Amerika’daki Oyuncuların %82’si Çocuk!

Amerika’daki oyuncuların %82’si çocuk!
06.12.2009 03:23 Mertcan Aytar

NPD’nin yaptığı bir araştırmaya göre 2-17 yaşları arasındaki 55.7 milyon Amerikan çocuk bilgisayar veya konsol oyuncusu ve bu çocukların yarısı oyunları online olarak oynuyor.

Oyunların günümüzde çok büyük önemi var , aynı bir televizyon yayını gibi çok büyük kitlelere ulaşabiliyorlar ve Amerika’da ulaşılan kitlenin %82’si çocuk olunca iş daha da fazla önem kazanıyor.Yine yapılan bir anket sonrasında birçok çocuğun günlük düzenli olarak bilgisayar,konsol veya taşınabilir diğer aygıtlarda oyun oynadığı belirlendi.

Genellikle 12-14 yaş arası çocukların çoğu zamanını video oyunlarıyla geçiriyor , Amerikan gençlerinin bu oyunlara haftada ortalama 11 saat ayırdıkları biliniyor.

Erkek çocuklara oranla kız çocukları bilgisayar oyunlarıyla daha az vakit geçiriyor ve online oynamayı tercih etmiyor.Ankete katılanların %51’i oyunlarını online oynamayı tercih ettiklerini söylüyorlar ve bunu söyleyenler genellikle 9-14 yaş arası çocuklar.

NPD Grubun çocuklar ve oyunlar hakkındaki raporunu okumak için tıklayınız.
 
Kaynak 

İlgili İçerik Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 13 Dk önce Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 4 Saat önce RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 5 Saat önce Splinter Cell'in RTX Remix Görüntüleri Ortaya Çıktı 5 Saat önce Boks Oyunu Undisputed PS5, Xbox Series ve PC için 11 Ekim'de Çıkıyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler