Analiz: PC Oyunlarının Gelirleri Konsol Oyunlarını Geride Bıraktı

28.04.2014 09:40 Samet Konuksal


    Son yıllarda büyük adımların atıldığı PC oyun endüstrisinde gelirler de aynı oranda yükselmiş görünüyor. Daha önce oyun endüstrisiyle ilgili birçok rapor yayınlayan DFC Intelligence, yeni bir analiz raporu sundu. Firmanın analizine göre PC oyunlarının gelirleri, konsolları geride bıraktı.
 
    Firmanın patronu David Cole'un yayınladığı raporlara göre bu duruma sadece League of Legends ve Dota 2 gibi MOBA'ların değil, DayZ, Rust ve Hearthstone gibi diğer yapımların da büyük katkısı bulunuyor. Ancak firma yetkilisi, League of Legends ve Dota 2'nin pyiasayı domine ettiğini belirtiyor.
 
    Konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Cole, "Son dönemdeki atılımlarla birlikte konsol oyuncularının büyük bir kısmı da PC'de oyun oynamaya başladılar. Konsollarla PC arasında bir fark var. Konsollar artık bir lüks ürünü olarak görülüyor, PC ise gereklilik ürünü. Birkaç yıl önce endüstride bunun tam tersi hakimdi. Fakat şimdi PC, hitap ettiği kitleyi büyük ölçüde genişletti." cümlelerine yer verdi. 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 31 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 17 Mayıs RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler