Marvel's Spider-Man 2 İçin Ek Hikaye İçeriği Planlanmıyor

20.10.2024 16:16 Mehmet Tandoğan

 
 
Sony ve Insomniac Games işbirliği kapsamında oyunculara sunulan Marvel's Spider-Man 2, bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde PC platformu için duyuruldu. İlk etapta PlayStation 5 konsoluna özel olarak çıkışını gerçekleştiren bu oyunun PC platformu için duyurulmasının ardından ek hikaye içeriğinin olup olmayacağı merak ediliyordu. Şimdi ise bu sorunun cevabı ekip tarafından yanıtlandı.
 
Marvel's Spider-Man 2 PC yolcusu
 
 
 
Aralık ayında bildiğiniz üzere Insomniac Games büyük bir hacker saldırısına uğradı ve burada birçok proje hakkında çeşitli detaylar sızdırıldı. Bu detaylar arasında Marvel's Spider-Man 2’nin ek hikaye içeriğine sahip olacağı da yer alıyordu. Ancak yakın zamanda yayınlanan PlayStation Blog gönderisi içerisinde böyle bir ek hikaye içeriğinin planlanmadığı resmi olarak doğrulandı.
 
Hacker saldırısı sonrası ortaya çıkan detaylarla beraber 2024 yılı boyunca 3 ücretsiz DLC'nin yanı sıra Game of the Year Edition sürümünün kullanıcılara sunulması planlanıyordu. Ancak bu bilgiler yasa dışı bir şekilde ele geçirildiğinden dolayı gerçek olup olmadığı belli değil. Zaten yapılan açıklamayla böyle bir planlarının olmadığı belirtildi.
 
Marvel's Spider-Man 2 şu anda PlayStation 5 için mevcut ve 30 Ocak 2025 tarihinde PC için piyasaya sürülecek.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
İki farklı Örümcek Adam'ı kontrol ettiğimiz ve Örümcek Adamlar arasında geçiş yapabildiğimiz yapım, tam bir devam oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Örümcek hislerimizi kullanarak harekete geçmek durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde her bir karakterin kendine özgü yetenekleri, becerileri ve çok daha fazla özelleştirme sistemi yer alıyor. Bununla beraber, devam oyunu içerisinde gerçekten de daha geniş New York Şehri ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Dikkat çekici ortamlara, şehir atmosferine, binalara ve çok daha fazlasına geçiş yapabileceğimiz oyun içerisinde heyecan dolu ve örümcek ağları ile kaplı bir kahramanla hazır olmanız gerekiyor. Burada yapacağınız hamlelerle düşmanları ortadan kaldırmak ve kötü düşmanların planlarını yok etmek tamamen sizin işiniz oluyor.
 
PC platformuna optimize edilen ve ilk etapta PlayStation konsoluna gelen bu yapım, gerçekten de üst düzey bir yapıyı bizlere sunmak istiyor. Oyun, zaten PlayStation konsollarında amiral gemisi bir seri olarak karşımıza çıkıyor ve çok satan ve çok oynanan oyunlar arasında bulunuyor. Bununla beraber oyunun elbette PC platformunda yer alması, gerçekten de oyuncuları sevindirecek türden. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, geliştirici ekip şu an için herhangi bir ek paket düşünmüyor. Yani, ilk oyunda bulunan farklı DLC'lerin yerine ikinci oyun içerisinde herhangi bir şekilde görmeyeceğiz gibi duruyor. Çünkü geliştirici ekip, yaptığı açıklamayla böyle bir planlarının olmadığını ve hikaye konusunda herhangi bir genişlemenin yapılmayacağını vurguluyor.
 
Durum böyle olunca, zaten bir doğrulama geldiğinden dolayı ilerleyen süreçte herhangi bir ek paket ya da diğer adıyla DLC beklemiyoruz. Fakat, zaten oyunun ana hikayesi ve temeli bizlere yetiyor. Bununla beraber büyük maceralara adım atmak durumunda kalıyoruz. Bu maceralar boyunca New York şehrinin farklı bölgelerine doğru ilerleyebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, canlı atmosferlerde gezip tozabiliyor ve kendimizi şehrin manzaralarına ve atmosferine bırakabiliyoruz.
 
 

İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda, binaların üzerine doğru hızlı bir şekilde tırmanabiliyor. Zaten örümcek adamımız ilgi çekici yeteneklere sahip olduğundan dolayı her bir noktada hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor. Bununla beraber oyunda yer almayan bazı özellikler bulunuyor ve öncelikle burada kanatların ortaya çıktığını söyleyebiliyoruz. Elimizdeki kanatlarla beraber yukarılardan aşağıya doğru süzülebiliyor, adeta bir kuş gibi uçabiliyor ve çok daha fazla detay ile oyuna kendimizi kaptırabiliyoruz. Bununla beraber yapım içerisinde örümcek ağlarımızı örebiliyor ve düşmanları alt ederek hızlı şekillerde kombolar yapabiliyoruz. Zaten oyun, özünde örümcek adamları kontrol etmemizi sunduğundan dolayı karakterlerimizle beraber hızlı bir şekilde hareket edebiliyor, farklı hamleler yapabiliyor, kendi aksiyon sistemimizi oyuna dahil edebiliyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir örümcek adam karakterinin kendine özgü yetenekleri, becerileri ve özelleştirme sistemleri bulunuyor. Aynı zamanda yetenek ağaçlarının farklı olduğunu vurgulayabiliyoruz. Bununla beraber her bir Örümcek Adam'ın yeteneklerini geliştirebilir, farklı yetenekler ve beceriler üzerinde usta olmasını sağlayabilir ve yeni yeteneklerin kilidini açabiliyoruz. Diğer taraftan oyunun ortak bir yetenek ağacı sistemi bulunuyor. Bu yetenek ağacı sistemi ile yapacağınız her bir geliştirme, iki örümcek adamı da etkiliyor. Dolayısıyla ortak ve her birinin kendine özgü bağımsız bir yetenek ağacının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Yeteneklerin kilidini açtıktan sonra dikkat çekici kombolar gerçekleştirebiliyor ve doğru zamanda doğru tuşlara basarak bu aksiyon sistemini ortaya dökebiliyorsunuz. Oyunda düşmanları ortadan kaldırırken hem tekli hem de toplu bir şekilde yok etme sistemine doğru adım atmak durumunda kalıyor ve kahramanlığınızı en iyi şekilde gösterebiliyorsunuz. Kuşatma altında bir New York şehri içerisinde yer aldığımız yapımda, Peter Parker ve Miles Morales adlı iki Örümcek Adam karakterini kontrol ediyor ve bunların şehri koruduğunu ve sevdiklerini kötü düşmanlardan koruduğunu görebiliyoruz. Zaten oyun içerisinde süper kahramanların ve kötü güçlerin olduğundan bahsedebiliyor ve kötü güçler arasında Venom ve çok daha fazlası yer alıyor. Büyük sınavlarla karşı karşıya kalabileceğimiz evde, ilk oyunun ötesinde daha fazla mekanik, hikaye içeriğiyle görevler ve çok daha fazlasıyla yer alabileceğimiz yapımda, arka planda yer alan hikaye ara sahnelerle ve karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Örümcek ağlarımızı en iyi şekilde düşmanlara karşı yöneltebiliyoruz. Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları zaten ikonik olarak karşımıza çıkıyor ve oyunda yapacağımız her bir hamleyle bunları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz.
 
Bu düşmanları ortadan kaldırmak için karakterimizin çevikliğinden, ağlarından ve çok daha fazlasından yararlanmak istiyoruz. Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz ve düşmanların ensesinde bitebileceğimiz yapım içerisinde, örümcek adamlarımızla beraber dikkat çekici maceralara atılabiliyor ve ilk oyuna göre New York şehrinin daha büyük olduğundan bahsedebiliyoruz. Bildiğiniz üzere, oyun çıkışı yapmadan önce yeni bölge ile bizleri karşılıyordu ve bu bölgeler içerisinde gerçekten de güzel bir deneyim elde edebiliyoruz. İlk yeni bölge içerisinde farklı kısımlar, ortamlar, atmosferler, görevler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor ve oyun deneyimimizi artıran detaylar arasında yer alıyor diyebiliriz. Tehlikeli tehditlerden kurtulmak için türlü hareketler sergileyebileceğimiz yapım içerisinde, ilk oyunda olmayan farklı mekaniklerin olduğundan bahsedebiliyor ve ikonik mekanları ve daha fazlasını burada keşfetmek durumunda kalıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca şehirde sallanarak, zıplayarak ve yeni ağ kanatları ile beraber ilerleyerek eğlenebiliyor ve açık dünya keşfi içerisinde iki farklı örümcek adam karakterini kullanabiliyoruz. İki farklı karakterin kendine özgü deneyimleri, hareketleri ve çok daha fazlası yer alıyor. Bununla beraber dikkat çekici ortamlarda kendinizi bulabiliyorsunuz.
 
 
 
Zaten oyun içerisinde hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerlerken, aynı zamanda kendinize oyuna kaptırabiliyor ve böylece daha detaylı bir şekilde yerinizi alabiliyorsunuz. Bununla beraber New York şehri içerisinde ikonik bölgeler bulunuyor. İlk oyunda olan bölgelerle karşı karşıya kalırken, aynı zamanda kendinizi farklı iki kısım içerisinde de bulabiliyorsunuz. Bu kısımları istediğiniz şekilde keşfedebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve daha fazla detayın sahibi olabiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca daha büyük bölgelere doğru ilerlemek ve yeteneklerinizi geliştirmek için türlü hamleler gerçekleştirebiliyor ve maskenizi takarak arka planda yer alan düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Burada ikonik ve Marvel evreni içerisinde yer alan kötü karakterler karşımıza çıkıyor ve onların planlarını ve stratejilerini ortadan kaldırmak için büyük mücadele vermek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde aksiyon sistemi gerçekten de oldukça önem arz ediyor ve ilgi çekici bir aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz.

Aksiyon sistemine geçiş yapacak olursak, oyun içerisinde karakterlerimizin yukarıda bahsettiğimiz gibi kendine özgü yetenek ağaçları bulunuyor. Bu yetenek ağaçları içerisinden farklı becerilerin kilidini açabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz farklı ve kendine özgü kombolar yer alıyor ve düşmanları bu şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Genel olarak oyunda gerçekten de hızlı bir şekilde hareket edebilen örümcek adamlarla karşı karşıya gelebiliyor ve tüm düşmanları ortadan kaldırmak için örümcek ağlarımızı, hareketlerimizi, tekmelerimizi, yumruklarımızı ve çok daha fazlasını konuşturabiliyoruz. Oyunda oldukça seri ve hızlı bir şekilde hareket ederken, düşmanların ellerinden silahları alabiliyor, onları silahlarıyla vurabiliyor ve örümcek ağlarımıza bir yere mıhlayabiliyoruz.
 
Bununla beraber oyun içerisinde elbette karakterlerimizle beraber düşmanların bacaklarının arasından gelebiliyor, aniden yukarıya doğru zıplayarak tekme atışımızı görebiliyor ve oyunda estetik ortadan kaldırmaların olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu sayede oyun içerisinde aksiyonun dozunun gitgide artış gösterdiğini ve düşmanları istediğimiz şekilde ortadan kaldırabileceğimizi belirtmekte fayda var. Aksiyon sistemi içerisinde yapacağınız her bir hamle oldukça önem arz ediyor ve burada her bir oyuncu farklı aksiyon sistemine giriş yapabiliyor. Bununla beraber siz de yerinizi alabiliyorsunuz. Oyunda zaten gerçek zamanlı aksiyon sistemi olduğundan dolayı karakterinizi dilediğiniz şekilde kullanabiliyor, çevre unsurlarını aksiyon sahneleri arasında kullanabiliyor ve daha fazla detay ile beraber ilerleyişinize ilerleyiş ekleyebiliyorsunuz. Örneğin, oyun içerisinde birçok düşmanla beraber karşı karşıya kaldıktan sonra çevredeki çöpleri, torbaları veya daha farklı unsurları ağınızla beraber çekebiliyor, onları sağa sola doğru döndürebiliyor ve düşmanlara karşı fırlatarak onları sersemletebiliyorsunuz. Sersem düşmanlar zaten bir süre hareketsiz kalıyor ve herhangi bir şekilde saldıramıyor. İşte bu anda biz de onları ortadan kaldırabiliyor ve düşmanları yok edebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda bazı düşmanlara yakın dövüş saldırıları ile beraber üzerinize doğru koşarken bazı düşmanlar ise silahları konuşturabiliyor ve mermilerden kaçınmak durumunda kalıyorsunuz. İşte bu noktada yukarıda bahsettiğimiz gibi düşmanların silahlarını ağlarımızla beraber ellerinden alabiliyor ve bu silahları onlara karşı kullanabiliyoruz. Onları silahlarıyla vurabiliyoruz. Ancak elbette elimize herhangi bir şekilde silah alamıyoruz; sadece silahın kendisini düşmanlara karşı fırlatabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde aksiyon anında farklı hamleler benimseyebiliyor, farklı eylemleri gün yüzüne çıkarabiliyor ve oldukça estetik ve hızlı bir şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.
 
Örümcek Adam güçlerimizle beraber ilerleyebileceğimiz ve yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğu yapımda iki oynanabilir örümcek adamla beraber farklı güçlerimizi ortaya dökebiliyor ve efsanevi süper kötülerle beraber savaşmak durumunda kalıyoruz. Venom, Kraven ve çok daha fazlasıyla beraber kötüleri ortadan kaldırmak için büyük bir hamle yapabiliyor ve işbirliğimizi geliştirmek durumunda kalıyoruz.

Genel olarak toparlayacak olursak, Spider-Man serisinin en yeni yapımı, iki farklı Örümcek Adam'ı kontrol etme imkanı sunarak oyunculara benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Bu devam oyunu, hem Peter Parker hem de Miles Morales'in hikayelerini derinleştirirken, oyuncuların iki kahraman arasında geçiş yapmasına olanak tanıyor. Her bir karakterin kendine özgü yetenekleri, becerileri ve özelleştirme sistemleri bulunuyor, bu da oyuna stratejik bir katman ekliyor. Farklı güçlerle donatılmış iki kahramanı kontrol etmek, oyunculara çeşitli oyun stilleri deneme fırsatı veriyor. New York şehri, bu yeni yapımda daha geniş ve daha ayrıntılı olarak karşımıza çıkıyor. Şehrin sokakları, binaları ve atmosferi özenle hazırlanmış ve bu da oyuncuların şehri keşfederken kendilerini tamamen kaptırmalarını sağlıyor.
 
 
 
Örümcek Adam'ın ağlarla dolu aksiyon sahneleri, Örümcek hisleri ile mükemmel bir uyum içinde çalışıyor. Şehirde gezinirken, hem kötü düşmanların planlarını bozmak hem de New York halkını korumak temel görevler arasında yer alıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna bir şans vermenizde fayda var. Bununla beraber serinin ilk oyununu oynadıysanız, ikinci oyuna yer verebilirsiniz. Zaten ilk oyun hali hazırda PC platformunda mevcut. Şimdi ise devam oyunu PC platformuna gelmeye hazırlanıyor. Dolayısıyla serinin iki oyununa da yer verebilir ve böylece hikayeyi deneyimleyerek rafa kaldırabilirsiniz. Örümcek Adam severlere doğrudan hitap eden bir seri.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Last of Us Part 2 Remastered İçin PS5 Pro Desteği Eklendi 22 Ekim Naughty Dog'un Yeni Oyunu Oyunculara Geniş Özgürlükler Sunacak 22 Ekim Assassin's Creed Shadows'a Erken Erişim Seçeneği İptal Edildi 22 Ekim LEGO Horizon Adventures Geliştirmesi Tamamlandı 22 Ekim Cronos: The New Dawn'ın PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 22 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler