20 Yıllık Hurdadan Dünya Rekoru Çıktı

Cosmic Monsters, Space Invaders benzeri bir oyundu
19.12.2010 10:26 Gökhan Yılmaz

 
     Guinness rekorlar kitabında 27 yıldır durmakta olan bir rekor 20 yıl önce hurdalığa giden bir arcade makinası sayesinde kırıldı. 38 yaşındaki bir İngiliz (Justin Baxter), 1983'te elde edilmiş bir rekoru kırabilmek için Cosmic Monsters arcade makinasını hurdalıktan alarak her gün oynamaya başladı. Sonunda 145.680 puan yaparak 105.310 puanlık rekoru geçti ve yeni dünya rekoruna imzasını attı.
 
     Baxter "Dünya rekoruna sahip olmanın nasıl bir şey olduğunu hep merak ederdim. Şimdi nasıl bir şey olduğunu anlayabilirim, gerçi insanlar pek etkilenmeyeceklerdir. Bundan sonra kendi rekorumu kırmak için devam etmemek için hiç bir neden görmüyorum." şeklinde bir açıklama yaptı. Kendisi doğru söylemiş zira atari salonlarında gördüğümüz "AAA" ve benzeri 3 harfli rekorların günümüzde pek değeri kalmadı.
 

İlgili İçerik Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 08 Mayıs Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 08 Mayıs The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 08 Mayıs Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 08 Mayıs Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 08 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler