Amiibo Figürleri Nintendo'ya 1.7 Milyar Dolar Kazandırdı

28.10.2015 18:11 Samet Konuksal


    Wii U'da gidişat kötü olabilir, Nintendo 3DS'e büyük oyunların çıkışı yavaş yavaş azalıyor olabilir ancak öyle ya da böyle, Nintendo bir yerlerden kasasını doldurmasını biliyor. Oyun sektörünün en önemli firmalarından Nintendo, yeni finansal raporlarını paylaştı.
 
    Son altı ay içerisinde Wii U'nun dünya çapında 1.19 milyon sattığını raporlayan Nintendo, bu alandaki satışların toplamda 10.7 milyonu geçtiğini belirtiyor. Nintendo 3DS kısmında ise tüm 3DS'lerin bir arada son altı ayda 2.28 milyon satıldığı, toplamda ise 54.34 milyonluk çizginin geçildiği açıklanıyor.
 
    Nintendo'nun finansal raporlarında belki de en dikkat çekici kısım, Amiibo figürlerinde karşımıza çıkıyor. Firmanın piyasaya sunmasından önce bir takım tepkiler alan ve gereksiz görülen Amiibo figürlerinin bugüne kadar Nintendo'ya 1.7 milyar dolarlık net gelir sağladığı açıklandı. Şimdiye kadar 21 milyondan fazla satan Amiibo satışlarının %71'inin Japonya dışında gerçekleştirildiği belirtilmiş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 3 Saat önce Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 3 Saat önce Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 5 Saat önce Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 6 Saat önce Mortal Kombat 2 Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler