Empire of the Ants Oyunundan 1 Saatlik Oynanış Videosu Yayınlandı

19.09.2024 16:07 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştiriciliğini Tower Five ve yayıncılığını Microids ekibinin üstlendiği fotogerçekçi strateji ve simülasyon oyunu Empires of the Ants için yeni oynanış görüntüleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise yayınlanan video oyundan 1 saatlik içeriği bizlere sunuyor ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu bu sayede görebiliyoruz.
 
Empire of the Ants konsept olarak dikkat çekiyor
 
 
 
Karınca imparatorluğuna adım atabileceğimiz ve kolonimizi en iyi şekilde yönetebileceğimiz Empires of the Ants oyununda gerçekçi ortamların ve atmosferin olduğunu söyleyebiliyoruz. Kolonimizi hayatta tutmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalacağımız oyunda etrafı keşfedebiliyor, diğer canlılarla savaşabiliyor ve kendi karınca topluluğumuzu oluşturabiliyoruz.
 
Kitap serisinden esinlenen yapım içerisinde gerçek zamanlı strateji deneyimi bizleri bekliyor. Oyunda mikroskobik olarak oluşturulmuş bir dünyaya dalış yapıyor ve konseptin gerçekten de ilgi çekici olduğunu aktarabiliyoruz. Ancak her ne kadar konsept ilgi çekici olsa da oyunun içeriği ve oynanış dinamikleri konusunda elbette oyuncuların birtakım soruları bulunuyor. Bu soruların cevabını ise oyun çıkış yaptıktan sonra öğrenebileceğiz.
 
Dinamik gece ve gündüz döngüsünün bulunduğu Empires of the Ants, 7 Kasım tarihinde piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Karınca İmparatorluğu'nu kurabileceğimiz ve fotogerçekçi ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz yapımda dikkat çekici bir konseptin olduğunu vurgulayabiliyor ve bu konseptle beraber ordularımızı ileriye doğru atılabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca muhteşem bir yolculuğa çıkmaya hazırlanıyor; ancak oyunun içeriği elbette belki de oyuncuları tam olarak tatmin etmeyebilir. Çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca gerçekçi ortamlarda ve gerçekçi bir dünyada yer aldığımıza aktarırken aynı zamanda bu ortamlarda dolanmak ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için keşif unsurları ile ön plana çıkmaya hazırlanıyoruz. Ancak oyun içerisinde oynanış mekaniklerinin karınca dinamiklerini ve çok daha fazlasının gerçekten de güzel bir şekilde harmanlanması ve karşımıza çıkması gerekiyor.
 
Oynadığımız süre boyunca kendi karınca kolonimizi en iyi şekilde yönlendirebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda strateji ve simülasyon unsurlarını derinlemesine yaşayabiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca keşif, strateji ve savaş becerilerimize ön plana çıkarabiliyor ve her bir oyuncu bu tarz oyunlarda farklı bir deneyim elde edebiliyor. Bildiğiniz üzere bu tarz oyunlar her bir oyuncuya farklı deneyimler sunuyor. Çünkü burada yapacağınız hamleler, stratejiler ve planlamalar tamamen değişkenlik gösterebiliyor. Durum böyle olunca oyunda hangi karınca ön plana çıkarabileceğiniz ve hangi karıncalarla beraber kolonlarınızı kurabileceğiniz tamamen size ait oluyor. Bunun dışında oyun içerisinde elbette istediğiniz gibi ilerlerken aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken zorlu bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz.
 
Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde istediğiniz gibi strateji planlarını ön plana atabiliyor ve burada yapacağınız planlamaların oldukça önemli olduğunu vurgulamamız gerekiyor. Çünkü oyunda strateji deneyimi sunulduğundan dolayı bu deneyimle beraber kendinizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Ek olarak oyun içerisinde gerçek zamanlı strateji deneyiminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda bu tarz deneyimleri ön plana çıkartan bir sistemle karşı karşıyayız. Yer aldığımız süre boyunca dikkatimizi oyuna vermek durumunda kalıyor ve bu dikkatle beraber hangi canlıların ve hangi düşman türlerinin olduğunu görebiliyoruz. Bu tarz detaylarla oyun içerisinde istediğimiz gibi yer alabiliyor ve kendimizi özelleştirip aynı zamanda farklı planlamaları yapabileceğimiz sistemlerle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca sürükleyici bir yolculuğun bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Kaderimizi terk edilmiş bir şekilde yer aldığımız süre boyunca kayıp bir koloninin büyük göçüne sahne olabiliyor ve aynı zamanda yapacağımız hamleleri en iyi şekilde değerlendirmek durumunda kalıyoruz. Mikroskobik bir dünyada yer aldığımız süre boyunca taktiksel ve stratejik savaşlara geçiş yapabiliyor ve burada yaptığımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor. Oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda bu toprakları savunabiliyor, savunduğumuz esnada beklediğimiz gibi savunma yapamadığımız esnada farklı stratejiler benimseyebiliyor ve oyunun seyrini değiştirecek unsurlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Zorluklara karşı göğüs germede zorlu bir yapıyla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda elbette her bir hamlemizin ne kadar önemli olduğunu vurgularken vahşi hayvanlarla beraber ittifaklar kurabiliyor, kolonimizi beklenmeyen zorluklara karşı eğitmek durumunda kalıyor ve elbette burada karıncaların daha da güçlü hale gelmesini sağlayabiliyoruz. Korkusuz bir karınca olarak oynayabileceğimiz yapım içerisinde koloni bize rehberlik ederek ormandaki tehlikeleri atlatmak durumunda kalıyor ve burada gerçekten de üst düzey bir orman yapısı ile atmosferiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda yer alan orman görüntüleri ve sağda solda bulunan çevre unsurları gerçek hayattan doğrudan ilham alınarak ve doğrudan oyuna dahil edilerek eklenmiş durumda. Bununla beraber yerdeki yaprakların, taşların ve çok daha fazlasının gerçekçi bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
Zaten oyunun konsepti gereği gerçekçi bir yapıyı, yani fotogerçekçi bir şekilde bizlere sunmaktan ibaret olarak karşımıza çıkıyor. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca atmosfer ve ortam konusunda oldukça üst seviye bir işle karşı karşıya kalabiliyor ve bununla beraber oyunda elbette oyunun dinamiklerine alışmak durumunda kalıyoruz. Oyunda karıncaları kontrol ederken elbette bu karıncaların doğru şekilde, doğru yere gitmesi gerekiyor ve karıncaların hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda kolonimize en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Farklı stratejilerle ön plana çıkabileceğimiz yapımda saldırı emri verebiliyor, sağa sola doğru keşif grupları gönderebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalıyoruz.
 
 

Yapım içerisinde oldukça gerçekçi bir görünüm olduğundan dolayı yapacağımız hamlelerle ve stratejilerle beraber dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor ve gerçekçi görüntülerden oluşan bu strateji deneyimiyle beraber kendimize oyuna kaptırabiliyoruz.
 
Oyunda zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi gerçek orman atmosferi ve doğası doğrudan oyuna entegre edilmiş durumda. Sürükleyici bir yolculuk yaşayabileceğimiz yapım içerisinde topraklarımızı savunabiliyor, farklı stratejileri ön plana çıkarabilir ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Karınca kurtarıcısı olabileceğimiz ve kolonimize liderlik edebileceğimiz yapım içerisinde kendi yuvamızı yeniden inşa etmek durumunda kalıyor ve buraları koruyarak refah seviyesini yükseltmek istiyoruz. Elbette bu temel hedefle beraber istediğimiz gibi ilerlemek durumunda kalıyor ve farklı mevsimlerde burada olduğunu aktarabiliyoruz. Her bir mevsimle beraber oyundaki yerimizin ve stratejimizin değişeceğini aktarabiliyor ve yapacağımız hamlelerin değişkenlik göstereceği bu dinamik sistemlerle beraber karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Bununla beraber oyunda mevsim geçişleriyle ortamların nasıl değiştiğini görebiliyor ve sadece mevsimlerin değişmesi görüntü anlamında değil, oyun dinamikleri anlamında da değişkenlik ve farklılık yaratabiliyor.
 
Bununla beraber ortamın elbette karlarla kaplı olduğunu söyleyebiliyor, sonbaharla beraber yaprakların dökülmesiyle her yerin yaprakla dolduğunu aktarabiliyor ve aynı zamanda oyun içerisinde dinamik bir gece ve gündüz döngüsünün olduğundan bahsedebiliyoruz. Zaten hemen hemen her oyunda artık gece ve gündüz döngüsü bulunuyor. Bu döngü ile beraber gündüzün ve güneş ışığının aydınlatması ile beraber kendi yolumuza bakmak durumunda kalıyor, hangi yerde daha tehlikeli unsurların olduğunu da oradan gözlemleyebiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Ek olarak gece boyunca elbette ay ışığının altında ilerlerken burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aslında burada bir nevi karanlık atmosferin gece boyunca ortama hakim olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla her bir oyuncu burada gece ve gündüz döngüsünün dışında elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenirken atmosfere de kendini kaptırabiliyor diyebiliriz.

Kitaptan esinlenen bir yapıyla beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde elbette efsanevi kitap serisinin nasıl bir yapıya sahip olduğunu düşünüyorsak aynı şekilde oyun içerisinde de yapacağımız hamlelerin gidişatına yön verebileceğimiz kısmı tamamen bize bırakılmış durumda. Oyunda özgürlükçü bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve yapacağımız hamlelerin tamamen bize ait olduğunu aktarabiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor, imparatorluğumuzu inşa etmek ve temellerini atmak için büyük bir mücadele veriyor ve karınca yuvamızı genişletmek için büyük bir hamle sağlayabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda ordumuzu güçlendirebiliyor, yeni yuvaları ele geçirebiliyor, sıra dışı müttefikler elde edebiliyor ve tehlikeli düşmanları burada avlamak durumunda kalıyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde elbette tüm bu detaylarla ne kadar çok orduyu elimizde toplayabilirsek o kadar çok güçlü hale gelebiliyor ve aynı zamanda öldürdüğümüz canlıları alabiliyor ve onları elbette yemek için kullanabiliyoruz. Bunun dışında etrafta bulunan keşif unsurları ile beraber sağa sola doğru bakış atabiliyor ve burada daha fazla kaynağın sahibi olabiliyoruz. Elbette karınca kolonimizi yetiştirirken ve güçlendirirken ve hatta sayısını arttırırken yeme içme konusuna da oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Bu şekilde onları besleyebiliyor ve kaynaklarımızı en iyi şekilde üst seviyede tutmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde muhteşem ve son derece gerçekçi ortamlarda hayatta kalabiliyor ve yapacağımız stratejik hamlelerin aslında sonucunu da oradan gözlemleyebiliyoruz.
 
Unreal Engine 5 oyun motoru desteği ile beraber geliştirilen bu yapım içerisinde bir karıncanın gözünden ormanı keşfetmek durumunda kalıyor ve diğer orman sakinleri ile beraber tanışıp onlarla etkileşime girebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda böyle bir detaylı olması gerçekten de güzel bir şekilde bizlere sunulacağını garanti ediyor. Oyun içerisinde gerçek hayatta yer alan farklı canlılar bulunuyor ve onlarla beraber istediğimiz gibi müttefik olabilir ve etkileşime girebileceğimiz unsurlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Gerçekçi ortamlar dışında yine yukarıda bahsettiğimiz gibi strateji sistemleriyle beraber ön plana çıkabilir ve mevsimlere göre belirlenen koşullara uygun bir şekilde hareket etmeniz gerekiyor.
 
Yani yine belirttiğimiz gibi sadece burada mevsimlerin geçişi değil, aynı zamanda bu mevsimlerin getirdiği zorluklar veya kolaylıklarla beraber de ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz. Eğer bir kış mevsimindeysek elbette soğuktan korunma ve diğer ihtiyaçlar için farklı stratejiler ve planlamalar benimsemek durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimini burada özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Aynı zamanda ortam koşullarına göre bu stratejiler değişkenlik gösterebiliyor.
 
 

Tek kişilik hikaye moduyla veya çok oyunculu bir deneyime adım atabileceğiniz yapım içerisinde istediğiniz gibi ilerlemeli bir sistemle karşı karşıya kalıyor ve tek oyunculu mod ile beraber farklı görevleri yapabiliyor ve oyunun temel dinamiklerine alışmak durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken nasıl bir strateji ve zorluk yapısına sahip olduğunu da öğrenebiliyorsunuz.
 
Heyecan dolu savaşlarda elbette kendinizi oyuna kaptırabiliyor veya arkadaşlarınızla beraber meydan okuma işine giriş yapabiliyorsunuz. Çok oyunculu mod dahilinde elbette diğer kolonilere doğru savaş açabiliyor, diğer oyuncularla büyük bir mücadeleye girebiliyor ve aynı zamanda yanınıza farklı müttefikler çekebiliyorsunuz. Ek olarak elbette arkadaşlarınızı yanınıza davet edebiliyor ve bu sayede diğer kolonilere ve oyunculara karşı büyük bir müttefik elde etmek durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor.
 
Çünkü bununla beraber oyunda farklı stratejiler benimseyebiliyor ve kendi stratejinizi ön plana çıkarmaya çalışırken yanınıza davet ettiğiniz arkadaşınızla beraber farklı planlamalar yapabiliyorsunuz. Bir koloniyi ele geçirmek istiyorsanız elbette etrafını keşfedebiliyor ve kendi aranızda özel bir planla beraber baskınlar düzenleyebiliyorsunuz. Bununla beraber elbette arkadaşınıza beraber sohbet edebiliyor ve hem eğlenip hem de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha güzel ve üst düzey bir deneyimi bizlere sunmayı hedefliyor diyebiliriz.
 
 

Genel olarak kabul edecek olursak, Karınca İmparatorluğu'na adım atabileceğiniz ve karıncalara rehberlik edebileceğiniz yapım, oynanması ve yer verilmesi gereken projeler arasında yer alıyor. Oyun yukarıda bahsettiğimiz gibi 7 Kasım tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor ve bununla beraber Steam sayfasının açık olduğunu vurgulayabiliyoruz. Bu sayfa üzerinden isterseniz istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Devil May Cry Animasyon Dizisinin Tarihi Belli Oldu: İşte Yeni Fragman 20 Eylül No More Room in Hell 2 Erken Erişim Olarak Geliyor: Çıkış Tarihi Açıklandı 20 Eylül Unity 6'nın Özelliklerini Gösteren Teknoloji Demosu Yayınlandı 20 Eylül Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii Duyuruldu: İşte Fragman 20 Eylül Cabernet, 24 Ekim'de PC Üzerinden Piyasaya Çıkıyor 20 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler