48 Milyon Oyuncu Steam'de Kontrolcü Kullanmış

04.03.2021 21:59 Gazali Çetinkaya

 
Valve, Steam üzerinde kontrolcü kullanımına ilişkin yeni istatistikler paylaştı.

Belirtilene göre şimdiye kadar 48 milyon oyuncu Steam'de bir oyunda kontrolcü kullanmış ve günlük oyun oturumlarının yaklaşık %10'unda kontrolcü kullanılıyor.
 
Kontrolcü kullanımı gerçek zamanlı strateji oyunlarında genellikle %1 ve altında. Spor ve dövüş oyunlarında %70'in ve kaykay oyunlarında %90'ın üzerinde. Aksiyon ve macera oyunlarında ise üçüncü şahıs ve birinci şahıs olmasına göre oran değişiyor. Üçüncü şahıs aksiyon ve macera oyunlarında %40-50 civarında ve FPS oyunlarında %7-8 civarında.
 
 
Valve bu grafiğin çoğu oyun için oldukça standart olduğunu ifade ediyor. Kontrolcü kullanılan oturumların yaklaşık %20'sinin PlayStation kontrolcüleriyle oynandığını gösteriyor. Bu ortalama Steam genelinde %24.
 
 
Xbox kontrolcülerinin kullanımıyla ilgili genel bir ortalama verilmemiş fakat tipik bir örnekte %68 olduğunu görüyoruz. Valve "Bu durum birçok oyun için oldukça yaygındır. Birçok oyun motoruna entegre vaziyette olduğundan Xbox kontrolcüsü desteği eklemek geliştiriciler açısından oldukça kolay. Bunun bir sonucu olarak da Xbox kontrolcüsü kullanılan oturumların küçük bir kısmının (%17) Steam Girdisi'ni kullandığını görüyoruz. Birçok oyuncu oyuna entegre gelen varsayılan Xbox kontrolcü desteğini kullanmayı tercih eder." diye belirtiyor.
 
Aynı örnekte Switch Pro Controller %4, diğer kontroller %4 ve Steam kontrolcüsü %2 ile Xbox ile PlayStation kontrolcülerinin arkasında geliyor.
 
Daha fazla bilgiye buradan göz atabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Steam Platformlar: PC Geliştirici: Steam Dağıtıcısı: Steam Tür: Platform Çıkış Tarihi: 12 Eylül 2003
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PGL CS2 Major Copenhagen 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 1 Saat önce Stellar Blade Neler Sunuyor? Ön inceleme 1 Saat önce Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 14 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler