmanları yapabiliyor veya bu antrenmanları es geçerek doğrudan oyunda ne kadar vakit geçirirseniz o kadar çok mekaniklerine alışabiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda ne kadar çok vakit geçirirseniz o kadar çok usta olma yolunda hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve kendi yolunuza daha hızlı bir şekilde bakabilirsiniz. Bununla beraber yapım içerisinde her bir karakter ve fraksiyon ile beraber ilerlemenize daha fazla detayın sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda görevleri yerine getirerek yeni ödüllerin, ücretsiz içeriklerin ve çok daha fazlasına kilidini açabilir ve yeni teçhizatlarla beraber silahlarınızı özelleştirilebilir, aynı zamanda kişiselleştirebilirsiniz. Bu sayede diğer oyunculardan farklı olabilir ve kendi istatistiklerinizi ve oyun tarzınızı oyuna dahil edebilirsiniz.
 
 

Çevrimiçi unsurlarla beraber hızlı tempolu nişancı aksiyon deneyimi ile adım attığımız yapım içerisinde farklı mücadelelerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu mücadeleler içerisinde diğer oyunculara karşı gelebileceğiniz, çevre unsurlarını ortadan kaldırmaya çalışabileceğiniz ve çok daha fazla görevi yerine getirebileceğiniz içerikler bulunuyor ve bununla beraber gerçekten de hem eğlenceli hem de aksiyonu bol bir deneyimle karşı karşıya kalabiliyorsunuz.
 
Özelleştirilebilen teçhizatlarla beraber ilerlemeye başladığımız yapımda elbette oynanış tarzını kendimize göre belirleyebiliyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Oyun tarzımızı kendimize uygun hale getirmek için eklentileri, aletleri, silahları ve çok daha fazlasını istediğimiz gibi seçebiliyor ve geniş bir cephanelik arasından dilediğimizi belirleyebiliyoruz. Oyun tarzımıza en iyi şekilde ortaya dökebilecek yapım içerisinde istediğimiz gibi fraksiyona ek olarak yeni ve simgeleşmiş haritalar içerisinde yerimizi alabiliyor, silahlarla beraber en iyi şekilde ilerlemek durumunda kalıyor ve daha farklı şekillerde silahları birleştirip yeni seçeneklere erişim kazanmak durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca oyun içerisinde elbette daha farklı şekillerin, teçhizatların, detayların, araçların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyor ve geniş bir cephanelik arasında seçiminizi gerçekleştirebiliyoruz.
 
Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere kendi teçhizatlarımızı özelleştirmek ve kendi oyun tarzımıza oyuna dahil etmek gerçekten de önem arz ediyor. Çünkü her bir oyuncu burada aynı şeyi yapabilseydi, dolayısıyla oyunun herhangi bir şekilde kıymeti kalmazdı ve her bir oyuncu burada aynı oyun tarzı ile beraber ilerlerken ne yazık ki istediğini elde edemezdi. Fakat bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı şekillerde kendi sistemlerini oyuna dahil edebiliyor; her bir oyuncunun farklı stratejileri, planlamaları ve çok daha fazlası yer alıyor. Bununla beraber yapım içerisinde dilediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Bu tarz özgürlükçü sistemlerle beraber hızlı bir şekilde adımımızı atabiliyor, diğer oyuncularla yarıştığımız anda elbette kendi deneyimlerimizi ve ustalığımızı ön plana çıkarabiliyor ve acımasız düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Farklı eklentilerle, aletlerle ve çok daha fazlasıyla beraber geniş cephanelik içerisinden seçiminizi yaparken oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Ve bu tarz oyunlarda elbette yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor.
 
 

Farklı haritaların ve simgeleşmiş bölgelerin bulunduğu yapımda elbette buraları ezberlemek, buralarda neler olup bittiğini öğrenmek ve aynı zamanda aksiyona dahil olmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda kullanabileceğimiz geniş cephanelik sayesinde elbette düşmanları nasıl öldürebileceğimizi biz karar verebiliyor ve el yapımı silahlardan oluşan ve her yeni sezonda beraber yeni gelecek olan silahlarla atılabildiğimiz her bir hamle doğrudan yanıt buluyor ve hem bizi hem takımımızı hem de dünyayı etkiliyor.
 
Tesisatların yanı sıra oyunda elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi çeşitli fraksiyonlar bulunuyor ve simgesel Ubisoft evrenlerinden karşımıza çıkan çeşitli grupların olduğundan bahsedebiliyoruz. Her bir fraksiyonun burada farklı şekillerdeki kabiliyetleri, eşsiz yetenekleri ve bonusları bulunuyor. Her bir fraksiyonu seçim yaparken elbette istediğiniz gibi hamlelerinizi gerçekleştirebiliyor ve her bir fraksiyon farklı sınıfları temsil ediyor. Dolayısıyla takımınızı toplamak için elbette karakterleri elinize alabiliyor; hangi karakteri seçebileceğinize siz karar verebiliyor ve stratejinizi oyuna dahil etmek için dilediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu seçim ekranı elbette tamamen sizin hamlelerinize ve kafanızdaki plana göre değişkenlik gösteriyor ve oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca fraksiyonların zaten oyunun temelini oluşturduğunu ve oyun çıkmadan önce Ubisoft evreninden çeşitli fraksiyonların olacağından bahsedilmişti.
 
Oyuncuların zaten yükseldiği kısım buydu. Durum böyle olunca oyunda zaten evrenden aşina olduğumuz karakterleri elimize alabileceğimiz için oldukça heyecanlandık. Ancak oyun çıkışıyla beraber pek fazla bekleneni veremedi. Fakat tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen oyunun bir kitlesi bulunuyor ve bu kitlenin de oldukça memnun olduğunu aktarabiliyoruz. Ancak elbette bu tarz oyunlarda birçok sorun olduğundan bahsedebiliyor ve bu sorunları aşmak, aynı zamanda yeni içerikler getirmek oldukça önem arz ediyor. Bu oyun özelliğinde de konuşacak olursak, birçok sorunun ve problemin olduğunu ve oyuncular tarafından yeni güncellemelerin gelmesi gerektiğini ve oyuna bir el atılması gerektiğini söyleyebiliyoruz. Durum böyle olunca geliştirici ekip yaptığı açıklamayla beraber oyunun kapanmayacağını, herhangi bir şekilde olumsuz durumun olmadığını ve oyuna el atacaklarını vurguluyor.
 
 

Yepyeni haritaların, modların ve kaosun hakim olduğu bir dünyada yer aldığımız yapımda çevrimiçi bir şekilde hızlı bir hamle yaparak oyuna adım atabiliyor ve birçok farklı arenanın yanı sıra bölge kontrolü, eşlik etme, işgal ve daha fazla modlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Zaten genel olarak bu tarz oyunlarda hemen hemen her bir oyun modu diğer oyunlardaki sistemlerle benzerlik gösteriyor. Hemen hemen her çevrimiçi nişancı aksiyon oyunu içerisinde bu tarz bölge kontrolü deneyimlerinin, işgal etme etkinliklerinin ve çok daha fazlasının olduğunu görüyoruz.
 
Bu oyun içerisinde de aynı şekilde bu tarz oyun modlarının ve içeriklerinin olduğunu aktarabiliyoruz. Dikkat çekici arenalara ve farklı türlerde kesin gelişmiş haritalara geçiş yapabileceğimiz yapımda, standart karşılaşmaların yanı sıra aynı zamanda rekabetçi moda geçiş yapabiliyor ve kendimizi dereceli mod ile beraber daha yüksekliklere çıktığımızı görmek durumunda kalıyoruz. Aynı zamanda oyun içerisinde seçebileceğimiz her bir fraksiyon ile beraber gidişatımıza yön verebiliyor ve her sezonda yepyeni içeriklerle karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Açıklanan detaylara göre oyun 3 ayda bir yepyeni bir fraksiyon, yeni karakterler, haritalar, silahlar, kozmetikler, etkinlikler ve çok daha fazlasını bizlere sunuyor ve bu sezonluk geçişlerin gerçekten de oyuncular tarafından oldukça önem arz ettiğini vurgulamak gerekiyor. Çünkü bu tarz yeniliklerin oyunu tekrar yükselttiğini ve oyuna giriş yapmak gereksinimini içerdiğini aktarabiliyoruz.

Bununla beraber elbette canlı bir servis deneyimi sunan yapım içerisinde oldukça geniş çeşitlilikte eğlencenin olduğundan bahsedebiliyor ve hemen hemen her oyuncuya hitap edecek türden sistemin olduğunu aktarabiliyoruz. Keyifli bir deneyim sunmayı hedefleyen yeni sezonlarla beraber çıtayı biraz daha yükseltmeye hazırlanan oyun, umuyoruz ki ilerleyen süreçte daha fazla güncellemenin ve sorunsuz içeriğin sahibi olur ve oyunculara güzel bir deneyimin kapısını aralar. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun zaten ücretsiz bir şekilde bizlere sunuluyor; herhangi bir ek ücret ödemiyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Alan Wake 2'de Zorlananlar İçin Yardım Modu Yolda 4 Saat önce Assassin's Creed Mirage Steam'de Çıktı: Başarımlar Mevcut 5 Saat önce PlayStation Store'da Cadılar Bayramı İndirimi: Yüzde 90'a Varan Fırsat! 5 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 6 Saat önce Remedy Entertainment, Control Yan Oyunu FBC: Firebreak'i Duyurdu! 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler