38 Studios ve Big Huge Games Kepenkleri İndirdi!

25.05.2012 12:51 Talha Aynacı


   Geçtiğimiz günlerde ufak çaplı bir işten çıkarma eyleminin yaşandığı Kingdoms of Amalur: Reckoning'in yapımcısı 38 Studios'da geriye kalan 379 çalışan da işsiz kaldı. Aynı şekilde yardımcı yapımcı olarak oyunda görev alan ve Rise of Nations serisiyle tanınan Big Huge Games'de önce işten çıkarmalar yaşandı, ardından kepenk indirildi.
 
   Çalışanlara email aracılığıyla işlerinin son bulduğunu bildiren stüdyo, yaşanan ekonomik krizin firmayı ağır biçimde etkilediği ve çalışanların maaşlarını ödeyemeyecek durumda olduğunu belirterek zorunlu olarak bu yola başvurduklarını açıklamış. İşten çıkarılmanın isteyerek yapılmadığı ve herhangi bir disiplin eksikliğiyle alakalı olmadığı da not düşülmüş.
 
   Bilindiği üzere şirketin Rhoda Island bölge yönetmeliğine 75 milyon $ borçlanmış ve bu borcun ancak 50 milyon $ miktarını ödeyebilmişti. Kadrosundaki çalışanların maaşını ödemekte sıkıntı çeken firma önce bir kaç işten çıkarmayla küçülmeye giderek aslında gelecek olayın da ilk sinyallerini vermişti.  Rhoda Island valisi ise oyunun başarılı olabilmesi için en az 3 milyon adet satması gerektiğini ancak 1.2 milyon satabildiğini vurgulayarak "başarısız oldu" yorumunda bulundu.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Kingdoms of Amalur: Reckoning Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: 38 Studios Dağıtıcısı: EA Games Tür: RPG Çıkış Tarihi: 10 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler