Android'ler Dünyamızı Ele Geçirmeye Hazırlanıyor

Google mobil pazardaki gücünü gün geçtikçe arttırıyor
28.06.2011 22:22 Alkan Adakaner


     Google'ın mobil işletim sistemi Android gün geçtikçe daha büyük ilgi görmeye başlıyor. Android bu gidişle dünyamızı ele geçirecek diyebiliriz. Google'ın başkan yardımcısı Andy Rubin her gün bu işletim sistemini kullanan 500.000 cihazın aktif olduğunu açıkladı.
 
    Geçen ayki verilere baktığımızda ise bu rakam günde 400.000 olarak görülüyordu. Yani haftalık %4.4'lük bir büyüme söz konusu. Ayrıca Android Aralık ayından bugüne kadar ise performansını ikiye katlamış. Bu yükseliş gerçekten de takdir edilmeye değer.
 
     Bunların yanı sıra Google'ın açıklamasına göre geçen ay aktif olarak Android işletim sistemi kullanan cihazların sayısı 100 milyonu aştı.
 
     Android işletim sisteminin mobil cihazlarda kullanılmasının oyun sektörüne de etkisi büyük. DS ve PSP'nin pazarını yavaş yavaş ele geçirmeye başlayan Android el konsolları pazarının da büyük bir rakibi olacak gibi görünüyor. Bakalım 3DS ve PS Vita taşınabilir oyun sektöründe konsolların gücünü tekrar arttırabilecekler mi?
 

İlgili İçerik Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 12 Mayıs Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 12 Mayıs Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 12 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler