Korku Serisinin Yeni Oyunu Pathologic 3 Duyuruldu

08.10.2024 21:04 Mehmet Tandoğan

 
 
Korku hayranlarına hitap edecek yepyeni bir seri oyunu yolda. Geliştirici Ice-Pick Lodge tarafından biz oyun severlere sunulan korku rol yapma serisinin en yeni oyunu Pathologic 3 resmi olarak duyuruldu. Ortaya çıkan bilgilere göre oyun 2025 yılı içerisinde piyasaya sürülecek.
 
Pathologic 3 ile korkuyu diplerde yaşayacaksınız
 
 
 
Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz korku oyununda, kasabayı kasıp kavuran ölümcül bir hastalığın gizemini çözmek için büyük bir uğraş verecek ve çok geç olmadan hastalığı durdurmak temel amacımız olacak. Zaman yolculuğu mekaniğinin önemli olduğu devam oyununda, oyuncuların kasabayı kurtarmak için toplamda 12 günü olacak.
 
Burada yer aldığımız süre boyunca olayları değiştirmek ve yeni sonuçların kilidini açmak için türlü hamleler gerçekleştirebileceğiz. Zamanı bükebileceğimiz ve manipüle edebileceğimiz oyunun duyuru fragmanı da yayınlanmış durumda. Bu fragmana aşağıdan ulaşabilirsiniz.
 
Pathologic 3'ün 2025 yılı içerisinde PS5, Xbox Series X/S ve PC için çıkması bekleniyor.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Korku serisinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım, birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber oynayabileceğimiz gerilim dolu atmosferi bizlere sunmayı hedefliyor. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, kendi bölgelerimizi keşfetmeye hazırlanabiliyor ve arka planda yer alan hikaye kapsamında yine detayların sahibi olabiliyoruz.
 
İlk iki oyunun ardından yeni gelen bu devam oyunu içerisinde elbette yapacaklarımıza beraber gidişata yön verebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve daha fazla detay ile beraber ilerleyişimize ekleyebiliyoruz. Rol yapma unsurlarından da bir hayli ön planda olduğu yapım içerisinde, gizemli bir vebadan kasabayı kurtarmaya hazırlanıyor ve burada yaşayan halka en iyi şekilde yardım etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulayabildiğimiz yapım içerisinde, kasabayı bu vebadan kurtarmak oldukça önemli. Sıra dışı sakinlerin hikayesini öğrenebileceğimiz, onlarla etkileşime girebileceğimiz ve daha fazla detayın sahibi olabileceğimiz yapımdan kararlarımızı onların hayatlarını şekillendirebiliyor.
 
Sadece kendimizi değil, aynı zamanda kasabanın kaderini de elimizde bulundurabiliyoruz. Burada yer aldığımız süre boyunca kasaba halkı elbette oldukça önem arz ediyor; zaten temel amacımız bunları iyileştirmekten geçiyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca bazı insanlar sağlıklı bir şekilde karşımıza çıkarken, bazı insanlar ise hastalıklı bir şekilde yer buluyor. Dolayısıyla burada hastalara teşhisler koyabiliyor ve veba ile ilgili tüm zorluklarla karşılaşmak durumunda kalıyoruz. Noktaları birleştirebileceğimiz, hastaları iyileştirebileceğimiz ve çok daha fazla detayla yer alabileceğimiz yapım içerisinde tüm bu detayların üstesinden gelmek ve aynı zamanda gidişatımızı değerlendirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bununla beraber oyunda bulunduğumuz esnada daha çok karanlık ve ürkütücü bir atmosferin bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve hikayenin tamamıyla ilgili neler olup bittiğini burada öğrenmek durumunda kalabiliyoruz.
 
 

Kasaba halkı içerisinde elbette veba sağlığına da etkilenen çok sayıda insan bulunuyor. Tüm bunlara çözümlemek ve onları en iyi şekilde iyileştirmek zaten temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda başkentten gelen genç bir doktoru oynuyor ve tamamen bu doktorun rolüne bürünebiliyoruz. Ölümsüzlük sırrının arayışı ile beraber yer alabildiğimiz yapım içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda toplamda 12 günümüz bulunuyor ve bu 12 günü en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Eğer bu süre zarfında bir tedavi yöntemi bulamazsak ve hastaları iyileştiremezsek, ne yazık ki kasabanın ve dünyanın sonu anlamına geliyor diyebiliriz.
 
Kasabanın kendisine geçmişini, bugününü ve geleceğini şekillendirebileceğimiz ve aynı zamanda etrafı keşfedebileceğiniz yapımda sayısız soruya cevap bulmak için büyük bir mücadeleye atılıyor ve burada farklı diyalog seçenekleriyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette etrafı keşfetmek ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Ek olarak yapım içerisinde etrafı keşfederken çeşitli tedavi kaynakları kapsamında ipuçlarını rastlayabiliyor, notları okuyabiliyor, farklı karakterlerle yani kasaba halkı ile etkileşime girebiliyor, onlarla diyaloglar gerçekleştirebiliyor ve onların neler çektiğini, arka planda neler yaşadığını doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Dolayısıyla burada yer alan her bir karakterin farklı bir arka plan hikayesi bulunuyor ve bu hikayeleri dinleyebiliyor, istediğimiz şekilde onların yardımlarına koşmak durumunda kalabiliyoruz. Sayısız soruya cevap bulmaya çalıştığımız yapımda kasaba adeta bir yangın yeri olarak karşımıza çıkıyor ve buraları söndürmek, aynı zamanda hastalıklara tedavi bulmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Oyunda hikayemizin özü tamamen bundan ibaret diyebiliriz. Bununla beraber yine oyun içerisinde yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda farklı bölgeler yer alıyor ve her bir kasaba bölgesi içerisinde yapacaklarımız değişkenlik gösterebiliyor. Çünkü bazı hastaların durumu hafifken, bazı hastaların durumu oldukça ağır bir şekilde karşımıza çıkabiliyor. Durum böyle olunca her bir hastaya farklı tedavi uygulayabiliyor veya acil durumlarda yapacağımız hamlelerin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Kasabanın her bir noktasını keşfedebileceğimiz, önceden buralarda neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz ve serinin en yeni devam oyunu içerisinde 12 günümüzün kaldığını değerlendirdiğimiz yapımda, ölümsüz adamı kimin öldürdüğünü bulmaya çalışıyor ve sıra dışı sakinlerin hikayelerini öğrenmek için onların yanlarına gidebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda aslında seriden gelen bir arka plan hikayesinin de olduğundan bahsedebiliyor ve vebadan sarsılan ve kaosa sürüklenen bir kasabayı kurtarmak temel hedefimiz olarak bizlere sunuluyor.
 
 

Kasabanın farklı kısımlarına doğru ilerleyebileceğimiz ve buraları keşfedebileceğimiz yapım içerisinde, her türlü hastalığa karşı gelmeye çalışan bir doktor olarak yer alıyoruz. Ancak burada yer aldığımız süre boyunca veba salgınından olduğunu bildiğimizden dolayı bu veba salgınını ortadan kaldırmak ve tedaviyi kontrol altına almak tamamen bizim işimiz oluyor. Gerçek bir doktor olarak yer alabileceğimiz yapım içerisinde, muayene edebiliyor, hastalıkları teşhis edebiliyor ve farklı şekillerde semptomların ortaya çıkışını gözlemleyebiliyoruz. Semptomları farklı şekillerde çapraz kontrol edebiliyor, tedavileri ortaya çıkarabiliyor ve hangi tedavinin uygulanması gerektiğine biz karar verebiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kuralları uygulamak durumunda kalıyor ve karantinaları burada somut bir şekilde yerleştirmemiz lazım. Çünkü karantinaya almadığımız her bir hasta, hastalıkların başka insanlara geçmesine sebebiyet veriyor. Bu da kasaba halkının elbette zor duruma düşmesine yol açıyor. Durum böyle olunca ilaçlara el koyabiliyor, halkı aşılayabiliyor, devriyeler gönderebiliyor ve sokağa çıkma yasaklarını koyabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde aslında bir veba salgınının kasabaya dahil ettiği zorlukları bizlere sunuyor. Bu tarz detaylarla beraber oyunda halka aşılamak oldukça önem arz ediyor. Halkı aşıladıktan sonra elbette belli bir süreçte halkın iyileşmesini sağlayabiliyor, diğer insanların da bu salgından etkilenmemesini istiyor ve böylece yol boyunca farklı hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Her yaptığımız seçimle beraber kasabanın gidişatı konusunda farklı unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor ve gidişatı etkileyen seçimlerle ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyunda daha çok karanlık ve üst düzey bir gerilim dolu atmosfer olduğundan dolayı yapacağımız hamlelerle elbette yangınlara müdahale edebiliyor, ortalığın kaosa sürüklendiği esnada yapacağımız hamlelerin ne kadar gerekli olduğunu vurgulayabiliyor, ilaçlara el koyarak farklı şekillerde tedaviler getirebiliyor ve bir doktor olduğunuzdan dolayı elbette buradaki hamleleriniz ve yapacağınız stratejiler ile planlamalar oldukça önemli. Farklı hastalıklara farklı tedaviler uygulayabileceğiniz yapımda, elinizdeki kaynakları en iyi şekilde kullanabiliyor ve değerlendirmeye alacağınız hastaların nasıl bir tedavi sürecine dahil olacağını belirleyebiliyorsunuz.

Zamanın oldukça değerli ve kıymetli olduğu bir dönemde yaşadığımız oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi 12 günümüz bulunuyor. Bu günler içerisinde tedavi sürecini hızlandırmak gerekiyor ve elimizdeki kaynakları en iyi şekilde kullanmamız lazım. Elimizdeki en değerli kaynakların arasında zaman yer alıyor. Bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmek ve kötü sonuçlarla beraber tanık olabileceğimiz senaryolar için hazırlıklı olmak oldukça önem arz ediyor. Geçmişteki hatalarımızı düzeltmek ve onları değiştirmek için büyük bir hamle yapacağımız yapım içerisinde etrafımızdaki insanların kaderlerini değiştirebiliyor, onların kaderlerini elbette en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve onları kurtarmak için büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz.
 
 
 
Yani yapacağımız hamlelerle onları farklı şekillerde tutsak edebiliyor, bu tutsaklıkların ardından zamanın kıymetini bir kez daha anlayabiliyor ve oyun içerisinde gerçekten de türlü sorunlarla ve tehditlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda yer alan arka plan hikayesi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Ancak oyunun grafiklerine ve animasyonlarına bakacak olursak, elbette üst düzey bir yapı beklemememiz gerekiyor. Çünkü bu tarz oyunlar bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulduğu için, elbette teknik anlamda belki de üst düzey bir performans sunmayabilir. Ancak içerik ve oynanış anlamında elbette oyuncuların beklentileri bir hayli yüksek olabilir. Çünkü serinin ilk oyunu genel olarak oyuncular tarafından sevilmiş durumda. Şimdi ise yine devam oyunu ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Devam oyunu içerisinde seride yer alan ve ilgi gören oynanış mekaniklerinin daha da iyileştirilmiş halleri, zaman manipülasyonu ve çok daha fazlası yer alıyor. Etrafımızdaki insanlara ve kendi kaderimizi belirleyebileceğimiz yapının içerisinde türlü hamlelerle beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
Hastalıklarla savaşmak için kasabamızı en iyi şekilde değerlendirebileceğimiz yapımda en karanlık köşelere doğru dalış yapabiliyor, veba ile yüzleşmek tamamen bizim işimiz oluyor ve enfekte olmuş sokakları temizleyebiliyoruz. Oyunda sadece hastalıklarla mücadele etmekte kalmıyor, aynı zamanda etrafı en iyi şekilde değerlendirebiliyor, etrafı temizleyebiliyor, dezenfekte edebiliyor ve artık kurtarılmayacak olan kişilerle olan vedalaşmamızı yapabiliyor, daha fazla detayın sahibi olabiliyoruz. Yangından kaybolan her şeyin aslında küllerin arasında olduğunu ve burada gölgelerimizden yeniden doğacağımız günü beklediğimiz yapım içerisinde türlü hamlelerle beraber gidişatımıza yön verirken, burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimini burada özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Bu tarz detaylarla beraber oyunda karanlık atmosferler içerisinde kendimizi bulabiliyor, etrafın ne kadar karanlık olduğunu söyleyebiliyor ve aynı zamanda elimizdeki kaynakları en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca kasabanın sınırlarını gezinebiliyor. Sağ üst köşede hem saatimiz hem de kaçıncı günde olduğumuz yazıyor ve aynı zamanda etraftaki yakılacak olan çalı çırpıları burada yakmak durumundayız. Bu sayede etrafı daha da açabiliyoruz. Oyunda aslında bir ses bulutu etrafında başlıyor ve kasabanın aslında bir nevi kaotik bir ortam içerisinde yer aldığını görebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber kendimizi daha da geliştirmeye çalışıyor, elimizde kibrit çakarak etrafı alevlendirebiliyor ve doğru şekilde doğru hamle yaparak buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda sürekli olarak düşünmemiz gerekiyor.
 
Çünkü burada yer aldığımız süre boyunca düşünmekle beraber elbette kendi aklımızı kullanabiliyor ve yapacağımız hamlelerin burada zekamızla bir olduğunu söyleyebiliyoruz. Gördüğümüz her şeyin bir hikaye olduğunu ve aynı zamanda burada yapacağımız her bir dokunuşun hikayeyi etkilediğini söyleyebiliyoruz. Oyunda veba ile ilgili tüm detayların bizlere sunulduğunu ve vebanın bir kasabayı nasıl hale getirdiğini de oradan gözlemleyebiliyor ve yeni detaylarla karşı karşıya kalmak için kasabanın her bir noktasını keşfetmek durumunda kalıyoruz. Ayrıntıları fark edebileceğimiz, farklı noktaları birleştirebileceğimiz ve elimize gelen ipuçlarını değerlendirebileceğimiz yapımda bir doktor olarak elbette türlü tedaviler bulmak durumunda kalıyor ve yapacağımız hamlelerle diğer kasaba halkını iyileştirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Kasabanın sakinlerinin sırlarını ortaya çıkarabiliyor, hikayemize şekillendirebiliyor, kaderlerini ortak kılabiliyor ve onların gölgeleriyle konuşabiliyoruz.
 
 

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Aynı zamanda oyun içerisinde korku unsurlarının ne kadar yüksek boyutta olduğunu görebiliyor, arka planda yer alan efektlerle daha da gerilim dolu atmosferler içerisinde kendimizi bulabiliyor ve bu sayede oyuna kendimizi kaptırabiliyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Football Manager 25 Ertelendi: İşte Yeni Çıkış Tarihi 10 Ekim PlayStation Plus'a Ekim Ayında Eklenecek Oyunlar Açıklandı 10 Ekim Diablo 4: Vessel of Hatred Çıktı: Karışık Etiketine Sahip 10 Ekim A Quiet Place: The Road Ahead'da Gürültü Algılama Sistemi Yer Alacak 10 Ekim Call of Duty: Black Ops 6'nın Yeni Fragmanı Hikaye Modunu Tanıtıyor 10 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler