Activision'a Call of Duty Karakteri Üzerinden Telif Hakkı Davası Açıldı

04.02.2021 16:02 Gazali Çetinkaya

Activision bir telif hakkı davası ile daha karşı karşıya.

Fotoğrafçı, videografiker ve yazar Clayton Haugen, Call of Duty: Modern Warfare'daki Mara karakteri üzerinden Activision'a telif hakkı davası açtı.

Clayton Haugen, 2017'de streamer Alex Zedra'yı işe alarak film olmasını umduğu kısa hikaye November Renaissance'da başrol olarak kullanmak için Cade Janus adında bir kadın karakter tasarlamış. Karakterin fotoğrafları çekilip film stüdyolarına gönderilmiş.
 
Clayton Haugen, Mara'nın Cade Janus'tan kopyalandığını iddia ediyor ve Activision'ın bunun için Alex Zedra ile anlaşıp yüzünü tarattığını belirtiyor.
 
Yazdığı hikayenin telif hakkı kaydı 2012 ve 2013'te yapılmış. Alex Zedra'nın canlandırdığı Cade Janus karakterinin fotoğraflarının kaydı ise Aralık 2020'de. Muhtemelen dava açmak için. Mara, Call of Duty: Modern Warfare'a 2019'da birinci sezonda operatör olarak eklendi.
 
Clayton Haugen tazminat talep ediyor. Daha fazla detayı buradaki dosyada bulabilirsiniz.
 

İlgili İçerik Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 01 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 01 Mayıs Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 01 Mayıs Fallout Dizisi İki Haftada 65 Milyon İzleyiciye Ulaştı 01 Mayıs Assassin’s Creed Mirage iPhone 15 Pro'ya Geliyor: Tarih Verildi 01 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler