Nintendo, Wii için Oyun Geliştirmeyi Durdurdu

The Legend of Zelda serisinin Wii'deki maceralarını kaçırılmaz
21.11.2012 09:12 Alkan Adakaner


     Nintendo tarihinin satış bazında en başarılı konsollarından biri olan (oyun dünyasının da öyle) Wii yerini yeni nesil abisi Wii U'ya bırakırken Nintendo da bütün çabasını bu konsola kaydıracağını açıkladı. Wii için oyun geliştirme dönemi bitti.
 
      Nintendo'nun Amerika ürün müdürü Bill Trinen, Gamestop'a yaptığı açıklamada artık Wii için oyun geliştirmeyeceklerini, bunun nedeninin de Wii U'nun piyasaya çıkması olduğunu söyledi. Açıkçası Nintendo'nun bundan sonra Wii oyunu geliştirmesini kimse beklemiyordu, ama bu açıklama işe resmiyet kazandırdı.
 
      Tabi 3. parti firmalar hala Wii için oyun geliştirebilirler. Buna karşın Nintendo stüdyoları Wii U'ya odaklanmış durumda. Özellikle Retro Studios gibi inanılmaz başarılara imza atan stüdyoların çalışmalarını merakla bekliyoruz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Wii Platformlar: Wii Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Aralık 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Dead Island 2 İçin Gelecek Neighborhood Watch Güncelleme Detayları 11 Dk önce Achilles: Survivor Duyuruldu: İşte İlk Fragman 1 Saat önce PlayStation Plus'a Eylül Ayında Eklenecek Oyunlar Açıklandı 2 Saat önce Yeni Dragon's Dogma 2 Güncellemesi İşlemci Yükünü Azaltacak 3 Saat önce The Elder Scrolls: Castles Şimdi iOS ve Android Üzerinden Dünya Çapında Erişilebilir Durumda 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler