AMD, R9 300 Serisini 16 Haziran'da Duyuracak

04.06.2015 12:09 Alkan Adakaner


     Nvidia ile hala büyük bir rekabet halinde olan AMD yeni ekran kartlarını duyurmaya hazırlanıyor. AMD'nin açıklamasına göre 16 Haziran'da Los Angeles'ta yani E3 fuarında yeni ekran kartı serisinin duyurusu yapılacak.
 
    Beklentiler AMD'nin R9 300 serisinin duyurusunu yapacağı yönünde. Özellikle bu kartların fiyat performans ilişkisi ve DX12 ile nasıl bir uyum gösterecekleri merak konusu. AMD'nin R9 300 serisinde High Bandwidth Memory (HBM) teknolojisini kullanacağı söyleniyor. HBM'nin GDDR 5 belleklerden 9 kata kadar daha hızlı olduğunun açıklandığını da vurgulamak gerek.
 
   HBM'in ilk neslinin GDDR 5'ten 4.5 kat daha hızlı, DDR3'ten ise 16 kat daha hızlı olduğu belirtiliyor. AMD ve Hynix işbirliği ile geliştirilen bu teknoloji sayesinde özellikle 4K oyunculuğun önü büyük ölçüde açılmış olacak. Bildiğiniz gibi şu an Nvidia Titan X bile 4K oyunculuk için yeterli görülmüyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 4 Saat önce The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 4 Saat önce Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 5 Saat önce Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 6 Saat önce Gothic Classic Khorinis Saga Switch İçin Duyuruldu 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler