Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii Duyuruldu: İşte Fragman

20.09.2024 17:05 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını SEGA ve geliştiriciliğini Ryu Ga Gotoku Studio’nun üstlendiği Yakuza serisinin en yeni oyunu Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii resmi olarak duyuruldu. Açıklanan detaylara göre oyun dünya çapında 28 Şubat 2025 tarihinde PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC (Steam, Microsoft Store) için piyasaya sürülecek.
 
Yakuza in Hawaii'de karada ve denizde mücadele başlıyor
 
 
 
Hafızasını kaybeden ve kendini açık denizde bir korsan olarak bulan Goro Majima'nın macerasını konu alabileceğimiz yapımda yepyeni bir efsane başlıyor. Kayıp anılarım ve efsanevi bir hazinenin peşinde koşabileceğimiz oyunda karada ve denizde büyük savaşlara giriş yapabiliyoruz. Eski bir yakuza olarak yer aldığımız oyunda yeni bir korsan kaptanı olarak maceraya atılıyor ve mürettebatımızla beraber korsan temasını deneyimleyebiliyoruz.
 
Yakuza olduğu günlerin ardından korsan hayatı süren bir kaptan ve tayfasıyla modern bir korsan macerasına atılabileceğiniz oyunda, yitik hatıraların ve hazinenin peşinde karada ve denizde nefes kesen çarpışmalara giriş yapabiliyorsunuz.
 
Oyun şu anda ön siparişlere açık durumda. Standart sürüm 60 dolar, Deluxe sürüm ise 75 dolardan satışta.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Yakuza, diğer adıyla Like a Dragon serisinin en yeni oyunu Hawaii, sürpriz bir şekilde duyuruldu ve oyuncular tarafından şimdiden beklemeye koyuldu. Bildiğiniz üzere serinin en yeni oyunu içerisinde Hawaii adalarına doğru geçiş yapabiliyor ve istediğiniz gibi korsan macerasına adım atabiliyorsunuz. Seriyi bir başka boyuta taşımayı hedefleyen yapım içerisinde akşam macera türü korsan teması ile beraber harmanlanıyor ve oyuncular açık sulara doğru geçiş yapabiliyor. Bununla beraber istediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
Oyunda elbette seriye yepyeni bir yapı entegre edilmek isteniyor; bir yandan Yakuza serisinin köklerine sadık kalınırken, aynı zamanda mafya tarzı bir yapıyla karşı karşıya kalmaya hazırlanıyor. Diğer taraftan ise yepyeni içeriklerle bizleri bekleyen bir sistemle oyundaki yerimizi almayı bekleyebiliyoruz. Yakuza olduğu günlerin ardından şimdi ise korsancılık hayatına geçiş yapmaya hazırlanan ana karakterimizle beraber istediğimiz gibi ilerlerken yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyor ve hem kendimiz hem de tayfamız ile beraber çeşitli hazinelere yelken açmak durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde aynı zamanda korsanlara karşı savaşabiliyor, gemi işlerinde yer alan mücadelelerle beraber hem tekli hem de toplu bir şekilde onları ortadan kaldırabiliyor ve böylece oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz.
 
Çelik durumu ayakkabılarımızla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda elbette tekmelerimizi, yumruklarımızı ve çok daha fazlasını konuşturmak gerekiyor ve modern bir korsan deneyimine adım atmak durumunda kalıyoruz. Zamanın meşhur yakuzası olarak karşımıza çıkan Goro Majima adlı karakterle beraber yer alabileceğimiz yapımda Pasifik'in uzak adalarından birine doğru yelken açmaya hazırlanıyor ve burada gemi enkazında kendimizi buluyoruz. Elbette bunun ardından buraya geldiğimizi ve daha sonra nasıl bir rafaya karşı olacağımıza kestirmek durumunda kalıyoruz. Ek olarak, oyun içerisinde hayatımızı kurtaran bir karakter bulunuyor ve hayatımızı kurtaran karakterin peşinden gitmek durumunda kalırken, aynı zamanda onun bizlere rehberlik ettiği bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya gelebiliyoruz. Dolayısıyla yapılmış içerisinde bir yandan idare ederken diğer taraftan modern korsanlarla karşı karşıya kalıyor. Aynı zamanda sadece korsanlar değil, diğer taraftan serserilerle de mücadele edebiliyorsunuz. Onları ortadan kaldırmak için farklı kombolar gerçekleştirebiliyor ve bu kombolarınızı en iyi şekilde düzenleyebiliyorsunuz.
 
 

Seri içerisinde yer alan aksiyon ve macera sistemi, yeni oyun içerisinde daha üst seviye bir şekilde bizlere sunulmak isteniyor. Hatıralarına doğru yelken açmak isteyen ana karakterimizle beraber ilerleyebildiğimiz esnada, oyunun arka plan hikayesi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Oyunda farklı düşman çeşitleri ve türleri ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi hem korsanlar hem de serseriler karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca doğru zamanda doğru tuşlama yaparak kombolar gerçekleştirebiliyor ve akabinde ise tek oyunculu bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Oyunda farklı bölgelere doğru yelken açabiliyor ve her bölgeyi en iyi şekilde incelemek ve keşfetmemiz gerekiyor. Bununla beraber farklı hazinelere doğru yelken açabiliyor, farklı özelleştirme sistemleri ile beraber karakterimizi geliştirebiliyor ve daha fazla sistemi oyuna dahil edebiliyoruz. Serserlerle ve diğer kötü unsurlarla mücadele edebileceğimiz yapımda doğru zamanda doğru hamle yaparak düşmanları ortadan kaldırabiliyor, akabinde ise hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Oyunda düşmanlara karşı elbette alan hasarlı saldırılar gerçekleştirebiliyor ancak burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı kombolar benimseyebiliyor ve kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz.
 
Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca korsan macerası ile hazırlık suçlularla mücadele edebiliyor ve korsan macerasının ne kadar zor olduğunu burada görmek durumunda kalıyorsunuz. Geminizi hazırlayabileceğiniz, filonuzu düşmanlara karşı genişletebileceğiniz ve geminizi geliştirip benzersiz bir tayfa oluşturabileceğiniz yapımda istediğiniz gibi ilerlerken aynı zamanda açık denizleri en iyi şekilde keşfedebiliyor ve düşmanları top atışlarıyla ve diğer unsurlarla beraber ortadan kaldırabiliyorsunuz. Zaten oyun içerisinde korsan teması bulunduğundan dolayı diğer gemilerle beraber mücadele edebiliyor, kendi geminizi geliştirebiliyor ve gemi geliştirme sistemlerine ve simülasyon unsurlarının da oyunda yer aldığını aktarabiliyoruz. Bununla beraber sadece düşmanlar değil, müttefiklerin de karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Müttefiklerle beraber daha güçlü düşmanlara karşı bir araya gelebiliyor ve böylece kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz.
 
 

Dikkat çekici içeriklerle beraber gemimizi hazırlayabileceğimiz, yakında açık denizleri istediğimiz gibi keşfedip çıkabiliyor ve düşmanları top atışları ile beraber yaralayabiliyoruz. Ek olarak beklenmedik dostluklarla beraber zenginlikleri bulmaya hazırlanırken kendimize ait bir efsane yazmaya hazırlanıyoruz ve listenin en üst sıralarında yer almayı bekliyoruz. Gemi savaşları ile beraber karşılaşabileceğimiz oyunda düşman bir korsan gemisinin görüş alanına girdiğinizde onları kapatışlarıyla beraber durdurmak durumunda kalıyor ve gerçek zamanda heyecan verici top atışları ile beraber oyunda aksiyona dalış yapabiliyorsunuz. Korsan macerası ile hızlı manevralar yapabiliyor, düşman ateşinden kaçınmak için yeni pozisyonlar alabiliyor ve yıkıcı hamleleri düşmanlara karşı uygulayabiliyorsunuz.
 
Kıran kırana mücadele edebileceğiniz oyunda elbette korsan mücadelesinin en yoğun olduğu zamanlarında bulunduğuna aktarabiliyor ve karşı gemiyle mücadele ettiğiniz zaman gemiyi yanınıza çekebiliyor ve açacağınız küçük bir delik ile beraber gemiyi batırabiliyorsunuz. Ek olarak düşman gemilerini bordalayıp kendinize çekebiliyor ve bizzat karakterinizi kontrol ederek düşman tayfasıyla kapışmak durumunda kalıyorsunuz. İşte burada aksiyon ve kombo sistemi devreye giriyor ve akabinde ise yapacağınız hamlelerle düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Bununla beraber oyun içerisinde kıran kırana çarpışabileceğiniz sistemlerle ilerlemek durumunda kalıyor ve tıpkı gerçek bir korsan yakuza ile beraber ilerleyebiliyorsunuz. Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz ve kendinize oyuna kaptırabileceğiniz esnada farklı zenginliklere geçiş yapabiliyor, açık denizlerde farklı adalara doğru ilerleyebiliyor ve daha fazla detaylı oyunda kendinizi alabiliyorsunuz.

Korsan teması hemen hemen her oyuncunun beklediği bir tema olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu yapım içerisinde elbette Yakuza serisi korsan ile beraber birleşmek durumunda kalıyor. Elbette bu tarz bir yaklaşımı Assassin's Creed serisinde görebiliyoruz. Yine Ubisoft tarafından sunulan Assassin's Creed serisi içerisinde korsan temasını işleyen yapım yer alıyordu. Gerçekten de bu oyunla beraber kendimize korsancılığa kaptırabiliyor, deniz savaşlarına katılım sağlayabiliyor ve daha fazla detay ile beraber yerimize alabiliyorduk. Şimdi ise aynı şekilde sevilen seri korsan temasıyla beraber buluşmaya hazırlanıyor ve dinamik olarak yapacağınız geçişlerle beraber dövüş tarzları arasında sağlam darbeler indirebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda hızlı ve dinamik geçişlerle beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor, kendi yaratıcılarınızı konuşturabiliyor ve ödüllendiren etkileyici kombolarla beraber fırlatmalar veya havadan alt etmelerle beraber türlü aksiyona geçiş yapabiliyorsunuz. Gerçek zamanlı korsan savaşlarına adım atabileceğiniz yapım içerisinde yaratıcı çarpışma mekaniklerinin ön plana çıktığını aktarabiliyor ve bu kapsamda denizleri fethedebilir, farklı korsan düşmanları ile karşı karşıya gelebilir, onların tayfalarını tamamen ortadan kaldırabilir ve kendinize yalvartabilirsiniz. Ek olarak onların topladığı hazineleri toplayabiliyor, denizleri fethederken gizli adaları keşfedebiliyor ve gerçek bir korsan deneyimiyle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Dolayısıyla, eğer serinin içerisinde korsan temasının eksik olduğunu hissediyorsanız bu yapım tam size göre olacak

diyebiliriz. Yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz farklı kılıçlarla, silahlarla ve çok daha fazlasıyla beraber hünerlerinizi gösterebileceğiniz yapımda düşmanları sersemletebiliyor, onlara farklı kombolar gerçekleştirebiliyor ve akabinde yukarıda bahsettiğimiz gibi ödüllendiren bir yapıyla oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Farklı kılıçlar takabilirken aynı zamanda farklı özelleştirme sistemleri ile beraber diğer oyunculardan farklı olabiliyor ve kendi hünerlerinizi sergileyebiliyorsunuz. Yine oyun içerisinde etkileyici şekilde gerçekleştirebileceğiniz kombolar, düşmanlara karşı fırlatabileceğiniz nesneler veya tepeden aşağıya doğru bir anda fırlayarak düşmanları ortadan kaldırabileceğiniz aksiyon sistemleri yer alıyor. İki farklı dönüş tarzı arasında dinamik bir şekilde geçiş yapabileceğiniz oyunda elbette bu dinamik tarzları birleştirebiliyor ve kendinize özgü bir aksiyon sistemi oluşturabiliyorsunuz.
 
Bununla beraber her bir oyuncu artı bir aksiyon sistemi benimseyerek kendine özgü bir sistemi ortaya dökebiliyor ve aynı zamanda burada iki kısa kılıç taşıdığımız anlardan tek bir kılıç ile beraber ilerlediğimiz anlara kadar oldukça farklı anların karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Hızımızı ve çevikliğimizi konuşturabileceğimiz oyunda düşmanları sersemletebiliyor, onları tek hamlede indirebiliyor ve yeri yatırarak dövebiliyoruz. Korsan tarzıyla rakiplerimizi kıyasıya indirebileceğimiz yakın içerisinde kendimize ait bir tarz yakalayabiliyor ve hangi tarzda uygun olduğunuzu hissediyorsanız ona göre geçişinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Duyurulan yeni oyunun şu anda tamamen bağımsız bir sürümü yansıttığını aktarmakta fayda var. Dolayısıyla oyun için farklı eklentilerin, ek paketlerin ve çok daha fazlasını çıkacağını söyleyebiliyoruz. Ek içeriklerin ayrı olarak satıldığını ve bunlara ayrı bir şekilde satın almanız gerektiğini belirtebiliyoruz. Genel olarak toparlayacak olursak, korsan temasının işleneceği yapım içerisinde gerçekten de sizleri etkileyen unsurlarının olacağını ve eğer serinin bir hayranıysanız, muhakkak göz atmanızda fayda olacağını söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Yakuza serisinin yeni oyunu, oyuncuları büyük bir sürprizle Hawaii adalarına götürecek! "Like a Dragon" olarak da bilinen bu serinin en yeni yapımında, korsan teması ile aksiyon-macera türü harmanlanarak oyunculara benzersiz bir deneyim sunuluyor. Hawaii'nin açık sularına doğru yelken açarak yeni bir maceraya atılacak oyuncular, Yakuza serisinin klasik köklerine sadık kalarak aynı zamanda seriye entegre edilen korsanlık unsurlarıyla yeni bir hikaye deneyimleyecekler.

Ana karakterimiz, geçmişte Yakuza dünyasında yer aldıktan sonra şimdi korsancılık hayatına adım atıyor. Bu geçişle birlikte, oyuncular hem tayfalarıyla birlikte hazinelerin peşine düşecek hem de gemi savaşlarına katılacak. Oyunda, düşman korsanlarla savaş ve gemi mücadelesi gibi elementler ön plana çıkıyor. Ayrıca, tekmeler, yumruklar ve diğer dövüş yetenekleri ile modern bir korsan olarak mücadele vermeniz gerekecek.

Oyunun en dikkat çekici unsurlarından biri de Goro Majima gibi meşhur Yakuza karakterlerinin korsan dünyasında da yer alması. Ana karakter Goro Majima, Pasifik'in uzak adalarına doğru yelken açacak ve bir gemi enkazında hayatta kalmaya çalışacak. Oyun boyunca, hayatınızı kurtaran bir karakterle karşılaşıp onun rehberliğinde bir hikaye içeriğini deneyimleyeceksiniz.
Korsanlarla savaşmanın yanı sıra, oyun içinde serserilerle de mücadele edebileceksiniz.
 
 
 
Oyuncular, farklı dövüş kombinasyonları ve yeteneklerini kullanarak bu düşmanları ortadan kaldırmak zorunda kalacak. Gemi işlerinde yer alacak mücadeleler, hem tekli hem de toplu dövüş sistemiyle oyunculara yeni stratejiler sunacak. Kombolarınızı en iyi şekilde kullanarak hem korsanlara hem de diğer düşmanlara karşı güçlü bir savunma yapmanız gerekecek.
Bu yeni oyun, seriye yepyeni bir dinamizm katmayı amaçlarken, Yakuza evreninin kendine has dövüş mekaniklerini ve karakterlerini korumayı başarıyor.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyunu göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Serinin bir hayranıysanız veya yepyeni bir Seriye geçiş yapmak istiyorsanız korsan temasından başlayabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Yeni Oyun Duyuruları Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Oyun Sektörü Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
CDPR ve Netflix'ten Yeni Cyberpunk Animasyon Dizisi Geliyor 28 Dk önce Concord Yönetmeni Oyunun Kapatılmasının Ardından İstifa Etti 2 Saat önce God of War: Ragnarök, Steam'de 23 Bin Eş Zamanlı Oyuncuya Ulaştı 5 Saat önce ESL Pro Lig Sezon 20'de Büyük Final Bugün! 5 Saat önce Lies of P Yönetmeni: Yeni DLC ve Devam Oyunuyla Çıtayı Yükselteceğiz 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler