"2. El Oyunlar, Dijital'den Daha Çok İlgi Görüyor"

06.03.2013 21:49 Tunahan Başol


     Oyunlar ve oyuncularla ilgili yaptığı anketlerle daha önce bir çok kez karşımıza çıkan NPD, bu sefer fiziksel oyun satışlarıyla, dijital satışları karşı karşıya getirdi ve oyuncuların seçimlerini gösterdi.
 
     Ankete göre, oyuncuların %70'i oyunların tam sürümünü dijital olarak satın alma yolunu kullanırken, %78'lik bir kesim ise hala ikinci el oyunlar satın alıp, kullanmakta. %88'lik bir kesim ise oyunu perakendeciden sıfır olarak satın alıyor. Yani, fiziksel satışlar hala dijital satışların önünde ve uzun süre de yerini kaybetmeyecek.
 
    Bir başka anketin sonucuna göre ise, oyuncuların harcadıkları miktarla ilgili. Söylenene göre, oyuncular, tatil sezonu olarak adlandırılan yılbaşı döneminde ortalama olarak 129$ harcıyorlar.

İlgili İçerik Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Haftanın Öne Çıkan İndirimli Oyunları 21 Mayıs Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 21 Mayıs Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri 11 Dalda Sahiplerini Buldu 21 Mayıs GTA Benzeri The Precinct İçin Resmi Oynanış Fragmanı Yayınlandı 21 Mayıs The Witcher 3 Resmi Mod Aracı REDkit Oyunculara Sunuldu 21 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler