Blizzard'dan Kaçak Diablo 3 CD-Key'lerine Önlem

12.06.2012 17:00 Samet Konuksal


     Rusya'daki oyunların ucuzluğu, dünyanın dört bir yanındaki PC oyuncularını Rus CD-Key satıcılarına yöneltiyordu. Fakat Blizzard, bu 'kaçak' alışverişler için önlem aldı.
 
     Battle.net forumlarında açılan konularda belirtilenlere göre Blizzard, Diablo 3'ün Rusya'dan alınmış sürümlerindeki multi-dil seçeneğini kaldırdı. Fiyat açısından Rusya'daki oyun sürümleri dikkat çekse de, Rusya'nın yanı sıra Şili, Brezilya, Meksika, Danimarka, Polonya, İtalya, Belçika, Hong Kong ve Kore sürümlerinde de aynı durum söz konusu. Yani artık buradan alınan Diablo 3'ler, sadece ana dil desteğiyle birlikte çalışacak, İngilizce başta olmak üzere diğer dil destekleri kaldırılacak.
 
     Blizzard'ın aldığı bu önleme genellikle karşı çıkan kesim fazla. Bunun adına bir site bile açan Diablo 3 oyuncuları, Blizzard'ın önlemi haber vermeden aldığına dayanarak imza toplamaya başladılar. Buradan ulaşabileceğiniz sitede şimdilik 2749 imza toplanmış durumda. İlerleyen günler ne getirecek, hep birlikte göreceğiz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Diablo 3 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 15 Mayıs 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 22 Forumda Görüntüle
0lyimp0s 12.6.2012 17:06:51

ohbe tamda rus cd key le alcaktım eyvallah bsc kurtardın yoksa ing oyunlardan ögrendik rusçayıda diablodan ögrencektik

gokuba 12.6.2012 17:14:09

Para verin bağaa paraa

REV0 12.6.2012 17:25:15

yani ben nefret ettiğim fransızcaya mahkum oynamak zorunda kalacağım diablo 3'ü alırsam, ingilizce bildiğim halde... Saçmalığa bak, başka ülkelerde okuyan veya çalışan oyunun fanları için rezalet bir durum... Blizzard git gide Activision'laşmaya başladı.. Boşuna dememişler üzüm üzüme baka baka kararır diye

gorthaur83 12.6.2012 17:45:41

şimdi rus key aldık oyunu registerledik desek. ama oyunun bir arkadaşımızdan alıp ingilizce olarak kurarsak bu oyun üzerinden oynarsak her hangi bir sorun yaşancağını sanmıyorum. sadece battlenet üzerinden indirirsek oyun rusca çıkacağına inanıyorum

HangTung 12.6.2012 17:51:43

quote:

Orijinalden alıntı: gorthaur83 şimdi rus key aldık oyunu registerledik desek. ama oyunun bir arkadaşımızdan alıp ingilizce olarak kurarsak bu oyun üzerinden oynarsak her hangi bir sorun yaşancağını sanmıyorum. sadece battlenet üzerinden indirirsek oyun rusca çıkacağına inanıyorum
Sanmıyorum bu Agent.exe sebebiyle büyük ihtimalle onu engellerler. Adamlar güya region free yaptılar ancak bir sürü dil sınırlaması yaptılar. Oyunlar tamamen region free olmalı ve tüm diller oyunun tüm kopyalarında etkili olmalı.

Elsewiir 12.6.2012 18:08:33

blizzard ın yaptıgı sey tamamen sacmalik. rus keyler cikmadan once battle net forumunda konu acilmisti ingilizce oynayabilecekmiyiz diye. blizzard yetkilileri oynayabilecegimizi soyledi nitekim 2 gün kadar ingilizce olarak eu serverinde oynadik zaten. ardindan bi sabah client rusca client kullanmamizi soyledi. ayrica forumda acilan konudaki yonetimin mesajı da editlenmis oynayamazsiniz diye bi ibare vardi. buyrun o konunun şu anki linki: https://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/4209821334 bu da editlenmeden önce çekilen resim:http://postimage.org/image/5my24rx0j/ ben oyunu alamamıştım alacagim yerde stoklar bittigi için rus key olarak. şu an mağdur olmama rağmen blizzardin yaptigi fırsatçılıktır. kendi sitesinde digital olarak sattıgı bi urunun kutuludan pahali olmasi çok büyük saçmalık zaten. digital olarak sattiginda kutunun ve cdnin masrafina hic girmiyolar. ustune kara geciyolar. saçmalık değilse nedir bu blizzardin yaptığı?

nucLear 12.6.2012 19:38:34

rus keyleriyle eu clientte ufak bir winsock aracının yardımı ile sorunsuz oynanabiliyor.

BSC Misafiri 12.6.2012 19:55:42

ya oyun bi lüks bunu öğretemedik gitti ayrıca 80 lira verebilen insan bi oyunun rus keyini almak icin 25 lira fazla verip orjinalinide alabilir yani parası vardır zaten.

r0ket 12.6.2012 20:11:22

blizzard bu adamın donuna kadar alır gerekirse

sniper23 12.6.2012 20:17:55

Eh adamlar bi yerden para kazanmalı.

Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 İçin Ücretsiz Berber Modu Yolda 2 Saat önce Chernobylite 2: Exclusion Zone Erken Erişim Olarak Çıktı 3 Saat önce Grand Theft Auto 5 Enhanced Steam'de Karışık Etiketine Sahip 3 Saat önce GTA 6 Fiyat Konusunda Yeni Bir Ölçüt Olabilir: 100 Dolar? 4 Saat önce Neil Druckmann'dan The Last of Us Part 3 Açıklaması 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler