Activision'dan EA'e 400 Milyon $'lık Dava

22.12.2010 09:44 Gökhan Yılmaz

 
     Activision, 2010'un ilk yarısında Infinity Ward'dan ayrılmak zorunda kalan Jason West ve Vince Zampella'yı Call of Duty oyunlarını sabote etmeleri, Infinity Ward'u dağıtmaları ve Activision'a zarar vermeyi amaçladığı iddiası ile Electronic Arts'a dava açtı.
 
     Dava metninde verilen örnekler ve tespitler oldukça fazla. Mesela Jason West ve ismi verilmeyen bir Infinity Ward çalışanı arasında şöyle bir mesajlaşma geçiyor. Çalışan, West'e Treyarch'ın Call of Duty: World at War için yeni bir DLC videosu yayınladığını söylüyor. West ise "Harika, biz de kendi videomuzu (Modern Warfare 2) yayınlayalım ve onları ezip yok edelim." şeklinde bir cevap veriyor.
 
     Bunun gibi örnekler ile dava açan Activision, kazanırsa EA'den 400 milyon dolar alacak. Ayrıca firmanın, EA'nin müdahalesi nedeniyle yaptığı zararlar karşılanacak. Mahkeme, eğer ertelenmezse önümüzdeki Ocak ayında karar verecek.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Call Of Duty: Modern Warfare 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: İnfinity Ward Dağıtıcısı: Activision Tür: FPS Çıkış Tarihi: 24 Kasım 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Star Citizen İçin NVIDIA DLSS ve AMD FSR Desteği Eklendi 40 Dk önce Fallout 4'ün Yeni Güncellemesi Konsollara Grafik Seçeneklerini Getiriyor 1 Saat önce Square Enix Birçok Projeyi İptal Ettiğini Açıkladı 2 Saat önce Devam Oyunu Drug Dealer Simulator 2, 20 Haziran'da Geliyor 3 Saat önce Mağazada Hayatta Kalabileceğiniz The Store is Closed Yakında Çıkacak 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler