48 Saatte Basit Bir Oyun Nasıl Yapılır?

28.08.2010 09:03 Gökhan Yılmaz

 
      Markus Persson, Minecraft ve Infinite Mario Bros. gibi bağımsız oyunlardan tanıdığımız bir oyun yapımcısı. Yapımcının Mojang ismindeki stüdyosu, Minecraft ile sesini duyurarak basit bir oyun olmasına rağmen başarılı bir satış rakamı elde etmişti.
 
      Markus Persson'un geçtiğimiz hafta sonu Ludum Dare ismindeki bağımsız oyun yarışmasında yaptığı oyunun videosunu yayınladı. 48 saatlik yapım sürecinin tüm evrelerinin hızlı bir şekilde gösterildiği bu videoda Metagun gibi basit bir oyunun bile ne kadar uğraş istediği görülüyor. Yapımcı, kod yığınları ile baş başa geçirdiği bu süreçte bir yandan sürekli olarak oyunu test ediyor, diğer yandan da görsel öğelerini hazırlamakla uğraşıyor. Günümüzde oynadığımız oyunların ne kadar büyük içeriklere sahip olduğunu düşündüğümüzde oyun yapımcılığının ne kadar zor bir meslek olduğunu çıkarabiliriz.
 
     Metagun ismindeki oyunun yapım videosuna buradan ulaşabilirsiniz. Java platformu ile geliştirilen oyunun tamamlanmış halini ise buradan oynayabilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 03 Mayıs Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 03 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 03 Mayıs The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler