Activision: "EA SWTOR'dan Kâr Elde Edemez"

29.11.2011 15:36 Samet Konuksal


     EA ile Activison'un meydan savaşını en son, Battlefield 3 ve Call of Duty: Modern Warfare 3'ün çıkışıyla birlikte, serilerin bir sonraki oyunlarına kadar noktaladığımızı düşünmüştük. Ama yanılıyoruz, şimdi sıra MMO kavgasında.
 
     MMO piyasasının gelmiş geçmiş en büyük kâr elde eden oyunu World of Warcraft'ın sahiplerinden Activision'un CEO'su Bobby Kotick, Electronic Arts'ın yeni MMORPG oyunu hakkında konuştu. Kotick, Electronic Arts'ın bu anlaşmadan fazla kâr elde edemeyeceğini söyledi.
 
     Reuters'a konuşan Kotick, "Star Wars'ın ana hakları hâla daha Lucas'da. Yani Star Wars: The Old Republic'in büyük bir payı Lucas'a gidecek. Lucas ile uzun süre çalıştık ve ekonomi anlaşması bu şekildeydi. Durum Electronic Arts'da nasıl olacak bilmiyorum." şeklinde bir açıklamada bulundu.
 
     Kotick Electronic Arts'ın bu konuda başarılı olup olamayacağı konusuna ise, "Oyun sektöründe geçmişe şöyle bir baktığımız zaman MMO piyasasına adım atıp da başarılı olan isim çok az görürsünüz." açıklamasını yaptı.
 
    Ancak şöyle bir düşündüğümüzde Electronic Arts'ın MMO piyasasında pek yeni olmadığını anlıyoruz. PvP konusunda MMO'ların efsanesi olan Dark Age of Camelot ve Warhammer Online'ın yanı sıra Ultima Online da Electronic Arts'ın çatısı altından çıkma. Yani isimlere baktığımızda bir döneme damgasını vuran Ultima Online'ı ve sağlam bir kitleye sahip olan iki diğer oyunu görüyoruz. Tabi Star Wars'ın isim haklarıyla birlikte neler değişir, bilemeyeceğiz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Star Wars: The Old Republic Platformlar: PC Geliştirici: Bioware Dağıtıcısı: Lucasarts Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: 20 Aralık 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 06 Mayıs Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 06 Mayıs Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 06 Mayıs Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 06 Mayıs Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 06 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler