Hogwarts Legacy Definitive Edition Geliştirilme Aşamasında

12.10.2024 15:40 Mehmet Tandoğan

 
 
Harry Potter evreninde geçen açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Hogwarts Legacy'nin yepyeni ve genişletilmiş bir sürümü yolda. Bu yılın başlarında böyle bir sürümün geleceği söylentileri ortaya çıkmıştı. Şimdi ise bu durumun farklı kaynaklar tarafından doğrulandığını aktarabiliyoruz.
 
Hogwarts Legacy Definitive Edition neler sunacak?
 
 
 
Insider Gaming'den Tom Henderson tarafından yayınlanan yeni bir habere göre, 2022 yılında çıkışını gerçekleştiren açık dünya aksiyon rol yapma oyunu yepyeni bir sürüme kavuşmaya hazırlanıyor. Haber içerisinde bu sürümün Definitive Edition olacağından bahsediliyor ve paket içerisinde sadece ana hikaye görevleri değil aynı zamanda yeni yan görevler, kıyafetler ve çok daha fazlası yer almayı bekliyor.
 
Tüm bu detayların dışında Definitive Edition sürümünün 10-15 saate kadar tamamen yeni bir içerik sunacağı belirtiliyor. Yeni içerik, oyunun temel sürümüne sahip olanlara DLC olarak da sunulacak. Her ne kadar çıkış tarihi ve fiyatlandırma konusunda resmi detaylar bulunmasa da haber içerisinde DLC'nin 2025 yılı içerisinde 20 ila 30 dolar arasında bir fiyatla piyasaya sürülebileceği aktarılıyor.
 
Sevilen bir oyun olarak karşımıza çıkan Hogwarts Legacy şu anda PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC'de mevcut. Oyun bu Ocak ayı itibarıyla 24 milyondan fazla adet sattı.
 
Hogwarts Legacy bizlere neler sunuyor?
 
Harry Potter evreninde geçen, ancak o karakterle karşılaşmadığımız ve kendimize ait bir karakter ortaya çıkardığımız yapım içerisinde insanı içine çeken bir aksiyon rol yapma deneyimi yer alıyor. Harry Potter evreninde geçmesiyle beraber, elbette büyük oranda hayran kitlesinin olduğundan bahsedebiliyoruz ve oyun, şu ana kadar çıkmış olan en iyi Harry Potter oyunları arasında bulunuyor. Çünkü arka plana bakacak olursak, herhangi bir eşi benzeri bulunmuyor ve bu ölçekte herhangi bir Harry Potter oyunu ile karşı karşıya kalmıyoruz. Dolayısıyla bu oyun gerçekten de hem hayranlar hem de yeni gelecek olan oyuncular tarafından bir hayli ilgi görüyor. Zaten Steam platformuna bakacak olursak, çoğunlukla olumlu etiketine sahip olduğunu aktarabiliriz ve hemen eleştirmenlerden hem de oyuncular tarafından gelen olumlu incelemelerle karşılaştığımızı söyleyebiliriz.
 
Oyunda açık bir dünya bulunuyor ve açık dünya içerisinde istediğimiz gibi gezip tozabiliyor, rol yapma unsurları ile buram buram karşılaşmaya hazırlanabiliyoruz. Bununla beraber oyunda etrafı gezerken, elbette sadece yürüyerek değil, aynı zamanda Harry Potter evreninde bulunan uçan süpürgelerle, hayvanlarla ve çok daha fazlasıyla ilerleyebiliyoruz. Açık dünyaya bir uçan süpürgenin tepesinden bakmak gerçekten de etkileyici bir şekilde karşımıza geliyor. Dolayısıyla her biri ortam içerisinde farklı bölgeler, kısımlar, manzaralar, atmosferler, düşmanlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bununla beraber oyun içerisinde Griffin adı verilen çeşitli hayvanlar bulunuyor. Bu canlılarla beraber istediğimiz gibi bunları binek hayvanı olarak kullanabiliyor ve onlarla beraber farklı bölgelere doğru ilerleyerek kendi gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
Maceramızın tam ortasında yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebileceğimiz, yaptığımız seçimlerle hem kendi kaderimizi hem de dünyanın kaderini etkileyebildiğimiz yapımda tanıştığımız ilgi çekici karakterler yer alıyor ve bu karakterlerle etkileşime girerek onlarla fikir sahibi olabiliyoruz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabildiğimiz yapımda hem tanıdık konumlara hem de yeni bölgelere doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Yani oyun içerisinde Harry Potter evreninde bulunan o ikonik büyülü okul bizlere doğrudan sunuluyor ve bununla beraber farklı karakterlerin, bölgelerin ve dikkat çekici unsurların bizlere sunulduğuna aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde dolu dolu ve zengin bir sistemin olduğundan bahsetmekte fayda var. Zaten oyun, büyü ihtimali bir yapıya sahip olduğu için hemen hemen her şeyin büyülü bir şekilde karşımıza çıktığını görebiliyoruz.
 
 
 
Bununla beraber yapım içerisinde elbette kendimize ait bir karakter oluşturuyor ve bu karakter ilk etapta öğrenci olarak bizlere sunuluyor. Öğrenci olduğumuzdan dolayı burada yapacağımız her bir hamle ile daha da fazla ustalaşmaya çalışıyor ve oyunda evrenin içerisinde büyük bir düşmanın geldiğini görebiliyoruz. Ancak bu büyük düşmanı elbette bizim karakterimizin seçilmiş olduğunu aktarabiliriz ve bu karakter bu düşmanı ortadan kaldırmak için çeşitli süper güçlere sahip. Durum böyle olunca ana karakterimiz elbette ön plana çıkıyor ve diğer oyunculardan ve öğrencilerden daha da fazla kıymete bindiriliyor.
 
Arka planda yer alan hikaye temel olarak bundan ibaret ve kadim bir kötülüğü ortadan kaldırmak için ana karakterimiz seçilmiş kişi olarak karşımıza çıkıyor. Bu ana karakterimizi büyük kapsamda ve aksiyon kapsamında geliştirmek durumunda kalıyoruz. Karakterimizi özelleştirebileceğimiz, farklı eksiler üretebileceğimiz ve daha fazla seçenekle karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda elbette karakterimizin saçını, görünüşünü, kıyafetini ve çok daha fazlasını değiştirebiliyor ve dilediğimiz şekilde düşmanlara karşı gelebiliyoruz ve diğer oyunculardan farklı olabiliyoruz. Bununla beraber oyunda elbette yaşayan bir dünya bulunuyor ve bu dünya içerisinde hangi özelleştirme sistemini yaparsak, elbette onlardan farklı olabiliyoruz. Ek olarak oyun içerisinde iksirler üretebiliyor ve bu iksirlerle beraber kendimize ait çeşitli bonuslar ortaya koyabiliyor ve oyunda kullanabileceğimiz çeşitli büyü türleri bulunuyor.
 
İksirlerle beraber ön plana çıkabileceğimiz ve kendimizi ön plana attıktan sonra elbette hayatta kalmaya çalışabileceğimiz yapımda kendi maceramızın tam ortasında bu eksilerden yardım alabiliyor, mücadelelere doğru kendimizi hazırlayabiliyor ve daha fazla detay ile beraber kendi yolumuza bakmak durumunda kalıyoruz. Zaten oyun içerisinde bir odaklı sistem olduğundan dolayı elimizdeki kısa çubukla beraber büyülerimizi ortaya dökebiliyor, kendi bilgilerimiz üzerinde ustalaştıktan sonra düşmanlara karşı gelebiliyor ve kullandığımız her bir büyü türü ile beraber düşmanları gafil avlayabiliyoruz. Her bir büyü türü elbette düşmanlara farklı şekillerde hasar verebiliyor ve onları farklı şekillerde etkileyebiliyor. Dolayısıyla kullandığımız büyülere dikkat etmemiz gerekiyor.
 
 

İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve 1800'lü yıllarda Hogwarts büyülü okulunda yaşayabileceğimiz yapımda ana karakterimiz büyücülük dünyasına çeki düzen vermeye hazırlanıyor ve burada büyücülük dünyasını ortadan kaldırmaya çalışan kadim bir düşmanla karşı karşıya kalıyor. Dolayısıyla bu dünyayı ve evreni tehdit eden kadim bir sırın anahtarını elinde tutan ana karakterimiz çeşitli müttefikler elde edebiliyor, farklı karakterlerle içli dışlı olabiliyor ve onlardan yardım isteyebiliyor. Ancak temelinde ana karakterimiz bu düşmanı ortadan kaldırmak için kendi canını ortaya koymaya hazırlanıyor ve bu süreçte biz de büyülü maceralardan geçip duruyoruz.
 
Tanıdık ve yeni konumlara doğru büyük bir yolculuğa çıkabileceğimiz yapım içerisinde elbette etrafta keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere açık bir dünya bulunduğundan dolayı gizli noktalara doğru geçiş yapabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve her ortamda farklı atmosferlerin, manzaraların, düşmanların, tanıdık bölgelerin, karakterlerin ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmek, zorlu düşmanları ortadan kaldırmak ve çok daha fazlası ile beraber ön plana çıkmak tamamen bizim işimiz oluyor. Ek olarak yapım içerisinde irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor.
 
Patron savaşları, diğer oyunlarda olduğu gibi aynı şekilde burada da ortadan kaldırılması zor bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla öncelikle patronların nasıl saldırdığını öğrenmek, daha sonrasında ise karşı saldırıya geçmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda öncelikli olarak patronlar ortadan kaldırmadan önce elbette yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verirken, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, oyunda yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor ve kendi yolumuza bakmadan önce hızlı bir şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda dikkat çekici unsurların olduğundan bahsederken, elbette bu dikkat çekici unsurlar oyuncudan oyuncuya değişkenlik gösterebiliyor ve yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor.
 
 

Yazılmamış olanı yaşayabileceğimiz ve kendi yolumuza bakabileceğimiz yapımda kullanabileceğimiz büyülü sopaların oldukça değişkenlik gösterdiğini aktarmakta fayda var. Büyülü sopamızı özelleştirebileceğimiz, kişiselleştirebileceğimiz ve diğer oyunculardan farklı olabileceğimiz oyunda gidişatımızı yönlendirebiliyor, yapacağımız hamleleri değiştirebiliyor ve kadim bir sırın anahtarını elde tutan bir öğrenci ile karşı karşıya gelebiliyoruz. Çeşitli müttefikler edinip karanlık büyücülerle savaşabileceğimiz ve büyücülük dünyasının önemli bir noktasında yer edinebileceğimiz yapımda iksirler üretebiliyor, büyü yapma üzerinde ustalaşabiliyor, yeteneklerimizi yükseltebiliyor ve karakterimize en iyi şekilde oyundaki sistemlere adapte etmeye çalışıyoruz. Oyunda yeteneklerimizi yükseltebileceğimiz bir yetenek ağacı bulunuyor ve bununla beraber farklı bilgiler üzerinde ustalaşırken aynı zamanda büyülerimizin hasarını artırabiliyor, canımızı yükseltebiliyor ve daha farklı şekillerde düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Durum böyle olunca oyun içerisinde yapacağımız hamleler oldukça önem arz ediyor ve kendimize oyuna kaptırabiliyoruz.
 
Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici ortamlarda kendi yolumuza bakabiliyor, büyülü canavarları keşfederken onları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Karakterimizi özelleştirebiliyor, iksirler üretebiliyor ve tüm bu detaylarla beraber hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kaldığımız esnada dünyanın ve kendimizin kaderini belirlemek durumunda kalıyoruz ve mirasımızı nasıl kullanmak istiyorsak ona göre kendi seçimlerimizi yapabiliyoruz.
 
Yukarıda bahsettiğimiz gibi 1800'lü yılların büyülü dünyasında yer aldığımız yapımda elbette büyücülük dünyası içerisinde önemli bir yere sahip olarak ilerlemek durumunda kalıyoruz. Yazılmamış olanı yazabileceğimiz yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerlerken buralarda ormanlık alanlardan, büyülü bölgelerden, zindanlardan ve çok daha fazlasından geçiş yapmak durumunda kalıyoruz. Zindanlara doğru ilerledikten sonra elbette farklı şekillerde hazinelere ev sahipliği yapan bu bölgeleri keşfedebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, çeşitli müttefikler edinip elbette onlardan yardımlar isteyebiliyor ve kendi yolumuza baktıktan sonra hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber oldukça eğlenceli ve bir yandan da gerilim dolu atmosferlerle kendi yolumuza bakabiliyor ve burada yeni kozmetik eşyaların, özelleştirmelerin ve birçok detayın olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü her bölge içerisinde farklı atmosferlerin ve tehlikelerin olduğundan bahsedebiliyor ve attığımız adımın burada oldukça mühim olduğunu aktarmakta fayda var.

Zindanlara geçiş yapabileceğiniz ve bu zindanlara doğru geçiş yaptıktan sonra buralardaki düşmanları ortadan kaldırabileceğiniz yapım içerisinde her bir düşmanın farklı şekillerde saldırı stilleri bulunuyor. Ve bazı düşmanlar uzaktan saldırırken, bazıları ise daha yakından sizlere saldırmayı tercih edebiliyor. Dolayısıyla bu düşmanların ortadan kaldırılması tamamen sizin taktiklerinizle beraber gerçekleşiyor. Yazılmamış olanı yaşayabileceğiniz ve aynı zamanda her oyuncu tarafından erişilebilecek çeşitli içeriklerin bulunduğu yapımda yapacağınız hamlelerle gidişatınıza yön verebiliyor ve burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü hangi büyü sistemi üzerinde ustalaşmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor, yer aldığınız süre boyunca tüm bu detayların üstesinden gelebiliyor ve aynı zamanda oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz.
 
Çeşitli müttefikler edinip karanlık büyücülerle savaşabileceğinizi yapımdan elbette büyücülük dünyasının hakim olduğu bir sistemle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyorsunuz. Ve oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmek için büyük bir mücadele sergilemek durumunda kalıyorsunuz. Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca çeşitli detayların üstesinden gelmek için biraz usta olmanız gerekiyor ve oyun içerisinde uzunca vakitler harcamanız lazım. Çünkü diğer oyunlardan farklı olarak, oyun içerisinde tamamen büyü sistemi olduğundan dolayı elinizdeki büyüleri karşı tarafa doğru ulaştırmak, onları ortadan kaldırmak ve çok daha fazlası ile beraber oyunun aksiyon sistemi oldukça değişkenlik gösteriyor. Bu değişkenliği en iyi şekilde oyun içerisinde yaşayabiliyor ve siz de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.

Son olarak, oyun içerisinde fotoğraf modu ve çeşitli yetenek sıfırlamaları bulunuyor. Fotoğraf moduyla beraber farklı manzaralara doğru adım atarken, aynı zamanda bu atmosferler arasında kendinizi kaybedebiliyor ve daha fazla detayın sahibi olabiliyorsunuz. Yeni kozmetik eşyaların bulunduğu yapımda her bir kozmetik unsurla gidişatınıza yön verebiliyor, oyun içerisinde ilgi çekici etkileşim unsurlarıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Steam Next Fest Başladı: Binlerce Demoya Ücretsiz Erişebiliyorsunuz 14 Ekim Xbox Partner Preview Sunumu Duyuruldu: Ne Zaman ve Nasıl İzlenir? 14 Ekim Silent Hill 2 Remake İçin Yeni Mod Angela ve Maria Karakterlerini İyileştiriyor 14 Ekim Red Dead Redemption Remaster PC İle PS5 Grafik Karşılaştırması 14 Ekim A Quiet Place: The Road Ahead, 8-12 Saat Uzunluğunda Olacak 14 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler