Analiz: Early Access Oyunlarının Sadece %25'i Tam Sürümü Görebiliyor

18.11.2014 15:02 Samet Konuksal


    Steam'in yapımcılara sunduğu Early Access yani erken erişim imkanı son dönemde PC'de sıkça kullanılır hâle geldi. Peki bu oyunlar ve sistem ne kadar güvenilir? EEDAR konuyla ilgili bir araştırma yayınladı.
 
    Bildiğini gibi bu sistemde oyunlar oynanabilir hâle geldikten sonra yapım aşamasında olsalar da parayla satışa sunulabiliyor. Satılan oyunların gelirleri de yapımcılara ekstra maddi imkan sağlıyor. Fakat analize göre Early Access ile satılan oyunların büyük bir kısmı tam sürümü göremiyor.
 
    Yayınlanan raporlara göre Early Access imkanının sunulmasının ardından Steam'de çıkan yeni oyunların oranı %123'lük bir artış gösterdi. Bu sene içerisinde şimdiye kadar 255 adet Early Access oyunu çıktı. 2013'te bu sayı 103'tü. Yani şimdiden Early Access oyunlarının çıkışında %147'lik bir artış söz konusu.
 
    Evet Early Access gayet kullanışlı ve popüler bir sistem fakat tam olarak da istenildiği gibi gittiği söylenemez. EEDAR raporlarına göre şimdiye kadar Early Access ile sunulan oyunların sadece %25'i tam sürümü görebildi. Early Access servisi Mart 2013'te oyunculara sunulurken eşlik eden 9 oyunun ise sadece 3'ü resmi çıkışını yapabildi. Evet 18 ay içerisinde bu 9 oyunun sadece 3 tanesi tam olarak geliştirilebilmiş.
 
    Kimi zaman haberlerimizde parayı aldıktan sonra oyunu güncellemeyi bırakan yapımcıları görebiliyoruz. Durum böyleyken sizin Early Access oyunlara bakış açınız nasıl? Yapımcılara güvenebiliyor musunuz?
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 05 Mayıs Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 05 Mayıs Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 05 Mayıs Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 05 Mayıs Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 05 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler