Like a Dragon: Yakuza Dizisinden Yepyeni Fragman Yayınlandı

01.10.2024 15:11 Mehmet Tandoğan

 
 
Like a Dragon hayranları için yepyeni bir dizi şu anda yolda. Dört gözle beklenen ve Amazon Prime Video kapsamında sunulacak olan Like a Dragon: Yakuza dizisi için yeni bir fragman yayınlandı. Haberimizin en altından izleyebileceğiniz fragman sayesinde dizinin nasıl bir yapıya sahip olduğunu doğrudan görebiliyorsunuz.
 
Like a Dragon: Yakuza'da iki farklı zaman dilimi yer alacak
 
 
 
Like a Dragon: Yakuza, 1995 ve 2005 olmak üzere iki farklı zaman diliminde geçecek. İlk zaman diliminde genç Kazuma Kiryu'nun Japon suç dünyasına düşüşü temel alınacak. İkinci zaman diliminde ise uzun bir tutukluluk döneminin sonrasında hapis hayatı konu alınacak.
 
Oyunun temel konusu ve zaman çizelgesi dizinin ilk bölümüne doğrudan uyarlanmış olsa da Amazon, seyir keyfini artırmak için geçmişte oyuncuların keşfedemediği noktalara da değinileceğini açıkladı. Açıklanan detaylara göre dizi 24 Ekim tarihinde vizyona girecek. İlk 3 bölüm aynı anda yayınlanacak ve kalan diğer 3 bölüm ise haftalık olarak kullanıcılara sunulacak.
 
 
 
Yakuza serisinin son oyunu bizlere neler vadediyor?
 
Yakuza serisini hemen hemen hepiniz bilirsiniz. Seri içerisinde dövüş sisteminin, mafyaların, suç örgütlerin ve çok daha fazlasının olduğunu görebiliyor ve bunlarla beraber büyük bir aksiyona dahil olabiliyoruz. Serinin şu ana kadar oldukça fazla oyunu karşımıza çıkıyor. Ve şimdi ise, yukarıda bahsettiğimiz gibi, dizisinin yakında vizyona gireceğini aktarabiliyoruz. Bununla beraber ilk 3 bölüm aynı anda yayınlanacak; daha sonraki 3 bölüm ise haftalar halinde bizlere sunulacak. Bizden beklentiler elbette bir hayli yüksek, çünkü seri gerçekten dünya çapında büyük bir başarı elde etti ve şimdi ise yepyeni bir seri oyunuyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda serinin yeni dizisi de yolda diyebiliyoruz. Dolayısıyla evrenin şu ana kadar oldukça fazla geliştiğini ve daha fazla çalışmanın yapıldığını aktarmakta fayda var.
 
Yakuza serisi ilk olarak Uzak Doğu’da ortaya çıktı, şimdi ise dünya çapında büyük bir üne kavuştu. Yeraltı dünyasına geçiş yapabildiğimiz ve farklı şekillerde yer alabildiğimiz yapım içerisinde hem aksiyon hem de rol yapma öğeleri yer alıyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve farklı şekillerde yeraltı dünyasını fethetmeye hazırlanabiliyoruz. Dikkat çekici aksiyon sistemleri ve animasyonları ile ön plana çıkan yapım içerisinde elbette serinin farklı oyunlarında yapabileceklerimizle gidişatımıza yön verebiliyor ve her bir seri içerisinde yer alan oyunlar farklı temayla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
Geldiğimiz noktada oyunun şu anda korsan temalı bir yapımı duyurulmuş durumda. Hawaii adalarında geçecek olan bu yapım içerisinde elbette kendimizi bir korsan mürettebatına liderlik ederken bulabiliyor ve elimizden geldiğince burada büyük bir hayatta kalma mücadelesi verebiliyoruz. Hem karada hem de denizde savaşlara girebileceğimiz yakında savaşlar içerisinde elbette dilediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Artık gemilerle yola çıkabiliyor ve onları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Hafızasını kaybeden bir karaktere oynamaya çalıştığımız yapım içerisinde bir yandan korsan, diğer yandan ise Yakuza olarak yer almak durumunda kalıyor ve iki farklı role bürünmek durumundayız. Oyunda elbette hem karada hem de denizde nefes kesen mücadelelere katılım sağlayabiliyor ve açık denizlerde dilediğimiz şekilde gezip tozabiliyoruz. Açık denizlerde yer aldığımız süre boyunca farklı gemilere binebiliyor, bu gemileri özelleştirebiliyor ve daha farklı mürettebat üyeleri ile beraber güçlü bir şekilde düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca kayıp hazineleri elimizden geldiğince bulmaya çalışıyor ve etrafında çok keşfedersek o kadar çok yeni içeriklerin ve hazinelerin sahibi olabiliyoruz.
 
 

Zaten oyunda korsan teması bulunduğundan dolayı elbette bir korsan olarak başlayabilir ve oyunda bildiğiniz üzere Goro Majima adlı bir karakteri kontrol ediyoruz. Bu karakterle beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve efsanenin doğuşuna tanıklık etmek durumunda kalıyoruz. İlgi çekici bölgeleri geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde elbette açık sularda neler olup bittiğini görmeye çalışıyor, farklı ortamları, manzaraları, düşman gruplarını ve çok daha fazlasına geçiş yapabiliyor ve her ortam içerisinde yepyeni içeriklerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca denizde nefes kesen çarpışmalara giriş yaptıktan sonra elbette gemimiz üzerinde yer alan topları ateşleyebiliyor, daha farklı şekillerde yer alabiliyor ve aynı zamanda gemilerin yanına geldiği zaman büyük bir gemi savaşları başlıyor.
 
Birbirinizin gemisine atlayabildiğiniz yapım içerisinde elbette hangi gemide büyük bir mücadeleye başlamak istiyorsanız ona göre seçiminizi yapabiliyor ve düşmanları elinizdeki güçlerle ortadan kaldırabiliyorsunuz. Yumruklarınızı, tekmelerinizi ve daha farklı komboları konuşturabileceğiniz oyunda hangi düşmanları nasıl öldürebileceğinize siz karar verebiliyor ve elinizden geldiğince burada hayatta kalmak için en iyi deneyimi elde etmek durumundasınız. Bununla beraber oyunda hangi aksiyona giriş yapmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor ve burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü kendi oyun tarzınıza oyuna doğrudan dahil edebileceğiniz bir sistemin burada olduğunu aktarmakta fayda var.
 
Bu sayede oyunda yepyeni deneyimleri adım atabiliyor, bu deneyimi özelleştirebiliyor ve aynı zamanda kişiselleştirebiliyorsunuz. Dikkat çekici ortamları geçiş yapabileceğiniz yapımda geminizi istediğiniz şekilde özelleştirirken aynı zamanda daha da fazla güçlendirmeniz gerekiyor. Çünkü bu güçlendirme ile beraber daha güçlü düşmanlara karşı gelebiliyor ve onların kaynaklarını elde edebiliyorsunuz. Bu sayede daha farklı hazinelerin sahibi olabiliyor ve elde ettiğiniz hazineleri en iyi şekilde kullanabiliyorsunuz. Bununla beraber farklı mürettebat üyeleri alabiliyor, ekibinizi genişletebiliyor ve her bir karakterin burada özellikle ön plana çıkacak becerileri bulunuyor. Bu becerilerden yararlanmak için elbette daha farklı şekillerde ilerleyebiliyor ve yaptığınız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere mürettebatınızı güçlendirmek, geminizi özelleştirmek ve istatistiklerinizi yükseltmek oldukça önemli.
 
 

Yukarıda belirttiğimiz gibi oyun içerisinde ne kadar çok güçlenirseniz, o kadar çok güçlü düşmanlara karşı gelebilir ve bununla beraber daha yüksek içerikli görevlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Ve aynı zamanda değerli hazinelere doğru yer açabilirsiniz. Yakuza serisinin korsan macerası ile birleştiği yapım içerisinde elbette farklı temalar yer aldığını söyleyebiliyoruz. Ancak özünde oyunun temel mekanikleri, aksiyon sistemi, karakterleri ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca sadece korsan temasının burada işlendiğini ve korsan teması ile beraber farklı sulara doğru yelken açabileceğinizi aktarabiliyoruz.
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz yapım içerisinde her ortamda yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı atmosferler, düşmanlar, gemiler, manzaralar, etkileşime girebileceğimiz karakterler ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu karakterlerle etkileşime girdikten sonra onlarla konuşabiliyor, farklı görevler alabiliyor, arka plan hikayesi konusunda fikir sahibi olabiliyor ve daha fazla detayı oyun içerisinde görebiliyoruz. Ek olarak, yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca her bir ortamda yapacağımız hamlelerin değişkenlik göstereceğini aktarmakta fayda var. Çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir ortamda farklı düşmanlar ve düşman grupları çıkabiliyor ve onların farklı şekillerde dövüşlerini göstererek farklı şekillerde kombolar yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm detaylarla beraber düşmanları ortadan kaldırmak için farklı kombolar gerçekleştirebiliyor ve onların hamlelerini boşa çıkarabiliyoruz.
 
Aynı zamanda diğer seri oyunlarında olduğu gibi çevre unsurlarını ve çevre araçlarını düşmanlara karşı kullanabiliyor ve onlara ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde yer alabilir ve aksiyonun dozunun gitgide arttığını aktarabiliyoruz. Çünkü bununla beraber oyun içerisinde elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorluğu düşmanlar sizlere sunuluyor. Onları ortadan kaldırmak için türlü belaları adım atmak durumunda ve onları yok etmek isteyebiliyorsunuz. Bununla beraber oyun içerisinde yapacağınız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Çünkü yaptığınız her bir yanlış adımla beraber sağlığınız azalabiliyor ve burada hayatta kalma mücadelesinin sonuna gelmek durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla oyunda ilerlerken her bir köşe tehdidinin ortadan kaldırıldığını görmeniz gerekiyor.
 
 

Hafızasını kaybeden bir karakterle oynayabildiğimiz yapım içerisinde adamımızı bile hatırlayamıyor ve eski günleri hatırlamak, aynı zamanda kim olduğumuzu bulmak için büyük bir mücadeleye atılmak durumunda kalıyoruz. Zaten oyunun temeli bu hikaye etrafında dönüyor ve arka plan hikayesi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Kendimizi gemi enkazında bulduğumuz esnada elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor, hem karada hem de denizde büyük bir hazinenin peşine düşmek durumunda kalıyor ve Yakuza olarak geçirdiğimiz günlerin ardından şimdi ise korsan olarak hayatımıza devam etmek durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda gerçekten de ilgi çekici ortamların ve deniz savaşlarının olduğundan bahsedebiliyoruz. Gemimizle beraber topları ateşleyebiliyor, düşmanlara karşı amansız bir mücadeleye girebiliyor ve kendi ekibimizi burada hızlı bir şekilde geliştirebiliyoruz. Azılı suçlarla beraber büyük bir mücadeleye giriş yapabileceğimiz yapımda yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bununla beraber oyun içerisinde gemimizi ne kadar çok geliştirirsek o kadar çok güçlü düşmanlara karşı gelebiliyor ve böylece oyundaki gemi mekaniklerinin de bir hayli ön plana çıktığını aktarabiliyoruz. Bu sayede oyunda istatistiklerimizi yükseltebiliyor ve istatistiklerimizi yükselttikten sonra daha güçlü bir şekilde düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Hem menzilimizi hem de hasarımızı artırabilir, aynı zamanda gemimize yer alan özelleşme sistemleri ile beraber diğer oyunculardan farklı bir hale gelebiliyoruz. Estetik deniz savaşları ile beraber gemimizi ayarlayabileceğimiz yapımda benzersiz bir ekip toplayarak açık denizlere doğru geçiş yapmak durumunda kalıyor ve kendimizi keşfe çıkar bir şekilde bulabiliyoruz.
 
Düşmanları tokatlarıyla beraber beklenmedik bir şekilde harekete geçebileceğimiz, onların top atışlarından kaçınabileceğimiz ve çok daha fazlasıyla beraber yer alabileceğimizi yakında her hamlemizin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve kendi hızımızı, gemimizin hareketini, nereye doğru döneceğimizi ve çok daha fazlasını tamamen kendimiz ayarlayabiliyoruz. Düşman ateşinden kaçmak için pozisyon alabileceğimiz ve daha farklı manevralar yapabileceğimiz yapımda yıkıcı ve karışık bir aksiyon sistemine ne olduğundan bahsedebilir ve hem denizde hem de karada yapacağımız mücadelelerde oldukça hızlı bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Çünkü denizlerde sabit bir şekilde durursak, ateşlerinin hedefi haline gelebilir ve düşmanlar kolay lokma olarak bizleri görebilir. Durum böyle olunca oldukça fazla hasar yiyebilir ve kendimizi savunamayabiliriz. Dolayısıyla hareket halinde olmak ve hızlı bir şekilde hareket etmek oldukça önem arz ediyor.
 
 

Düşman korsan gemilerinin menzillerine giriş yapmaya hazırlandığımız ve onları ortadan kaldırmaya çalıştığımız gerçek zamanlı savaşlarla beraber elbette top savaşının başladığını aktarabiliyor ve bu top savaşları ile beraber hızlı manevralar yapabiliyor, düşman ateşlerinden kaçabiliyor, pozisyon alabiliyor, yıkıcı bir şekilde karşılık verebiliyor ve düşmanların tayfalarıyla kıran kırana büyük bir mücadeleye giriş yapabiliyoruz. Yani oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi sadece gemi savaşları yer almıyor; aynı zamanda gemilerin yan yana gelerek orduların birbirleriyle girişini görebiliyoruz. Dolayısıyla burada tam bir açık dünya korsan deneyimiyle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyor ve bununla beraber dövüş tarzımızı istediğimiz şekilde ayarlayabiliyoruz.
 
Farklı kombolar, fırlatmalar ve havadan atmalarla beraber gerçekten de hem eğlenceli hem de dikkat çekici aksiyon sistemiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Zaten seri içerisinde yer aldığınız süre boyunca bu aksiyon sistemine oldukça aşinasınızdır ve bununla beraber en gelişmiş oyun deneyimiyle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyor ve korsan temalı bir seri oyunuyla oyuna kendimizi kaptırmak isteyebiliyoruz. Elbette bu vakte kadar farklı şekillerde hikayeler ve temalar seriye dahil edildi ve bu korsan teması şu anda işlenen yeni bir tema olarak karşımıza çıkıyor. Ancak serinin diğer oyunları içerisinde yine Hawaii Adaları ve çok daha fazla su teması işlenmiş durumda. Fakat şu anda tamamen bu temaya yönelmiş diyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ekim Ayının Ücretsiz PlayStation Plus Oyunları Artık Erişilebilir 3 Saat önce Until Dawn Remake Çıkış Fragmanı Yenilenen Görselleri Sunuyor 4 Saat önce Hi-Fi Rush 2'nin Açık Dünya Yapısına Sahip Olacağı Bildirildi 4 Saat önce Final Fantasy 16 Yapımcısı Oyunu Xbox'a Getirmek İstediklerini Açıkladı 5 Saat önce Gran Turismo 7 İçin Yeni Güncelleme 3 Yeni Aracı Ekliyor 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler