CDPR ve Netflix'ten Yeni Cyberpunk Animasyon Dizisi Geliyor

22.09.2024 21:03 Mehmet Tandoğan

 
 
CD Projekt RED tarafından oyunculara sunulan gelecek temalı Cyberpunk 2077 oyununa dayalı yepyeni bir animasyon dizisi geliyor. 2022 yılında hayranlara sunulan mini animasyon dizisi Cyberpunk: Edgerunners'ı izleyenler şimdi yepyeni bir serüvene adım atmaya hazırlanıyor.
 
Animasyon dizisi hakkında yeni detaylar merakla bekleniyor
 
 
 
CDPR ve Netflix işbirliği kapsamında duyurulan ve Cyberpunk evreninde geçen yeni animasyon dizisi için kısa bir fragman yayınlandı. Videoya bakacak olursak Night City’e geri dönüşün onaylandığını görebiliyoruz. Bunun dışında herhangi bir ayrıntı burada yer almıyor. Fragman açıklamasına bakacak olursak da daha fazla ayrıntının yakında paylaşılacağı belirtiliyor.
 
Yeni animasyon dizisinin daha önce Edgerunners üzerinde çalışan stüdyo Trigger tarafından geliştirilip geliştirilmediği henüz doğrulanmadı. Ancak stüdyo geçtiğimiz yıl daha fazla projenin planlandığını duyurdu. Bu da yeni animasyon dizisine işaret olabilir.
 
Öte yandan geçtiğimiz Ekim ayında CD Projekt RED canlı aksiyon Cyberpunk projesi üzerinde çalışmak için eğlence şirketi Anonymous Content ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Son olarak Cyberpunk: Edgerunners'tan Lucy'nin de önümüzdeki yıl Arc System Works tarafından sunulan Guilty Gear Strive oyununa DLC karakteri olarak eklenmesi planlanıyor.
 
 
 
Cyberpunk 2077 evreni genişliyor
 
Cyberpunk 2077 evrenini hemen hemen hepiniz bilirsiniz; oldukça dikkat çekici bir yapıyla karşımıza çıkan açık dünya oyunu. Elbette, şu ana kadar oyun içerisinde bulunan evren genişlemeye devam ediyor ve yan ürünlerle karşımıza çıkıyor. Şu ana kadar birçok animasyon içeriği ile karşı karşıya kaldık ve oyuncular ile hayranlar tarafından sevilen bu evren genişletme çabaları elbette meyvelerini vermeye başlıyor. Şimdi ise yepyeni bir animasyon dizisi ile karşı karşıya kalmayı bekleyebiliyoruz. Animasyon dizisi için şu anda herhangi bir bilgi bulunmuyor; ilerleyen süreçte daha fazla detayın sahibi olmayı bekleyebiliyoruz.
 
Elbette bunun yanı sıra vizyon tarihini de elde etmeyi bekleyebiliyoruz. Oyundan bahsedecek olursak, yapım içerisinde açık dünya bir aksiyon rol yapma deneyimi bizleri bekliyor. Aynı zamanda gelecek teması ile oldukça güzel bir dünyanın harmanlandığını aktarabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca kafasında ölümcül bir implantın bulunduğu bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterin hayatta kalması için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Oyunda her verdiğimiz karar gidişatı doğrudan etkiliyor ve vereceğimiz kararlarla hem kaderimizi hem de yanımızdaki arkadaşlarımızın kaderini elimizde tutabiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde yanımızda birçok müttefikimiz bulunuyor ve bunlarla aramızdaki ilişkiyi biz belirleyebiliyoruz.
 
Hangi karakterle yakınlaşmak istiyorsak, ona göre kendi seçimlerimizi gerçekleştirebiliyor; hangi karakterle düşman olmak istiyorsak, ona göre eylemlerimizi tasarlayabiliyoruz. Bununla beraber oyun için şu ana kadar üst düzey bir ek paket çıkmış durumda ve ek olarak yayınlanan ücretsiz güncelleme ile oyun resmen seviye atlamış durumda. İlk çıkışıyla beraber kötü bir başlangıç yapan ancak şu ana kadar oldukça toparlanan ve şu anda tam bir oyun deneyimi sunan yapım, oynanması ve yer verilmesi gereken projeler arasında bulunuyor. Oyun içerisinde ilerlediğiniz esnada elbette isteğinizi gerçekleştirebiliyor, yapacağınız hamlelerle gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. İyileştirmeler yapabileceğiniz ve daha fazla detayla gidişatınıza yön verebileceğiniz oyunda hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile ön plana çıkabiliyor ve efsanelerin yazıldığı bir yerde siz de efsane olmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 

İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda elbette farklı bölgeleri keşfedebiliyor ve her ortamın oldukça dikkat çekici olduğunu söylemekte fayda var. Her ortam içerisinde istediğiniz gibi ilerleyebiliyor, farklı karakterlerle etkileşime girebiliyor; bu karakterlerin sizlere farklı görevler verdiğini aktarabiliyor ve onlarla yakınlaşıp uzaklaşabiliyorsunuz. Ek olarak, oyun içerisinde elbette her bir bölgede rastgele olayların meydana geldiğini söyleyebiliyor ve onların müdahale edip etmemek tamamen size kalmış durumda. Dolayısıyla oyun içerisinde oldukça özgürlükçü bir ortamın olduğundan bahsedebiliyor ve her ortamın atmosferinin değişkenlik gösterdiğini; bununla beraber farklı düşmanların, manzaraların ve çok daha fazlasının karşısına çıktığını söyleyebiliyoruz.
 
Durum böyle olunca oyunda her anda ilerlerken gerçekten de türlü belalarla karşı karşıya kalabiliyor ve bunları def etmek için büyük bir mücadele vermek durumunda kalıyoruz. Ek olarak, oyun içerisinde yine açık dünya oyunlarında olmazsa olmaz araç sürüş dinamikleri bizlere sunuluyor ve burada gelecek temada bir yapı olduğundan dolayı araçların da gerçekten üst seviye olduğunu aktarmakta fayda var. Bununla beraber yine otonom sürüş sisteminin burada olduğunu söyleyebilir ve herhangi bir insan eli olmadan otomatik olarak sürülen araçların da etrafta kol gezdiğini belirtmekte fayda var. Yine ek olarak burada taksicilik yapabiliyor, farklı oyun modları ile beraber oyuna dahil olabilir ve şu ana kadar en çok desteklenen oyunlar arasında yer alıyor diyebiliriz. Mod desteği ile beraber oyunda istediğiniz gibi ilerlerken aynı zamanda hemen hemen her unsur için ve özellik için modlara başvurabiliyor ve istediğiniz gibi bunları kurabiliyorsunuz.
 
Zaten resmi mod desteği bulunduğundan dolayı oyun içerisinde hemen hemen her bir noktaya farklılık getirebiliyor ve sıkıldığınız noktada bu modları kurarak gidişatınızı daha da eğlenceli hale getirebiliyorsunuz. Night City adlı bir bölgede geçen yapım içerisinde istediğiniz gibi ilerleyebiliyor, açık dünyada istediğiniz gibi maceralar yaşayabiliyor ve farklı karakterlerle etkileşime girerek onların hayat hikayesini öğrenebiliyorsunuz. Bununla beraber ister kadın ister erkek karakterle ilerleyebilir ve özelleştirme sistemlerinin ne kadar derin olduğunu burada görebilirsiniz. Ek olarak, oyun içerisinde farklı binaları satın alabilir, onları kiralayabilir ve akabinde araç satın alım işlemine geçiş yapabilirsiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir kendi bölgenizi koruma sisteminin de olduğundan bahsetmekte fayda var.
 
 

Dilediğinizi gerçekleştirebileceğiniz ve açık dünyada gezip tozabileceğiniz yapımda aynı zamanda istediğiniz şekilde metroya binebiliyor, etrafı gezip tozabiliyor; metroya belli bir ücret ödedikten sonra elbette buraları keşfedebiliyor, bununla beraber aracınıza atlayabiliyor, şehri karış karış gezebiliyor. Ek olarak, ana karakterinizin dairesine geçiş yapabiliyor ve burada takılıp uyuyabiliyorsunuz. Gerçek dünyada neler yapacağınıza bir bakış attığınız esnada elbette bu yapının içerisinde de gerçek dünyadan esinlenilen birçok unsurun olduğundan bahsedebiliyoruz. Bununla beraber oyunda yeni araçlara geçiş yapabiliyor, sürüş dinamiklerinin oldukça üst seviye olduğunu söyleyebiliyor; ancak oyunu oynadığı esnada araç sürüş dinamiklerinin bana biraz garip geldiğini söylemem de fayda var. Çünkü diğer açık dünya oyunlarında olduğu gibi oyun içerisinde yer alan sürüş dinamikleri bana biraz ağır ve kütük geldi. Yani herhangi bir aracı sağa sola döndürürken o ağırlığı ve kütüklüğü doğrudan hissettim. Ancak bu durum, üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber aracı kullanırken karşıma çıktı. Birinci şahıs kameraya bakış açısıyla beraber aracı sürerken oldukça kıvrak ve sağa sola daha hızlı bir şekilde döndüğünü fark ettim.
 
Bu durum, büyük ihtimalle oyunun birinci şahıs kamera bakış açısı sistemiyle tasarlanmasından kaynaklı. Bununla beraber oyun içerisinde elbette farklı araçlar bulunuyor ve her bir aracın farklı fiyatları yer alıyor. Elbette aracın gücüne göre bu fiyatların artış gösterdiğini aktarmakta fayda var. Yaptığınız görevlerle beraber farklı araçları bayilerden satın alabilir ve doğrudan yanınıza getirebiliyorsunuz. Ek olarak, oyun içerisinde araç çağırma sisteminin olduğunu bahsedebilir ve nerede olursanız olun bu araçları istediğiniz gibi çağırabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde sadece arabalar değil, motosikletlerin de bulunduğunu söylemekte fayda var. İstediğiniz gibi bu araçları kullanabiliyor ve gidişatınızı buna göre belirleyebiliyorsunuz.

Ek olarak, olmazsa olmaz radyolar oyun içerisinde bulunuyor ve istediğiniz gibi radyo içerisinden müzikler dinleyebiliyorsunuz. Müziklerin listesine bakacak olursak, gerçekten de güzel şarkıların ve parçaların olduğunu aktarabiliyoruz. Özellikle YouTube platformunda araştırırsanız, en iyi Cyberpunk 2077 müzikleri listesinde gerçekten de dinlenmesi zevkli parçaların olduğunu söyleyebiliyoruz. Kendi siber efsanemizi yaratabileceğimiz oyunda istediğimiz şekilde ilerlerken aynı zamanda yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyor ve bu evrenden ilham alan yapımların, animasyonların ve anime dizilerinin elbette gelmesini hepimiz bekliyoruz.
 
 
 
Cyberpunk evreni ilerleyen süreçte daha da fazla genişlemeye çalışacak ve aynı zamanda devam oyunlarının gelmesini, herkes gibi biz de bekliyoruz. Peki, sizin yeni animasyon dizisinden beklentileriniz neler? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilir ve ilerleyen süreçte neler olup bittiğini hep birlikte görebiliriz. Bu tarz detaylarla beraber oyun, oynanması gereken projeler arasında bulunuyor. Aynı zamanda çıkan hanimevi hissesi izlenmesi gereken yapımlar arasında yer alıyor diyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Metal Gear Solid Delta: Snake Eater İçin Yepyeni Fragman Yayınlandı 26 Eylül Shroud'un Yeni Oyunu Spectre Divide İçin İşler Yolunda Değil 26 Eylül Dynasty Warriors: Origins'ten 23 Dakikalık Oynanış Videosu 26 Eylül Beklenen VR Oyunu Metro Awakening'in Çıkış Tarihi Belli Oldu 26 Eylül Dragon Age: The Veilguard İçin Yeni Fragman Yayınlandı 26 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler