Analiz: Xbox 720 ve PS4, 400 $ Olacak

14.01.2013 15:47 Talha Aynacı

 
   Teknoloji dünyasını yakından takip eden ve çeteresini tutan Baird Equity Research'ün analizcisi Colin Sebastion, CES 2013'de pek çok önemli firma ile gerçekleştirdiği toplantı sonrasında edindiği bilgilerle, yeni nesil konsollar PlayStation 4 ve Xbox 720'nin 400 $ (bugünün döviz hesabına göre 706 TL) civarında olabileceğini bildirdi.
 
   2005 yılında Microsoft, Xbox 360'ı 400 fiyat etiketiyle piyasaya sürmüş, bir yıl sonra Sony, PlayStation 3'ü 599 $ fiyatıyla oyun dünyasına sunmuştu. Bahsi geçen fiyata bakıldığında  hem Sony hem de Microsoft'un zararına dahi olsa satış yaparak çeşitlilik kazanan oyun endüstrisinde yer edinmeyi amaçladığı düşünülüyor:
 
"Oyun konsolu marketinin bugünkü kırılgan haline baktığımızda, Haziran ayında düzenlenecek E3 şovunda gösterilecek donanımlar fuarda halka sunularak, konsolların endüstrideki anlamını ortaya konulacak
 
Araştırmalarımızın öngörüsü, yeni nesil konsol donanımlarının büyük oranda henüz raflarda dahi yer etmeyen yüksek teknoloji PC mimarisine sahip olacağı, hem kutulu hem dijital yayıncılık modelini benimsemiş, tümleşik  ses ve harekete duyarlı kontrol sistemi (Her Xbox içinde Kinect sistemi) ve genişletilmiş multi medya kapasitesiyle gelecek.
 
Dahası, PC tabanlı mimarisiyle yeni nesil konsolların, yazılım geliştiricileri için kavraması daha kolay ve avantajlı hale gelecek. Örneğin oyun geliştirme süreci daha kısa olacak.
 
İkincisi, ürünlerin raf fiyatı, bir önceki nesil konsol çıkış fiyatlarında daha düşük olmalı.
 
Üçüncüsü, PC mimarisine sahip bu konsollarda online servis imar etmek daha kolay hale getirilecek. Böylece free-to-play veya abonelik gerektiren oyunlara ve çeşitli medya içeriklerine ulaşım daha rahat olacak. Microsoft için bu tasarım Windows 8 ve Windows Mobile kullanan cihazlarla iletişimi kolaylaştıracak."
 
   Analizci, Xbox 720'nin 2013 Kasım ayında, PlayStation 4'ün ise "geliştirme aşamasında yaşanana sıkıntılar" sebebiyle Kasım ayından sonra çıkış yapabileceğini belirtiyor.

İlgili İçerik Yorumlar 28 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 1 Saat önce Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 1 Saat önce Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 2 Saat önce F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 3 Saat önce Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler