PS4 Hakkındaki Sorulara Ayrıntılı Açıklamalar

31.10.2013 10:32 Alkan Adakaner


     Sony, Playstation 4 ile ilgili en çok merak edilen soruların yanıtlarını verdi. Playstation 4 almak isteyenler için bu soruların yanıtları gerçekten de büyük önem taşıyor. Aşağıda Sony'nin resmi açıklamalarını bulabilirsiniz.
 
Hemen hemen bütün Playstation 4 oyunları hard  diskin önbelleğine alınmak zorunda. Bunun sebebinin daha iyi bir oyun deneyimi sunmak olduğu belirtiliyor. Bazı oyunları oynamak için tamamen önbelleğe alınmasını beklememiz gerekmediği de söyleniyor.
*  Konsolun 1.50 yazılım güncellemesini yapmanız şart. Bu sayede Blu-ray, DVD vb özellikleri kullanabileceksiniz. Sony, güncellemeyi USB belleğe indirip konsolu güncelleyebileceğimiz söylüyor.
*  Daha önce açıklandığı gibi Pulse kablolu veya kablosuz kulaklıklar, PS3 kulaklıklarını konsolun çıkışında kullanmamız mümkün olmayacak. Daha sonra yapılacak bir güncelleme ile bu kulaklıkları kullanabileceğiz.
*  Playstation 4'te online ID'nizi (kimlik) değiştiremeyeceksiniz.
Ana hesabınızın yanında PS4'te ikincil hesaplar da kullanılabilecek, ama örneğin çocuğunuz varsa ana hesabı değiştirmesi mümkün olmayacak. (e-email doğrulaması vs isteyebilir mi?)
 
 
*  Playstation 4'ün GUI'sı (grafiksel kullanıcı arayüzü) "Playstation Dynamic Menu" olarak adlandırılıyor. Değişken temalar desteklenmeyecek.
* Bildirimler, mesajlar, arkadaşlık istekleri, Trophy'ler, download durumları gibi şeyler filtrelenebilecek. Yani ekranda her zaman bildirim görmek zorunda değilsiniz.
*  Playstation 4'te media sunucuları kullanmanız mümkün olmayacak.
*  Bütün kullanıcılar sistem güncellemeleri ve oyun yamalarını otomatik olarak indirecek. PS Plus üyeleri konsol bekleme modundayken de bu özelliklerden yararlanabilecekler.
PS4'te bir tane "ana konsolunuz" olacak. Diğer konsollardan da PSN içeriklerinize ulaşabileceksiniz, ama bu konsollarda hesabınızı kapattığınızda oyunlara erişmek mümkün olmayacak.
 * PS4'ün web-kit tabanlı web tarayıcısı PS3'ünkinden daha hızlı olacak.
* Dualshock 4'ü şarj etmek yaklaşık 2 saat sürecek. 
* Kullanıcılar birbirlerine 15 saniyelik sesli mesaj yollayabilecekler.
* 3G yoluyla PS Vita-PS4 remote play özelliği çalıştırılamayacak.
* PS4'te yerel olarak 16 adet hesabı geçici misafir hesabı olarak kullanabileceksiniz.
* Playstation Plus sadece online multiplayer oyunlar için gerekli. Diğer servislerde şart değil.
* Playstation 4'te MP3 desteği yok. Oyun oynarken müzik dinlemek isteyenler Music Unlimited yoluyla yapmalı (Not: Shuehi Yoshida bu durumu düzelteceklerini açıkladı)
* Geliştiriciler oyunun bazı bölümlerinin kayıt edilmesini engelleyebilecekler. Örneğin spoiler (keyif kaçırıcı içerik) veren bölümlerin kaydedilmesi engellenebilecek.
*  Konsolun çıkış döneminde oynanış videoları sadece PS4'ün dahili hard diskine kaydedilebilecek. Çıkış döneminde bu videoları PS4'ten başka cihazlara kaydetmeniz mümkün olmayacak.
* Kaydettiğiniz videolara sesinizi gerçek zamanlı olarak eklemeniz mümkün olacak.
* Oyundaki canlı yayınlarınız Ustream'e kaydedilemeyecek. Oyuncular Twitch'te kendi arşivlerini oluşturabilecekler. 
* Canlı yayınlar sadece Ustream ve Twitch yoluyla yapılacak ve youtube'da canlı yayın desteği olmayacak. Buna karşın oynanış videoları sadece youtube'a yüklenecek.
* PS4 daha sonra yapılacak bir güncelleme ile HDMI yoluyla video kaydeden cihazlara destek verecek.
* PS4'te sosyal medya hesaplarınızı vermeniz veya fotoğrafınızı koymanız zorunlu olmayacak.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 33 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Electronic Arts Yeni Skate Oyunu İçin Tarih Verdi: İşte Yeni Detaylar 4 Saat önce Darksiders II: Deathinitive Edition PS5 ve Xbox Series'e Geliyor 5 Saat önce Xbox Game Pass'e Eylül Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 6 Saat önce EA FC 25'te Yer Alacak Şarkıların Listesi Açıklandı: Türk Sanatçı da Var! 7 Saat önce Batman: Arkham Knight İçin Deadpool & Wolverine Modu Yayınlandı 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler