Last of Us'tan Önemli İpuçları!!

İşte bu sahne eminim sizi de şaşırtacak.
09.12.2011 12:04 Ersin Kılıç


     Sony'nin yapacağı duyurular için eminim tüm oyun severlerin gözü kulağı VGA törenine çevrildi. Açıkçası bu duyurular neredeyse yılın oyunu ödüllerinin bile önüne geçti diyebiliriz. VGA töreni yaklaştıkça duyurulacak olan oyunlar hakkında yeni ipuçları da gelmeye devam ediyor.
 
     Hatırlarsanız dün yaptığımız haberde Last of Us kod adlı oyunun iki yeni görüntüsünü paylaşmış ve buradaki gazete küpüründen yola çıkarak oyunun bir enfeksiyon ile alakalı olabileceğini belirtmiştik. İşte bu iddiaları kuvvetlendirecek yeni bilgiler ise bugün geldi.
 
     Oyun severler Uncharted 3: Drake's Deception'da ilginç bir ipucu yakalamış. Oyunun ilk bölümü olan Londra'daki barda bir gazete küpürü bulunuyor. Bu gazete küpürü ise Last of Us'a gönderme, daha doğrusu oyuna ait ilk ipucu olabilir. Çünkü gazetenin manşetinde "Bilim adamları hala küf mantarının nasıl ölümcül olduğunu anlamaya çalışıyor" sözlerine yer verilmiş. Tabi bu ufak ayrıntı yeni ipuçları ile birlikte "Acaba oyunu Naughty Dog mu geliştiriyor?" sorusunu da akıllara getiriyor.
 
     Dün ortaya çıkan görüntüde de az önce de bahsettiğim gibi benzer bir manşet görmüş ve karantina bölgelerinin çöktüğünü, salgının Avrupa'ya kadar yayıldığını ve Amerikan başkanının açıklamalarını öğrenmiştik.
 
     Bu detay dışında ipucunu oyuna bağlayan başka noktalar da bulunuyor. Küf mantarı yani gazetede adı geçen "Fungus"u araştırdığımızda karşımıza ilginç sonuçlar çıktı. Bu mantar daha önce birçok belgeselin de konusu olmuş. BBC'de Planet Earth'in bir kısmında bu mantarlardan söz ediliyor. İşin ilginç olan yanı ise mantarları yiyen karıncalar. Bu mantarı güzelce midesine indiren karıncaların nasıl değişim geçirdikleri ve yavaş yavaş öldükleri Planet Earth belgeselinde gözler önüne serilmiş.
 
     Mantarı yiyen karıncalar kısa bir süre sonra ölüyor ve vücutlarından mantar parçalarının yükseldiğini görüyorsunuz. Açıkçası doğanın bu ilginç gösterisi karşısında her zaman ki gibi ağzımın bir metre açık kaldığını itiraf etmeliyim. Last of Us'ın ilk videolarında da aynı tür karıncaları görmek oyunun konusunun bu noktadan başlangıç yapacağını gösteriyor diyebiliriz.
 
     Uncharted görüntüsüne ve BBC'nin Planet Earth belgeselindeki bu kısma aşağıdan göz atabilirsiniz.

[DHVIDEO=3686]

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Bir Dönemin En Çok Oynanan Oyunu Flappy Bird Geri Dönüyor 36 Dk önce Park Yönetim Oyunu Planet Coaster 2 Çıkış Tarihi Belli Oldu 1 Saat önce Ördekli Battle Royale Oyunu DUCKSIDE Erken Erişim Tarihi Açıklandı 2 Saat önce eFootball Yeni Sezonu Bomba Gibi Başlıyor! 3 Saat önce Steam'in Uzun Süredir Beklenen Aileler Özelliği Kullanıma Sunuldu 12 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler