Activision Blizzard: PC platformu konsolların önüne geçti!

09.05.2023 18:03 Mehmet Tandoğan

 
 
Activision Blizzard, yayınlanan yeni bir mali raporda şimdiye kadar ilk kez PC oyunlarının konsol oyunlarından çok daha fazla para kazandırdığını belirtti. PC oyunlarından daha fazla para kazandığını bildiren ekip bu farkın giderek daha da açıldığını bildirdi.
 
Activision Blizzard'ın kazanç raporları ile PC'den daha fazla kazandığı ortaya çıktı
 
 
 
Raporlara göre 2023'ün ilk çeyreğinde Activision Blizzard, PC platformunda konsol platformlarına göre 27 milyon dolar daha fazla kazanç elde etti. Bu durum 2022 yılında da bu şekildeydi. Nitekim 2022 yılı içerisinde PC platformunda yukarı yönlü bir artış gerçekleşmeye başladı ve PC oyunları kısa süre içerisinde konsol tabanlı oyunlara göre daha fazla satış yaptı. Bu durum şu ana kadar yavaşlama belirtisi göstermedi aksine hızla yükselmeye devam etti.
 
PCGamer ve bazı özenli araştırmalar sayesinde geçmişte Activision'ın konsol pazarlarında her zaman daha iyi satış performansına sahip olduğunu biliyoruz. Yirmi yıllık veri içerisinde şirket şimdiye kadar PlayStation 2'den Xbox 360'a oradan PlayStation 5 ve Series X|S'e kadar ulaştı. Ancak PC platformu Activision için daha kazançlı bir yer haline geldi.
 
 
 
Son iki - üç yılda PC oyunları büyük bir patlama yaşadı ve dünya çapında bulunan bileşen kıtlığı bile bu büyümeyi büyük ölçüde yavaşlatamadı. Artık neredeyse her e-spor turnuvası PC'de oynanıyor ve bu kapsamda büyük kazançlar sağlanıyor.
 
Activision Blizzard'ın son mali raporun içerisinde PC gelirinde yıldan yıla yüzde 74'lük bir artış olduğu ortaya çıktı. Bu yüzdenin büyük bir kısmının Call of Duty, Overwatch 2, Diablo Immortal ve Dragonflight oyunları tarafından arttırıldığı bildirildi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Activision Blizzard Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Activision Dağıtıcısı: Activision Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 4 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 4 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 5 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 5 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler