Amazon, Oyunlara da Yoğunlaşan Eğlence Konsolu Fire TV'yi Duyurdu

02.04.2014 20:22 Samet Konuksal


    Uzun süreden beri söylentilerde dolaşan Amazon'un mini konsolu gün itibariyle resmileşti. Uğruna bazı oyun stüdyolarını satın alan ve Amazon Game Studios'u kuran firma, 'Amazon Fire TV'yi duyurdu.
 
    Gün itibariyle satışa çıkan Fire TV, Apple TV veya Chromecast gibi aslında film ve TV dizilerine yoğunlaşan bir cihaz. Fakat Amazon, Fire TV'de oyun desteği de sunuyor. Android tabanlı oyunların haricinde özel yapımları da bulunduran Fire TV için Amazon, Disney, Gameloft, EA, Ubisoft, Sega, 2K Games, Telltale Games ve Double Fine anlaşma sağlamış. 
 
    Mayıs ayına kadar 'binlerce' oyunun Fire TV desteği sunacağının sözünü veren Amazon, çıkış gününde Amazon Game Studios'tan Sev Zero gibi bazı özel oyunları da sunuyor. Bunun haricinde Fire TV, çıkışı itibariyle Minecraft: Pocket Edition, The Walking Dead ve Asphalt 8 dahil olmak üzere 100'den fazla oyunu içinde bulunduruyor.
 
    Bu konudaki rakipleri Apple TV veya Chromecast'a nazaran daha güçlü bir donanımla karşımıza çıkan Fire TV'de, 1.7 GHz'lık dört çekirdekli işlemci ve 2 GB'lık RAM bulunuyor. Zaten cihazın adına ve boyutuna baktığımızda asıl hedefin oyuncu kitlesi olmadığını rahat bir şekilde anlayabiliyoruz.
 
    Amazon'un mini konsolu Fire TV'nin kendisi 99 dolardan satılıyor. Oyunları oynamanızı sağlayan gamepadin fiyatı ise ekstradan 39.99 dolar olarak belirtilmiş. Ancak Amazon, bu gamepadi satın alan kişilere mağazadan oyun almanız için 10 dolara denk gelen 1.000 Amazon Coins kuponu hediye etmekte.
 
    Amazon Fire TV'nin sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Özel oyunlardan Sev Zero'nun oynanış videosuna da aşağıdan bakabilirsiniz.
 



İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Amazon Fire TV Platformlar: Mobil Geliştirici: Amazon Dağıtıcısı: Amazon Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: 2 Nisan 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 12 Mayıs Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 12 Mayıs Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 12 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler