Eternal Fire, ESL Pro Lig Sezon 20'de Tarih Yazdı!

20.09.2024 12:10 Hamit Can Sayılgan

 
 
     ESL & Intel işbirliği ile Malta'da düzenlenen Counter-Strike 2 ligi ESL Pro Lig Sezon 20 çeyrek finalinde mücadele eden temsilcimiz Eternal Fire, Team Vitality takımını 2-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı! 
 
     Oynadığı son 11 karşılaşmada mağlup olmayan ve en iyi CS takımları arasında 1. sırada bulunan IEM Cologne şampiyonu Fransız Team Vitality takımı, temsilcimiz Eternal Fire ile çeyrek finalde karşı karşıya geldi. 3 maçlık seri formatında gerçekleşen karşılaşma sonucunda 2-1 galip gelen taraf temsilcimiz Eternal Fire oldu. Karşılaşmada Anubis, Nuke ve Inferno haritaları seçildi. 
 
 
 
     İlk karşılaşma bizim seçimimiz olan Anubis haritasında oynandı. 14-14 eşitlikle tamamlanan Anubis haritasında oynanan tek uzatmalarda 14-16 galip gelen temsilcimiz, seride 1-0 öne geçti. Karşılaşmada damgasını vuran isim Ali Haydar "Wicadia" Yalçın oldu. Temsilcimiz, Nuke haritasında ilk yarı 7-5, ikinci yarı ise Round alamadan 6-0 toplamda 13-5 skorla mağlup oldu ve seride durum 1-1 eşitlendi. Son harita olan Inferno'ya geçildiğinde ise karşılaşma adeta alev aldı. İlk yarı T tarafında zorlanan Eternal Fire, haritayı 8-4 geride tamamladı. İkinci yarı taraflar değiştiğinde ise işler tam tersi 4-8, toplamda 14-14 eşit sonuçlandı. Oldukça fazla olan maçın kırılma anı toplamda 3 uzatma serisiyle son bulan bir karşılaşmaya neden oldu. XANTARES'in 21. Round'da bombanın patlamasına neden olan zaman oyunu ve ardından oynanan etkili A Side oyunuyla karşılaşma 22-20, Eternal Fire galibiyetiyle seri 2-1 sonuçlandı.   
 
     İsmailcan "XANTARES" Dörtkardeş 74-58, Özgür "woxic" Eker ise 72-56 K-D oranıyla seriyi tamamladı. Taraftarlar Eternal Fire'ın ESA Esports Arena'da düzenlediği izleme etkinliğinde takımına destek oldu. Karşılaşma sonrasında yapılan röportajda Woxic; "Yakın ve zor bir maçtı. Ve duygusal bir mücadele, bireysel bir mücadele... Çok mutluyum. Bunu tarif edemem." açıklamasında bulundu.  
 
     Yarı finale yükselen temsilcimiz Eternal Fire'ın rakibi Brezilyalı MIBR takımı oldu. Karşılaşma 21 Eylül Cumartesi günü saat 17:15'de 3 maçlık seri formatında gerçekleşecek!  

İlgili İçerik Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii Duyuruldu: İşte Fragman 1 Saat önce Cabernet, 24 Ekim'de PC Üzerinden Piyasaya Çıkıyor 3 Saat önce Korku Oyunu Sorry We're Closed, PC Üzerinden 14 Kasım'da Çıkış Yapıyor 3 Saat önce Enis Kirazoğlu Duyurdu: Yeni Oyun Anomaly President Geliyor 4 Saat önce Rain World DLC'si 'The Watcher' 28 Mart 2025'te Çıkıyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler