Amazon Sosyal Oyun Geliştiriyor

Amazon sosyal oyun alanında başarılı olabilir mi?
20.07.2011 07:26 Alkan Adakaner


    Sosyal oyun pazarının ne kadar büyük olduğunu son olarak PopCap'in Electronic Arts'a 1.3 milyar dolara mâl olması ile anladık. Hiç kuşkusuz Zynga gibi şirketler çok daha değerliler. Zaten Electronic Arts ve Ubisoft gibi firmaların da bu pazara gözünü dikmesindeki en önemli neden sosyal oyunların gücü.
 
    Şimdi ünlü internet alış-veriş sitesi Amazon da sosyal oyun geliştirmeye başlıyor gibi görünüyor. Businessinsider'da ortaya çıkan bilgilere göre RPG tasarımcısı Jonathan Tweet, Amazon için sosyal oyun geliştirmesi amacıyla işe alındı.
 
    Daha önce Gamehouse'un sosyal oyun projelerinde yer alan Jonathan Tweet, Dungeons & Dragons'un 3. sürümüne ve aynı zamanda Ars Magica ile Everway'e önemli katkılarda bulunmuş bir kişi. 
 
     Alexa.com ve IMDB'nin de sahibi olan Amazon'un sosyal oyun pazarına girmesinin etkisinin nasıl olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Yine de Android App Store'u açan Amazon'un sosyal oyun geliştirme işine girmesi garip gelmiyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 6 Saat önce Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 6 Saat önce Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 7 Saat önce Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 8 Saat önce Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler