AMD Mantle Sevdasından Vazgeçiyor

06.07.2015 04:03 Samet Konuksal


    DirectX ve OpenGL gibi seçeneklere rakip olarak hazırlanan Mantle, işlemcideki yükü azaltıp ekran kartına yoğunlaşılmasını sağlıyordu. Mantle'ın çıkışından sonra Microsoft ve OpenGL de yeni nesil API'lerinde aynı sistemi kullanacağını açıklamıştı. Şimdi ise AMD, Mantle ile ilgili önemli bir duyuru yaptı.
   
    Belirtilenlere göre firma, yeni çıkan ve bundan sonra çıkacak olan ekran kartları için Mantle sürücülerini optimize etmeyi bırakacak. Firma her ne kadar Mantle'ın yine destekleneceğini söylese de, genel olarak ağırlığını Vulkan ve DirectX 12'ye verecek. Ayrıca AMD Mantle için anlaşma sağladığı yapımcılara da gelecek oyunlarında Mantle kullanmamalarını tavsiye edecek.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 28 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler