Amerikan Ordusu, CryEngine 3 İle Eğitim Görüyor

İşte Dismounted Soldier'da kullanılan Sanal Gerçekçilik kıyafeti.
28.05.2011 15:54 Levent Polater

 
    Amerika ordusu Crytek'in CryEngine 3 motoruna adapte olmuşa benziyor. Crysis 2'yi yaratan güçlü oyun motoru CryEngine 3 ile Amerikan ordusunun sanal eğitim simulasyonu Dismounted Soldier yapıldı.
 
     Dismounted Soldier, 57 milyon dolarlık bir proje. Bu pahalı proje Intelligent Systems adlı bir firma tarafından yürütüldü ve oluşturuldu. Amerikan askerleri bu sanal simulasyon ile büyük savaş operasyonlarını, düzensiz savaş hâllerini, huzuru sağlama görevlerini bire bir yaşayabilirken bir yandan ofansif, defansif hareketleri ve sivil desteğini de uygulamaya çalışabiliyorlar.
 
    Simulasyonda eğitim gören askerler kafa izleyebilen özel bir VR (Virtual Reality - Sanal gerçeklik) kask takıyorlar. Stereo kulaklıklar ve mikronununda bulunduğu bu kask ile birlikte vücutlarında sensörlerin bulunduğu bir kıyafet giyen askerler ellerindeki silahlarla, kendilerini gerçek bir savaş alanında buluyorlar. Tüm vücut hareketlerini okuyabilen bu kıyafet, eğilme, sürünme, objelerin altından veya üstünden geçme, el hareketleri gibi çoğu gerçek hareket aksiyonlarını tanımlayabiliyor.
 
    Metal Gear Solid'deki VR eğitimleri aklıma geldi nedense, Amerikalı askerler böyle bir simulasyon ile çok şanslılar gerçekten. Belki de geleceğin oyun teknolojisi şu an onların hizmetinde. Crytek'i de ayrıca tebrik etmek gerek. Böyle müthiş bir oyun motorunun bir çok faaliyet alanında gezmesi, CryEngine 3'ün gücünü tekrar kanıtlıyor.
 
    Dismounted Soldier adlı sanal eğitim simulasyonu ile ilgili bir videoyu aşağıdan bulabilirsiniz, ekran görüntüsü, bilgiler ve daha fazlası için resmi sitesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Crysis 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Crytek Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: FPS Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 38 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Electronic Arts Mart 2025'ten Önce İki Duyurulmamış Oyun Yayınlayacak 3 Saat önce Sonic Mania Plus Artık Netflix Aracılığıyla Mobil Cihazlar İçin Mevcut 3 Saat önce Sonic Rumble Mobil Cihazlar İçin Duyuruldu: 32 Oyunculu Battle Royale 4 Saat önce VCT 2024: EMEA 1. Aşama Playoff 1. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 5 Saat önce MultiVersus'a Joker Karakteri Geliyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler