Diablo 4: Vessel of Hatred Çıktı: Karışık Etiketine Sahip

10.10.2024 14:11 Mehmet Tandoğan

 
 
Blizzard Entertainment tarafından oyunculara sunulan izometrik açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Diablo 4 için geçtiğimiz günlerde yepyeni bir genişleme paketi yayınlandı. Oyunun ilk DLC içeriği olan Vessel of Hatred, eleştirmenler tarafından beğenilse de Steam platformunda karışık etiketine sahip bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 
Vessel of Hatred yeni içerikleri oyunculara sunuyor 
 
 
 
Diablo 4'ün ilk genişlemesi olan Vessel of Hatred için geçtiğimiz gün yepyeni bir fragman yayınlandı. Bu fragmanda eleştirmenlerden gelen övgüler doğrudan bizlere sunuldu ve aynı zamanda ek paketin heyecanını biraz da olsa arttırdı.
 
Vessel of Hatred genişlemesinin içeriğine bakacak olursak, oyuna yepyeni bir sınıfın, haritanın, hikaye/oyun sonu içeriğinin ve çok daha fazlasının eklendiğini söyleyebiliyoruz. Ayrıca genişlemenin yanı sıra Season of Hatred Rising adlı yeni sezon içeriğinin de kullanıcılara sunulduğunu aktarmakta fayda var. Bu içerik güncellemesi yeni zorluk seviyelerini, yenilenmiş ilerleme sistemini ve daha fazlasını oyuna dahil ediyor.
 
Diablo 4 genişleme paketi şu anda Steam platformunda 40 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Temel oyun ise Xbox Series X/S, PS5, Xbox One, PS4 ve PC'de mevcut. Son olarak yakın zamanda tanıtılan PlayStation 5 Pro konsolunda da Diablo 4’ün yer alması bekleniyor.
 
 
 
Diablo 4'te neler var?
 
İzometrik kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz ve kendimize oyuna kaptırabileceğimiz açık dünya aksiyonlu rol yapma oyunu içerisinde dilediğimiz şekilde geçiş yapabiliyor ve farklı karakter sınıflarıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyun içerisinde bildiğiniz üzere karakter sınıfları oldukça önem arz ediyor ve her karakter sınıfının farklı özellikleri, becerileri ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Kötülüğü alt edebileceğimiz ve türlü düşmanlarla karşı karşıya gelebileceğimiz yapımda, gücümüzü güçlü ganimetler için harcamak durumunda kalıyoruz ve aynı zamanda oyunda sürekli olarak karşımıza türlü düşmanların çıktığını görebiliyoruz. İrili ufaklı düşmanların haricinde bir de burada boss savaşları bizleri bekliyor. Bunları ortadan kaldırmak için elbette uzun ve zorlu bir mücadele vermek durumunda kalıyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda karakterimizi geliştirebiliyor, seviye atlatabiliyor, farklı ekipmanlarla donatabiliyor ve ne kadar çok güçlü silahlarla donatırsak, karakterimiz o kadar güçlü olabiliyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda köşe bucak keşiflerle beraber ön plana çıkabiliyoruz. Ancak buralarda oldukça dikkat etmemiz gerekiyor çünkü bu tarz oyunlarda ilerleyişimizi etkileyebilecek zorlukların ve tehlikelerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Cehennem dalgasının yaklaşan saldırıları ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanabileceğimiz yapım içerisinde zorlu ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve daha çok karanlık atmosferler içerisinde yolumuzu bulmak durumunda kalıyoruz.
 
Efsanevi ganimetlerle dolu farklı zindanlara geçiş yapabileceğimiz ve türlü kişilere yardım edebileceğimiz yapımda yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. En iyi silahları oluşturmak ve aynı zamanda demir ocağında ustalaşmak için farklı kaynaklar toplamamız lazım. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimini burada özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Bununla beraber oyun içerisinde elbette farklı bölgelere doğru ilerlerken buraları keşfedebiliyor, neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve aynı zamanda etkileşime girebileceğiniz unsurlarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Oyunda sadece ana görevlerden değil, yan görevlerden de ilerleyebiliyor ve böylece karakterinize en iyi şekilde seviye atlatabiliyor, her seviye atlayışınızla beraber daha güçlü olabiliyorsunuz. İstatistiklerinizi yükseltebileceğiniz ve bunlarla beraber daha güçlü düşmanlara karşı gelebileceğiniz oyunda, ne kadar çok güçlü olursanız o denli güçlü ganimetlerin ve hazinelerin sahibi olabiliyorsunuz.
 
 

Aksiyon ve rol yapma oyunu denilince akla elbette bu yapım geliyor ve özellikle izometrik kamera bakış açısıyla beraber oynayabileceğimiz oyunlar arasında önemli bir yere sahip olarak karşımıza çıkıyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun şu anda ilk genişleme paketi piyasaya sürülmüş durumda. Bu piyasaya sürülmesi ile beraber oyuncular, karışık etiketi ile bu pakette karşılaştı ve bu kapsamda bazı noktalarda eleştirilerini ortaya koydu. Durum böyle olunca elbette oyuncular, sanki o ek paketi beğenmemiş algısı ortaya çıktı. Ancak hayranların yorumlarına bakacak olursak, ek paketin gayet iyi olduğunu ve eski oyunlara gönderme yapıldığını belirtiyorlar. Platformlar arası ilerleme ve güçlü karakterlerle beraber geçiş yapabileceğimiz bir hamle ile karşı karşıya kaldığımız yapımda, tüm bu unsurlar üzerinde ustalaşmak ve aynı zamanda güçlü ganimetleri elde etmek için farklı bölgelere doğru ilerlerken karanlık bir dünyada geçen sürükleyici bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyun içerisinde tüm bu detayları en iyi şekilde görebiliyor, unutulmaz bir hikaye içerisinde farklı karakterlerle tanışabilir ve onlarla etkileşime girebiliyoruz.
 
Oyunda elbette bir sürü ilerledikten ve ana hikayeyi bitirdikten sonra oyun sonu etkinlikleri ve içeriğinin de olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğimiz üzere oyun sonu etkinlikleri ve içerikleri oldukça önem arz ediyor çünkü oyuncular hikayeyi ve ana temayı bitirdikten sonra buralarda neler olacağını ve akabinde keşfedebileceği ortamları geçiş yapmak istediğini aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca oyun içerisinde elbette oyun sonu etkinlikleri ve içeriklerin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bu kapsamda geliştirici ekip, belirttiğine göre oyun sonunda yapabileceğiniz onlarca unsur bulunuyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde yerimizi alabiliyor, güçlü düşmanları ortadan kaldırabiliyor, patron savaşları ile beraber ön plana çıkabiliyor ve onları ortadan kaldırmak için farklı kombolar benimseyebiliyoruz. Zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı sınıflar bulunduğundan dolayı her bir sınıfın burada çeşitli özellikleri bulunuyor ve aynı zamanda özellikleri ile beraber ön plana çıkabiliyoruz. Durum böyle olunca her bir oyuncu farklı sınıfları benimseyebiliyor.

Aksiyon ve rol yapma türünü baştan tanımlayan ve üst düzey bir yapı ile karşı karşıya kalabildiğimiz yapım içerisinde elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda farklı atmosferlerle, ortamlarla, bölgelerle, düşmanlarla etkileşime girebileceğimiz unsurlarla, manzaralarla ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Çeşitli tehditlerle karşı karşıya geldiğimiz yapım içerisinde patronları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor ve onları ortadan kaldırmak için elbette kendi becerilerinizi ortaya dökmeniz gerekiyor.
 
 
 
Tüm bu detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda kendinize ait istatistikler ve bonuslar ortaya çıkarabiliyor ve bunları yapmak için demir ocağında ustalaşmanız gerekiyor. Bu ocak üzerinde elbette yapacağınız hamlelerle beraber farklı bonuslar kazanabiliyor, yeni içerikler ve silahlar üretebiliyor ve daha fazla detayla oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda kötülüğün kol gezdiği bir ortamda kendi yolumuzu bulmaya çalışıyor ve ışığın kaynağı olarak karanlığa hükmetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bununla beraber oyunda daha çok karanlık bir atmosferin olduğundan bahsedebiliyor ve bu karanlık atmosferi ışığımızla beraber aydınlatmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde doğru zamanda doğru hamle yapmak oldukça önemli çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere düşmanları ortadan kaldırırken yapacağınız her bir hamle ile beraber kendi gücünüzü ortaya çıkarabiliyor.
 
Tam ölecekken yapacağınız kritik bir hamle düşmanın yok olmasını sağlayabiliyor ve bu şekilde oyun içerisinde hızlı bir şekilde yerimizi alabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda gerçekten güzel bir deneyim bizleri bekliyor ve eğer izometrik aksiyon rol yapma deneyiminden hoşlanıyorsanız muhakkak bu oyunu göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Bununla beraber oyun içerisinde elbette alt edebileceğiniz türlü efsanevi düşmanlar bulunuyor. Bunların her birinin kendine özgü saldırı stilleri, savunma tarzları ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor. Durum böyle olunca her bir düşmanın farklı şekillerde ortadan kaldırılması gerekiyor ve bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda doğru zamanda doğru hamle yapmamız ne kadar önemli olduğunu burada görebiliyoruz. Dikkat çekici unsurlarla beraber yer alabildiğimiz yapımda kendimizi oyuna kaptırırken aynı zamanda oyunda ne kadar çok seviye atlarsak o kadar çok hızlı bir şekilde gelişebiliyor ve istatistiklerinizi yükseltebiliyoruz.

Kendi yolumuza bakabildiğimiz, farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz ve aynı zamanda farklı bölgelerde yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebildiğimiz yapımda ilerlerken aynı zamanda görev içerisinde çeşitli seçimlerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu seçimleri yaparak düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca düşmanları ortadan kaldırmak için türlü hamleler yapabiliyor ve düşmanları nasıl ortadan kaldırmak istiyorsak bu tarz detaylarla beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. Bununla beraber güçlü ganimetleri elde etmek için farklı bölgelere doğru ilerlemek gerekiyor çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca ne kadar çok detaylarla karşı karşıya kalırsak o kadar çok gücümüzü ortaya çıkarabiliyoruz.
 
 
 
Devasa bir açık dünyanın yer aldığı yapımda sürekli büyüyen ve her yerini keşfedebileceğimiz bir sistemin olduğunu bahsedebiliyoruz. Aynı zamanda bu açık dünya içerisinde dinamik unsurların olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber meydan okumalarla, görevlerle, düşmanlarla, yağmalarla ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalabiliyor ve kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Sürekli büyüyen bir ortam içerisinde kendi yolumuza bakabildiğimiz yapımda yozlaşmış topraklarda kendi yolumuzu çizebiliyor, kötülüğe karşı savaşırken elbette maceracı ruhumuzu ortaya dökebiliyor ve tüm bu deneyimle beraber gidişatımızı yönlendirebiliyoruz. Oyunda farklı kasabalara, bölgelere, ormanlara, sığınaklara ve çok daha fazla bölgeye doğru geçiş yapabiliyor ve zorla tehditler içeren bu unsurlar arasında kendi hayatta kalma mücadelemizi çizebiliyoruz. Sinsice yayılan karanlıkta yüzleşmek için elbette karakterimize en iyi şekilde yönlendirmek durumunda kalıyor, kötülüğe karşı savaşırken maceracı dostlarımıza katılmak durumunda kalıyoruz ve kuşatılan kasabaları kurtarabiliyoruz.
 
Aynı zamanda oyunda dinamik bir dünyanın olduğundan bahsedebiliyoruz. Tüm bu deneyimle beraber ön plana çıkabildiğimizde kendimizi oyuna kaptırabildiğimiz yapımda yapacağımız hamlelerin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz ve oyun içerisinde ne kadar çok unsur varsa bu unsurlar üzerinde ustalaşmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz detaylarla beraber oyundaki ustalığımızı arttırabiliyor ve kendi seviyemizi yükseltebiliyoruz. Aynı zamanda karakterimizi yükselterek istatistiklerini arttırabiliyoruz.

Kötülüğü alt etmeye çalıştığımız ve karakter gelişim sisteminin oldukça ön planda olduğu yapımda elbette kendi karakterimizi oluşturabiliyor ve bu karakterimizi istediğimiz şekilde özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca 5 sınıftan birini seçmeye çalışıyor ve her bir sınıfın yetenekleri, becerileri, görünümleri ve çok daha fazlası değişkenlik gösterebiliyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kalırken her bir savaşçı ile beraber kendimize özgü sistemlerle karşı karşıya kalabiliyor ve karakterimizin etkili yeteneklerini ön plana çıkarabiliyoruz.
 
 
 
Bununla beraber her bir karakterin yetenek ağacı yer alıyor ve bu yetenek ağacı içerisinde hangi becerilerin kilidini açmak istiyorsanız ona göre kendi seçiminizi gerçekleştirebiliyor ve oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bu detayları ön plana getirebiliyorsunuz. Farklı görünümlerle beraber diğer oyunculardan ve karakterlerden farklı olabiliyor. Doğrudan güce hitap etmek istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor ya da daha stratejik bir şekilde davranmak istiyorsanız düşmanlara karşı uzaktan saldırabiliyor veya daha farklı şekillerde yer alabiliyorsunuz. O yönde farklı sınıflar bulunduğundan dolayı bazı sınıflar yakından saldırıya karşı daha üst seviyede karşımıza çıkarken, bazı sınıflarla beraber uzaktan saldırılar yapabiliyor, düşmanları bu şekilde ortadan kaldırabiliyor ve aynı zamanda yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Bununla beraber oyunda bir farklı bonuslar kazanmak için çeşitli kaynakları toplamak durumunda kalıyoruz ve bu kaynakları en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor.

Açık dünyada izometrik aksiyon rol yapma deneyimi yaşayabileceğimiz bu yapım hemen hemen her oyuncuya hitap ediyor. Eğer serinin bir hayranıysanız muhakkak göz atmanızda ya da seriye oldukça uzak bir oyuncuysanız yine de bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz. Çünkü bu tarz oyunlarda gerçekten geniş bir deneyim bizleri bekliyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Steam'den Uyarı Mesajı: Oyun Değil Lisans Satıyoruz 2 Saat önce Red Dead Redemption PC'nin 50 Dolar Satış Fiyatı Eleştiriliyor 12 Ekim Hogwarts Legacy Definitive Edition Geliştirilme Aşamasında 12 Ekim Tomb Raider Serisi 100 Milyon Satış Sayısını Aştı 12 Ekim Eski Disco Elysium Geliştiricileri Üç Farklı Bağımsız Stüdyo Kurdu 12 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler