Analiz: EA'den SWTOR'a 500 Milyon Dolarlık Yatırım

17.01.2012 20:45 Samet Konuksal


      Geçtiğimiz senenin son döneminde çıkışını yapan MMO-RPG oyunu Star Wars: The Old Republic, MMO oyuncu kitlesinin yeni sevgilisi olmayı başardı. Peki Electronic Arts bunu başarabilmek için neleri göze aldı?
 
      Bu soruyu araştırmak isteyen Cowen & Company analisti Doug Creutz, Electronic Arts'ın Star Wars: The Old Republic'in başarısız olma ihtimalini en aza indirmek için büyük riskler aldığını dile getirdi. Bunun ardından Creutz, Electronic Arts'ın oyuna yaptığı yatırımın muhtemelen yarım milyar dolar civarında olduğunu ekledi.
 
      Her türde tahtı hedefleyen Electronic Arts'ın ne kadarlık bütçeyle yola çıktığı henüz resmi olarak açıklanmadı. Fakat analizlere bakılırsa Electronic Arts cebini epey açarak yola çıkmış. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Star Wars: The Old Republic Platformlar: PC Geliştirici: Bioware Dağıtıcısı: Lucasarts Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: 20 Aralık 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 5 Satışlarının 200 Milyona Ulaştığı Açıklandı 25 Dk önce Redfall İçin Son Güncelleme Yolda: Tek Oyunculu ve Çevrimdışı Mod 4 Saat önce ACA2 NEOGEO Serisi PS5 ve Xbox Serisi için Duyuruldu 5 Saat önce Arcade Klasikleri Bir Arada: TAITO Milestones 3, Switch için Çıkış Yapıyor 5 Saat önce Star Wars Temalı Total War Oyununun Geliştirildiği Bildiriliyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler