Aliens'ın Yazarı: Büyük Oyunlar İşbirliği ile Olur

Aliens Colonial Marines Sega'nın en çok beklenen oyunlarından biri
07.04.2012 10:18 Alkan Adakaner


     Oyun dünyasında ün yapmış bazı önemli kişilikler vardır. Shigeru Miyamoto, Hideo Kojima ve Peter Molyneux gibi isimler bunlara örnek olarak verilebilir. Örneğin Metal Gear denilince akla doğrudan Hideo Kojima gelir, halbuki o projede çok önemli rol oynamış başka isimler de vardır, ama bunları çoğumuz tanımayız. Aliens Colonial Marines'in yazarı Mijey Neumann ise büyük projelerin "işbirliği" ile gerçekleştiğini belirtiyor. İşte Neumann'ın yeni Aliens oyunu ile bağlantılı olarak söyledikleri:
 
     "Bu tamamen işbirliğine bağlı bir süreç. Bütün resmi ürünlere sahibiz, ama kimse onları doğrudan izlemiyor. Hepimiz tasarımda, senaryoda, bölümler ve karakterler üzerinde çalışıyoruz. Birşeyleri başarmanın tek yolu bu. Bütün iyi oyunlar, adı ne olursa olsun, işbirliği sonucu başarıya ulaşmıştır. Bütün herşeyi yapan bir "harika çocuk" yoktur. Oyun yapmak film yapmaya benzemez. Kendini böyle (herşeyi kendi yaptığını sanan) gören insanları biraz ikiyüzlü görüyorum."
 
      Neumann'ın söylediklerinin özellikle son yıllarda daha fazla geçerli olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Yine de bazı "harika çocuk"ların orijinal fikirleri tek başlarına bulduklarını da söyleyebiliriz. Geliştirme süreci ise bu fikirleri hayata geçirmek için çok önemli.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Aliens: Colonial Marines Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Gearbox Software Dağıtıcısı: SEGA Europe Tür: FPS Çıkış Tarihi: 12 Şubat 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 1 Saat önce Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 1 Saat önce Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 3 Saat önce Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 4 Saat önce Mortal Kombat 2 Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler