3991 Senesinde Dünya Ne Halde Olur?

14.06.2012 00:50 Samet Konuksal


     Konsol oyunculuğunun yükselişte olması ve konsollara uyum sağlayamaması sebebiyle son nesilde pek de yoğunlaşılmayan strateji oyun türü, sadık oyuncu kitlesiyle birlikte ayakta kalmaya çalışıyor. Türün köklü serilerinden Civilization da, ilginç bir hikayeye ev sahipliği yaptı. Öyle ki bir oyuncunun Reddit'te paylaşım amaçlı aktardığı bu yazı, Sky News'e kadar düştü.
 
     1996 senesinde çıkışını yapan Civilization II'de 10 sene önce açtığı kayıtla birlikte pes etmeden 3991 senesine kadar gelen Lycerius adlı kullanıcı, bu süre zarfında karşılaştığı ilginç şeyleri Reddit'le birlikte paylaştı. Biz de, dünyanın gündemine oturan bu müthiş macerayı sizlere not halinde sunmak istedik;
 
- Lycerius Civilization III çıktığında yeni oyuna geçiş yapmak istemiş fakat ilerlemiş kaydını aktaramayacağından dolayı ve de ilginç şeyler görme umuduyla Civilization II'ye devam etmiş.
 
- 3991 senesinde sadece üç ülke sağ kalabilmiş. Bunlar, oyuncunun yönettiği Keltler, Vikingler ve Amerikanlar olarak sıralanıyor.
 
- 3991 senesine kadar olan nükleer savaşlar 20 kezden fazla buzulların erimesine yol açtı. Dünyanın çoğu su haline geldi ve sadece dağlık bölgeler ayakta. Lycerius'un dediğine göre bu durumda tarım yapmanın hem getirisi, hem de fazla imkanı yok..
 
- Herkesin aklındaki büyük şehir denen şey, 3991'de kalmadı. Son kayıttan 2000 yıl önceki dünyadaki insan nüfusunun %90'ı öldü. Buna sebep olanlar arasında küresel ısınma, nükleer savaşlar ve tarımın bitmesiyle oluşan açlık yatıyor.
 
- Bu üç büyük devlet arasında 1700 yıldır büyük bir savaş sürüyor. Ateşkes imkansız görünüyor çünkü ne zaman barış sağlanmaya çalışsa Vikingler Amerika'ya yada Keltlere nükleer silahlarla saldırıyor.
 
- 3991 senesinde idari yönetim şekli olarak Teokrasi ve Komünizm kalmış. Ülkesini Komünizm ile yöneten Lycerius, aslında Demokrasiyi seçmek istemiş fakat parlamento her zaman buna karşı çıkmış. Diğer iki ülke de Teokrasi ile yönetiliyormuş.
 
     Bundan sonraki dönemde Lycerius'un ilk hedefi neredeyse 2000 yıla dayanacak olan büyük savaşı sonlandırmak, pek mümkün gözükmese de... Dünyanın en popüler sosyal imleme sitelerinden Reddit'te kendine ait özel alt bölüm bile açtıran "The Eternal War" ismindeki senaryo için sorular ve tartışmalar buradan toplanıyor. Kim bilir, belki de Lycerius'un yaşadıklarını ileride bir film halinde bile görebiliriz..
    

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Civilization 5 Platformlar: PC Geliştirici: Firaxis Games Dağıtıcısı: 2K Games Tür: Strateji Çıkış Tarihi: 21 Eylül 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 03 Mayıs Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 03 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 03 Mayıs The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler